.
.
..

Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης θα δημιουργηθούν στο Δήμο Καρδίτσας Κύριο

Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης θα δημιουργηθούν στο Δήμο Καρδίτσας

. sveronis panagiotis

Καταρχήν απόφαση για την δημιουργία Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και την τοποθέτηση των ανάλογων μηχανημάτων, πήρε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Μ. Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.

Η βασική λογική του εγχειρήματος είναι να επιτευχθεί η διαλογή κατ’ ευθείαν στην πηγή, δίνοντας κίνητρο στους δημότες να προσπαθήσουν γι αυτό και εν τέλει να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

Ο διαχωρισμός θα αφορά μηχανήματα που το καθένα θα δέχεται γυαλί ή μέταλλο, ή πλαστικό και κάθε συσκευασία θα αποφέρει στον Δημότη 3 λεπτά του ευρώ. Πιο απλά ρίχνοντας 33 συσκευασίες θα έχει κέρδος 1 ευρώ.

.Όπως είπαν ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαντζιάρας, το όλο εγχείρημα δεν θα έχει κανένα κόστος για το Δήμο, καθώς τόσο η τοποθέτηση των μηχανημάτων όσο και η μεταφορά των απορριμμάτων θα γίνεται από την εταιρεία που θα τα διαχειρίζεται. Ουσιαστικά ο Δήμος θα παραχωρήσει τους χώρους που θα δημιουργηθούν τα Κέντρα Ανακύκλωσης.

Το πόσα κέντρα θα δημιουργηθούν και που είναι ένα θέμα που θα μελετηθεί το επόμενο διάστημα και θα υπάρξει ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εδώ να σημειώσουμε ότι υπήρξαν επιφυλάξεις κυρίως από τους κ.κ. Κρανιά και Αντωνίου. Ο πρώτος υποστήριξε πως είναι ένα ακόμα βήμα προς την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Μίλησε ακόμα για μονοπώλιο της συγκεκριμένης εταιρείας, αμερικανικών συμφερόντων που σε αρκετές ανάλογες περιπτώσεις παρουσιάστηκε αναξιόπιστη, και πως πάμε σε μία βαριά δέσμευση για τον Δήμο μέσω της σύμβασης.

.Ο δεύτερος διέκρινε πιθανότητα μείωσης των θέσεων εργασίας στο ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) αφού η μείωση των απορριμμάτων που θα κατευθύνεται σε αυτό θα μειώσει και τις ανάγκες τους σε προσωπικό.

Απαντώντας ο κ. Αλεξάκος σημείωσε πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα καθώς βρισκόμαστε πολύ χαμηλά σε ποσοστό ανακύκλωσης σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρότι ο Δήμος Καρδίτσας είναι ψηλά για τα δεδομένα της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει κατέληξε ότι αναμένουμε αυξητική τάση στην ανακύκλωση και αυτός είναι και ο στόχος.

Π.Κ.

.

 

Τελευταία τροποποίηση στις22 Απριλίου 2019, 22:18
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ