Παρατάσεις για το δίκτυο ύδρευσης Φυλακτής και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Την χορήγηση παράτασης σε δύο έργα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα στην συνεδρίασή του την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου.
Για το ένα εξ αυτών είναι η τρίτη φορά που υποβάλλεται και ικανοποιείται αίτημα, ενώ για το άλλο είναι η πρώτη παράταση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσής του.
Πιο αναλυτικά:
- «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Φυλακτής με αρχικό προϋπολογισμό 216.363,94 ευρώ και συμβατικό 157.385,05 ευρώ.
Η σύμβαση υπογράφτηκε τον Ιούνιο του 2023 και το έργο είχε προθεσμία περαίωσης έως τον Ιούνιο του 2024.
Ακολούθησαν δύο παρατάσεις και μία διακοπή εργασιών από τον Μάιο του 2025 έως τον Ιανουάριο του 2026 και αυτό που συζητήθηκε στην συνεδρίαση της 29η Ιανουαρίου ήταν το αίτημα για τρίτη παράταση, μέχρι τον Αύγουστο του 2026, λόγω διακοπής εργασιών έως τις 14 Ιανουαρίου του 2026, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη εκτελεστεί το 50% του έργου.
Η διευθύνουσα υπηρεσία λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω και το γεγονός ότι ο ανάδοχος δικαιούται οριακή προθεσμία έξι μηνών, εισηγήθηκε θετικά και το ίδιο έπραξε προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Τσικρικάς.
Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.
- Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου με αρχικό προϋπολογισμό 55.000 ευρώ και συμβατικό 54.450 ευρώ με ΦΠΑ και στις δύο περιπτώσεις
Η σύμβαση υπογράφτηκε την 1η Αυγούστου 2025 και η προθεσμία περαίωσης είναι έως την 1η Φεβρουαρίου 2026.
Ο ανάδοχος ζήτησε παράταση δύο μηνών, έως 1η Απριλίου, για τους εξής λόγους:
Έως σήμερα έχει κατασκευασθεί το σύνολο του έργου, έκτος της κατασκευής του ακρυλικού δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ του Μπελοκομίτη.
Η καθυστέρηση στην κατασκευή του ακρυλικού δαπέδου οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή κατά τους τελευταίους δύο μήνες, ήτοι έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις με συνθήκες παγετού, καθώς και γενικά αυξημένη υγρασία.
Οι συνθήκες αυτές καθιστούν αδύνατη/απαγορευτική την εκτέλεση εργασιών κατασκευής ακρυλικού δαπέδου, δεδομένου ότι πρόκειται για εξειδικευμένη εργασία που απαιτεί συγκεκριμένες και ελεγχόμενες συνθήκες για την ορθή εφαρμογή της.
Οι λόγοι που επικαλέστηκε κρίθηκαν βάσιμοι από την διευθύνουσα υπηρεσία και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Τσικρικάς εισηγήθηκε θετικά στο Δημοτικό συμβούλιο που ενέκρινε ομόφωνα την παράταση.
Π.Κ.





















