.
.
..

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στο Δήμο Μουζακίου Κύριο

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στο Δήμο Μουζακίου

. sveronis panagiotis

Μετά την ανακύκλωση, τη  φωτοκύκλωση και την κομποστοποίηση ο Δήμος Μουζακίου αναλαμβάνει ακόμη μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία σε συνεργασία με ιδιώτες στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης μείωσης απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ.


Έτσι στο Δήμο Μουζακίου σε συνεργασία με το κατάστημα Ηλεκτρικών Ειδών ΑΦΟΙ Καλαμπάκα τοποθετήθηκε ειδικό κοντέινερ όπου θα εναποτίθενται πλέον με ασφάλεια για να οδηγηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση όλες οι παλαιές ηλεκτρικές συσκευές.

 

Όσοι Δημότες του Δήμου Μουζακίου έχουν παλαιές ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να απευθύνονται είτε στο Δήμο Μουζακίου στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Τζιβέλη τηλ. 2445350105 είτε στο κατάστημα Ηλεκτρικών Ειδών Αφοι Καλαμπάκα στο τηλέφωνο 2445042941 προκειμένου να εναποθέσουν τις άχρηστες συσκευές τους στο ειδικό κοντέινερ.

Εδώ να θυμίσουμε ότι είδη ο Δήμος Μουζακίου έχει συνεργασία με την εταιρεία ανακύκλωσης λαμπτήρων και φωτιστικών Φωτοκύκλωσης Α.Ε.,

Η Φωτοκύκλωσης Α.Ε., ένα σύγχρονο συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων φωτιστικών και λαμπτήρων, εγκεκριμένο από το ΥΠΕΚΑ. Στόχος της Φωτοκύκλωσης είναι η συνεισφορά στην Εθνική Ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος στο γενικό πλαίσιο που καθορίζεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παράλληλα με την ανακύκλωση  λαμπτήρων και φωτιστικών δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εξοικονόμησης ενέργειας, μείωσης του όγκου των απορριμμάτων και γενικότερα καλύτερες και ποιοτικότερες συνθήκες διαβίωσης για όλους μας.

Με τη Φωτοκύκλωση οι λαμπτήρες και τα φωτιστικά μπορούν να ανακυκλωθούν υπεύθυνα, συστηματικά και αποτελεσματικά, έως και 98%, εύκολα και δωρεάν!

Επίσης μία ακόμη  πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο τομέας καθαριότητας του Δήμου Μουζακίου αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, και αναφερόμαστε στην κομποστοποίηση. Ήδη προμηθεύτηκε  κάδους κομποστοποίησης που διατέθηκαν σε επιλεγμένους πολίτες ώστε να λειτουργήσει πιλοτικά και η κομποστοποίηση με στόχο την ανακύκλωση των οργανικών οικιακών απορριμμάτων.

«Κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα σε σχέση με τη διαχείριση  των οικιακών απορριμμάτων που ανακυκλώνονται Μετά από την ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικών, μετάλλων και γυαλιού, την ανακύκλωση λαμπτήρων και φωτιστικών σε συνεργασία με την Φωτοκύκλωσης Α.Ε και την κομποστοποίηση που με επιτυχία εφαρμόζουμε, περνάμε τώρα και στην ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών. Καλούμε τους δημότες του Μουζακίου που έχουν ηλεκτρικές συσκευές που δεν τις χρειάζονται πλέον να επικοινωνήσουν μαζί μας, ώστε να τις τοποθετούν στο ειδικό κοντέινερ και στη συνέχεια να πάνε για ανακύκλωση και να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι οι δημότες μας θα ανταποκριθούν θετικά και θα μειωθεί στο ελάχιστο τελικά το ποσοστό των αποβλήτων που καταλήγει στο χώρο υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Τζιβέλης.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου κ. Καλαμπαλίκης ο οποίος τόνισε: «Με την τοποθέτηση του ειδικού κοντέινερ προχωρά στο Δήμο Μουζακίου ακόμη μία σημαντική δράση που αφορά τη μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ. Καλώ όλους τους συνδημότες μας να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που καταβάλουμε για ένα καθαρότερο περιβάλλον και να μην πετάνε τα σκουπίδια τους παρά μόνο στους ειδικούς κάδους και όταν αφορά ηλεκτρικές συσκευές να τις οδηγούν στην ανακύκλωση»

.

 

Τελευταία τροποποίηση στις2 Νοεμβρίου 2011, 13:33
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ