.
.
..

Εγκρίθηκε η τροποποίηση της δανειακής σύμβασης του Δήμου Καρδίτσας με την Alpha Bank Κύριο

Εγκρίθηκε η τροποποίηση της δανειακής σύμβασης του Δήμου Καρδίτσας με την Alpha Bank

. sveronis panagiotis

Σε έγκριση της πρότασης που κατέθεσε ο δήμαρχος Καρδίτσας για τροποποίηση της δανειακής σύμβασης με την Alpha Bank, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο, με κατά πλειοψηφία απόφαση, αφού μειοψήφισε ο κ. Κρανιάς.

Παρουσιάζοντας την πρόταση με βάση τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος, μέχρι το τέλος του 2018 και με βάση τις ρυθμίσεις που είχαν γίνει το 2014, ο Δήμος πλήρωνε περίπου 1.120.000 ευρώ ετησίως στην Alpha Bank και συνολικά μαζί με τις δόσεις σε άλλες τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, περίπου  στο 1,9 εκατομμύρια.

.Από 1/1/2019 η ρύθμιση με την Alpha Bank έληξε και επανήρθε σε παλαιό καθεστώς με την δόση να αυξάνεται κατά πολύ και το συνολικό ετήσιο ποσό που θα πρέπει να πληρώνει ο Δήμος σε όλες τις υποχρεώσεις έφτασε κοντά στα 2,5 εκατομμύρια. Ποσό απαγορευτικό για να λειτουργήσει ομαλά και να ανταποκριθεί, σύμφωνα με τον κ. Αλεξάκο.

Μετά από σκληρή και μακροχρόνια διαπραγμάτευση, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας επετεύχθη μία συμφωνία που διασφαλίζει στο Δήμο πως μέχρι το 2032 δεν θα πληρώσει μεγαλύτερο συνολικά ποσό από αυτό που πληρώνει σήμερα. Και με βάση τα οικονομικά δεδομένα θα του επιτραπεί να διασφαλίσει ένα πλεόνασμα που θα διαθέσει προς όφελος των δημοτών.

.Σε πρώτη φάση θα υπάρξει μία αύξηση της τάξεως των 80.000 περίπου προς την Alpha Bank, η οποία όμως θα καλυφτεί το 2020, καθώς ολοκληρώνονται οι υποχρεώσεις προς Εθνική και Πειραιώς, που είναι σε αυτό το επίπεδο.

Η νέα αύξηση έρχεται το 2024, με ταυτόχρονη όμως λήξη των υποχρεώσεων προς την εφορία και το ΙΚΑ που ανέρχεται σε 423.000 ετησίως. Έτσι καλύπτει το ένα το άλλο και το συνολικό ποσό παραμένει στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή στα 1,9 εκ ετησίως, μέχρι το 2032.

.Σημειώνουμε πως όπως διευκρινίστηκε κατά την συνεδρίαση η απόφαση για την σύμβαση δεν απαγορεύει την επόμενη ή τις επόμενες δημοτικές Αρχές, να προβούν σε νέα διαπραγμάτευση και συμφωνία.

Π.Κ.

.

 

Τελευταία τροποποίηση στις22 Απριλίου 2019, 23:38
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ