.
.

Εκδήλωση στην Καρδίτσα για τον τύμβο της Αμφίπολης με ομιλήτρια την αρχαιολόγο Κ. Περιστέρη (+Βίντεο) Κύριο

Εκδήλωση στην Καρδίτσα για τον τύμβο της Αμφίπολης με ομιλήτρια την αρχαιολόγο Κ. Περιστέρη (+Βίντεο)

sveronis panagiotis

Ο τύμβος Καστά στην Αμφίπολη απασχόλησε τόσο την Ελληνική επιστημονική και όχι μόνο, κοινότητα, αλλά και την παγκόσμια για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ερευνητικό εγχείρημα είχε επικεφαλής την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη που την Κυριακή θα βρεθεί στην Καρδίτσα και θα μιλήσει για αυτό.

Η κ. Περιστέρη, με ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό, είναι η καλεσμένη της εκδήλωσης με θέμα «Το Μνημειακό Συγκρότημα Τύμβου Κατά Αμφίπολης», που διοργανώνει η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας, με την συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και του Δήμου Καρδίτσας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων.

Στην διοργάνωση συμμετέχουν με διαφόρους τρόπους και στηρίζουν ο Σύλλογος Πολυτέκνων Καρδίτσας, ο Σϋνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Καρδίτσας, το Κέντρο Έρευνας «Εν Χορώ», ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης» και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, στο Παυσίλυπο και σήμερα Τρίτη παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου ενόψει του σημαντικού γεγονότος.

.Ο κ. Τσαντήλας, πρόεδρος της ΕΑΧ, αφού ευχαρίστησε την κ Περιστέρη (δεν ήταν παρούσα) για την αποδοχή της πρόσκλησης, αλλά και όλους όσους συμβάλλουν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην 35ετή προσπάθεια της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών να αναδείξει την ιστορική,  θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά των Αγράφων. Καθώς και για την αναστροφή της πεποίθησης ότι είναι «άγονη γραμμή», μία περιοχή που, αν και μικρή, έχει τεράστια συμβολή στην εθνική και τοπική οικονομία, χάρις στον υδάτινο πλούτο της.

Ακολούθως πήρε το λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, τονίζοντας την σημασία ανάδειξης και γνώσης της ιστορίας μας, ειδικά σε μια εποχή που αυτή παραχαράσσεται, μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια εξήρε την δουλειά και την προσφορά της κ Περιστέρη και κάλεσε τους Καρδιτσιώτες να βρεθούν την Κυριακή στο Παυσίλυπο και να παρακολουθήσουν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Τέλος το λόγο πήρε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Αναγνωστόπουλος, απευθύνοντας και αυτός κάλεσμα συμμετοχής, πλέκοντας το εγκώμιο της κ. Περιστέρη και επισημαίνοντας ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι ανασκαφές και τα ευρήματα στην Αμφίπολη προσέλκυσαν το ενδιαφέρον όλων των ξένων κρατών.

Π.Κ.

.

 

Τελευταία τροποποίηση στις12 Φεβρουαρίου 2019, 15:09
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ