.
.
..

Προσπάθεια αποκέντρωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Καρδίτσας Κύριο

Προσπάθεια αποκέντρωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Καρδίτσας

. sveronis panagiotis

Προσπάθεια διάχυσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων και σε άλλες περιοχές εκτός κεντρικής πλατείας Καρδίτσας, βρίσκεται σε εξέλιξη όπως φάνηκε από την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μ. Δευτέρας.

Με αφορμή αίτημα του Συλλόγου Μενελαΐς για την διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μενελαΐδεια, υιοθετήθηκε, κατά πλειοψηφία, εισήγηση της επιτροπής που είχε συσταθεί για να αποφασίζει για την παραχώρηση της κεντρικής πλατείας.  Εισήγηση που ήταν αρνητική για την συγκεκριμένη πλατεία και παραχωρούσε την πλατεία Πλαστήρα ή οποιαδήποτε άλλη εκτός της κεντρικής επιθυμούσαν οι διοργανωτές.

.Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως η επιτροπή συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει διαπαραταξιακή εκπροσώπηση από το Δημοτικό Συμβούλιο, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και εκπρόσωπο της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι η εισήγηση της ήταν ομόφωνη.

Μάλιστα στη σχετική εισήγηση που έγινε από την κ. Άλκηστη Κολοκύθα που είναι η εκπρόσωπος της πλειοψηφίας στην επιτροπή, τονίστηκε πως η πρόταση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων στην επιτροπή ήταν : «Ο Δήμος Καρδίτσας οφείλει να κάνει την όσο δυνατόν μεγαλύτερη διάχυση των πολιτιστικών του εκδηλώσεων και όσων λαμβάνουν χώρα στο Δήμο, από τους υπόλοιπους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους. Στο χώρο της κεντρικής πλατείας πρέπει να διοργανώνονται οι κορυφαίες εκδηλώσεις του νομού όπως τα Καραϊσκάκεια, 52η χρονιά φέτος και οι εκδηλώσεις των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων να διαχέονται στους υπόλοιπους ελεύθερους χώρους (πλατείες) ώστε όλη η πόλη να απολαμβάνει και να αισθάνεται (κάτοικοι και επαγγελματίες) πως είναι μέλη ενός ευρύτερου πολιτιστικού γεγονότος. Με αυτό τον τρόπο θα ενισχύεται και η οικονομία της γειτονιάς.

.Επίσης εκδηλώσεις οι οποίες είναι στο ίδιο ύφος με τα Καραϊσκάκεια να έχουν χρονική απόσταση τουλάχιστον 45 ημέρες από την διεξαγωγή αυτών (Καραϊσκάκεια)».

Με αυτή συμφωνήσαν πλήρως όλα τα παρόντα μέλη (απουσίαζε ο  εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τεχνικών υπηρεσιών) και προχώρησαν στην εισήγηση.

Επ’ αυτής ψήφισαν αρνητικά ο κ. Κρανιάς και ο κ. Αντωνίου, ενώ λευκό ψήφισε ο κ. Παπαλός, καθώς δεν είχε μιλήσει με τον εκπρόσωπο του συνδυασμού του στην επιτροπή κ. Παπαδημητρίου και θεώρησε υπερβολική την απαγόρευση εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία 45 μέρες πριν και 45 μετά τα Καραϊσκάκεια.

Π.Κ.

.

 

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ