.
.
.
.
.

496 κρούσματα COVID-19 στα σχολεία του ν. Καρδίτσας την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας τους Κύριο

496 κρούσματα COVID-19 στα σχολεία του ν. Καρδίτσας την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας τους
.

Λίγο πριν τα 500 έφθασαν τα κρούσματα COVID-19 στα σχολεία και των δυο βαθμίδων του ν. Καρδίτσας, από την επανέναρξη των μαθημάτων. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 496 μολύνσεις σχεδόν απόλυτα μοιρασμένες σε νηπιαγωγεία-δημοτικά και σε γυμνάσια Λύκεια.

 

Πιο αναλυτικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κρούσματα είναι 249 και τα 192 αφορούν σε παιδιά τα 56 σε εκπαιδευτικούς και ένα έχει να κάνει με λοιπό προσωπικό.

Στην Δευτεροβάθμια οι μαθητές και μαθήτριες είναι 198, οι εκπαιδευτικοί 44, το λοιπό προσωπικό 5 και το σύνολο των μολύνσεων 247.

Συνολικά και στις δυο βαθμίδες ο αριθμός των παιδιών που μολύνθηκαν είναι 390, των εκπαιδευτικών 100 και του λοιπού προσωπικού 6.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως πριν τις διακοπές των εορτών, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατέγραφε περισσότερες εβδομαδιαίες μολύνσεις, κάτι που ανατράπηκε την πρώτη μετά τις εορτές εβδομάδα.

Υπογραμμίζουμε πως, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο KarditsaLive.Net, από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, δεν υπάρχει κάποιο σχολείο που να τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας, ούτε παρατηρείται σε κάποιο από αυτά συγκέντρωση κρουσμάτων.

Τέλος, είναι καλό να διευκρινιστεί πως ένας σημαντικός αριθμός παιδιών ή εκπαιδευτικών μολύνθηκε πριν ανοίξουν τα σχολεία και παρέμεινε σε καραντίνα, χωρίς να έχει μπει σε αίθουσα διδασκαλίας.

Συνολικά τώρα από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς στις 13 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.472, καθώς ...εγκαταλείψαμε το 2021 με 976 κρούσματα. Αυτό σημαίνει ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τον Ιανουάριο, καταγράφηκε πάνω από το 50% των κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί όλο το προηγούμενο διάστημα (προφανώς και λόγο της ευρύτερης εξάπλωσης της μετάλλαξης "Όμικρον".

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μέχρι τα Χριστούγεννα είχαμε 312 κρούσματα και πλέον έχουμε 312 +249, δηλαδή 561. Εδώ η εβδομάδα του 2022 έδωσε το 80% του συνόλου του 2021.

Στη δε Δευτεροβάθμια μέχρι τα Χριστούγεννα τα κρούσματα ήταν 664 και τώρα ανεβαίνουμε στα 664+247, ήτοι 911. Που σημαίνει ότι η εβδομάδα του Ιανουαρίου έδωσε λίγο πάνω από το 37% της υπόλοιπης περιόδου.

Π.Κ.

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ