KarditsaLive.Net
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Αναζήτηση
  • RSS
  • Επικοινωνία με το KarditsaLive.Net
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΚΑΡΔΙΤΣΑ
    • Ειδήσεις ανά Δήμο
      • Αργιθέας
      • Καρδίτσας
      • Μουζακίου
      • Λίμνης Πλαστήρα
      • Παλαμά
      • Σοφάδων
    • Τοπική Επικαιρότητα
    • Κοινωνικά – Αστυνομικά
    • Εκδηλώσεις
    • Ανακοινώσεις
    • Υγεία
    • Πολιτικά
    • Παρουσιάσεις
    • Εργασία
    • Αναγγελίες Τελετών
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Θεσσαλία
      • Λάρισα
      • Μαγνησία
      • Τρίκαλα
      • Θεσσαλία
    • Ελλάδα
      • Επικαιρότητα
      • Κοινωνικές - Αστυνομικές
      • Ανακοινώσεις
      • Πολιτικά
      • Οικονομικά
      • Επιστημονικά - Τεχνολογικά
      • Εκδηλώσεις
      • Εργασία
      • Υγεία
    • Κόσμος
      • Υγεία
      • Οικονομικά
      • Πολιτικά
      • Επικαιρότητα
      • Εκδηλώσεις
      • Επιστήμη - Τεχνολογία
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • Βόλεϊ
    • Αλλα Αθλήματα
    • Τυχερά Παιχνίδια
    • Super League
    • Super League 2
    • Γ'Εθνική
    • Ερασιτεχνικό
    • Ποδόσφαιρο Γυναικών
    • Διεθνή
    • Μπάσκετ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

"Κόκκινη κάρτα" από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Δήμο Καρδίτσας για ανάθεση έργου με 1% έκπτωση, μέσω διαπραγμάτευσης

Σύμβαση 834.613 ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καρδίτσας – Τι περιλαμβάνει το έργο

Πυρκαγιά σε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στο Αγναντερό - Κάηκε βαμβάκι και τμήμα του οχήματος (+Φωτο)

Νεκρός οδηγός σε σύγκρουση οχημάτων στους Σοφάδες - Δύο ακόμα ελαφρά τραυματίες (+Φωτο)

Δήμος Παλαμά: Πρόταση χρηματοδότησης ύψους 14 εκατ. ευρώ για δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων και το οδικό δίκτυο του νέου οικισμού Μεταμόρφωσης

Συνελήφθη 44χρονος στους Σοφάδες για δυνατή μουσική

Σε διαδικασία αδειοδότησης το νέο κτίριο του Θεοδωρίδειου Κέντρου «Ορίζοντες» - Τοποθετήθηκε και ο εξοπλισμός

Τσιάρας, Δασκαλόπουλος και Στάθης στη ΔΥΠΑ για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης στους Δήμους του ν. Καρδίτσας

Γ. Αμπατζή & Χρ. Παπαστάθης: "Οργανικά κενά και πλεονάσματα, χωρίς αιρετούς…"

  • 19 Μαρτίου 2021, 12:12
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Γ. Αμπατζή & Χρ. Παπαστάθης: "Οργανικά κενά και πλεονάσματα, χωρίς αιρετούς…"

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Συνεδρίασε για ακόμη μια φορά το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας, με οριακή απαρτία συμμετοχής του Διευθυντή Εκπαίδευσης και των δύο διορισμένων μελών, χωρίς την παρουσία αιρετών.

Αλήθεια, γιατί δεν κάνει η κ. Κεραμέως αποδεκτές τις παραιτήσεις των αιρετών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια; Πόσο νόμιμο είναι αυτό από τους «Θεματοφύλακες της νομιμότητας»;

Η θέση της ΟΛΜΕ είναι απόλυτα σαφής: Δεν αναγνωρίζει τους «αιρετούς» που προέκυψαν από τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών-παρωδία και καταδικάζει την απαράδεκτη τακτική της υπουργού να μην κάνει αποδεκτές ούτε τις αποσύρσεις των ψηφοδελτίων αλλά ούτε και τις παραιτήσεις όσων φερόμενων ως αιρετών συντάχθηκαν με τον κλάδο και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τα ΥΣ. Ο μόνος δημοκρατικά νομιμοποιημένος τρόπος να αποκατασταθεί η ομαλότητα είναι να παραταθεί η θητεία των αιρετών που εξελέγησαν δημοκρατικά το 2018 και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία.

Το 2021 θα έχουμε τις πρώτες μεταθέσεις, χωρίς την παρουσία αιρετών σε ΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΔΕ/ΚΥΣΔΕ για τον ουσιαστικό έλεγχο όλης της διαδικασίας! Και αυτό θέλουν να το παρουσιάσουν ως μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία! Η παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών όλα αυτά τα χρόνια εξασφάλιζε την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια σε αυτές τις διαδικασίες! Προμηνύεται επιστροφή στις μαύρες εποχές και στα σκοτάδια της συναλλαγής και του ρουσφετιού, των πολιτικών πιέσεων και της πελατειακής αντίληψης! Για άλλη μια φορά θέλουμε να γίνει σαφές ότι επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι γρήγορα θα ξεχαστούν τα ζητήματα της λειτουργίας των ΥΣ χωρίς αιρετούς και θα επανέλθουμε στην «κανονικότητα» με τη συμμετοχή μόνο διορισμένων μελών, να επαναλάβουμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε την ουσιαστική κατάργηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, και δη των Αιρετών σε αυτά, ενός καταξιωμένου –από το 1911- θεσμού. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και ενωτικά τον αγώνα συσπειρωμένοι/ες γύρω από τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία μας, ώστε όλοι/ες μαζί να επιτύχουμε την πραγματοποίηση των εκλογών όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία!

Τα οργανικά κενά για τα οποία το – με οριακή απαρτία και χωρίς αιρετούς – ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας αποφάσισε, αποτυπώνονται ακολούθως:

.

Εν τω μεταξύ παρατείνεται η θητεία των αιρετών στο Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π: Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού! … μέχρι την 30η Ιουνίου 2021.

Και παραμένει το ερώτημα: γιατί δεν παρατάθηκε η θητεία των αιρετών στα ΥΣ των εκπαιδευτικών, που ήταν και η πρότασή τους;

Η απάντηση προφανής: Επειδή το υπουργείο επιθυμεί μετωπική σύγκρουση με τους εκπ/κούς, τους οποίους βέβαια στην πράξη ουδόλως στηρίζει, παρά τα όσα περί του αντιθέτου δηλώνονται.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πριν από λίγες ημέρες η χώρα έκλεισε 1 χρόνο από την πρώτη και τέσσερις μήνες από την επιβολή της δεύτερης καραντίνας εν μέσω μιας τεράστιας υγειονομικής και συνακόλουθα οικονομικής κρίσης. Η νέα απόφαση για οριζόντιο κλείσιμο των σχολείων αποτελεί την πιο ηχηρή αποτυχία της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης, αφού όλο το διάστημα της πανδημίας, έχει επιδείξει πρωτοφανή προχειρότητα στο κρίσιμο ζήτημα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Από την παντελή έλλειψη μέτρων, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και τη μη αξιοποίηση πολύτιμων μηνών για την προετοιμασία απέναντι στο δεύτερο και το τρίτο κύμα της πανδημίας, στις γνωστές διαβεβαιώσεις για τα «tablet» στα σχολεία για τους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές, που ακόμα τα περιμένουμε, και στις διαρκείς παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο καθολικό κλείσιμο των σχολείων, για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο. Δυστυχώς, ακριβώς η ίδια απουσία μέτρων διαπιστώνεται και στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής, που συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα, που ως εκπαιδευτική κοινότητα έχουμε προτείνει στην κατεύθυνση της διασφάλισης της υγείας ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας των ειδικών σχολείων κάτι που θέτει σε κίνδυνο την υγεία ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως είναι τα παιδιά με αναπηρία αλλά και των εργαζόμενων σε αυτά συνολικά! Μην ξεχνάμε ότι στις ΣΜΕΑΕ φοιτούν μαθητές με σοβαρά προβλήματα υγείας, υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις μικρές αίθουσες με καθόλου αερισμό, οι μαθητές αντικειμενικά δεν μπορούν να τηρήσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας, ο εμβολιασμός του προσωπικού δεν έχει καν ξεκινήσει ενώ το εκπαιδευτικό προσωπικό μοιράζεται ταυτόχρονα σε πολλές δομές ειδικής αγωγής!

Την ίδια στιγμή αναδεικνύονται και μια σειρά νέων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία (παρατεταμένος εγκλεισμός μαθητών και εκπαιδευτικών, τηλεκπαίδευση). Η κυβέρνηση αρνούμενη να εξετάσει και να χαρτογραφήσει τις παιδαγωγικές, ψυχοκοινωνικές διαστάσεις του αποτυπώματος που αφήνει η πανδημία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και να προχωρήσει εγκαίρως σε μέτρα πρόληψης της σχολικής αποτυχίας και σχολικής διαρροής, ακολουθεί συνειδητά την τακτική της ανεύρεσης ενόχων ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Από την άλλη πλευρά ένα χρόνο τώρα, το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση των «αρίστων» της ΝΔ, εργαλειοποιώντας την πανδημία, ψήφισαν μια σειρά αντιεκπαιδευτικών νόμων σε βάρος της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, των μαθητών και των εκπαιδευτικών (Αξιολόγηση, αυστηροποίηση των όρων προαγωγής και απόλυσης των μαθητών, αναγραφή διαγωγής στα απολυτήρια, κάμερες στην τάξη, τηλεκπαίδευση με απουσίες στα υπό κατάληψη σχολεία, αλλαγές ωρολογίων προγραμμάτων, νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, εξίσωση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων ιδιωτικών κολλεγίων και αποφοίτων δημόσιων πανεπιστημίων, νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση, επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, αποκλεισμός χιλιάδων μαθητών από τα πανεπιστήμια, εγκατάσταση αστυνομίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων, πρόστιμα και φυλακίσεις σε όσους συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις ή και παρεμβαίνουν σε συνεδριάσεις(!)Υπηρεσιακών Συμβουλίων). Απέναντι στη νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική, τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τις αντιδημοκρατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του υπουργείου Παιδείας, χρειάζονται ξεκάθαρες και δυναμικές απαντήσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα. Το συνδικαλιστικό κίνημα με την αποστομωτική απάντηση που έστειλε με την αποχή στις εκλογές παρωδία της 7ης Νοεμβρίου, με την καθολική αντίδραση στην προσπάθεια να μπουν κάμερες στην τάξη αλλά και με τα συντριπτικά ποσοστά αποχής στην αξιολόγηση- χειραγώγηση απέδειξε, ότι στις δύσκολες στιγμές, ο κλάδος μέσω της  ενεργούς συμμετοχής, της συσπείρωσης και της αλληλεγγύης έχει δώσει δύσκολες μάχες και τις κερδίζει. Έτσι επιβάλλεται να κάνουμε και τώρα. Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή και δύναμη για τους μεγάλους αγώνες που είναι μπροστά μας! Για ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο που θα χωρά όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση!

Γεωργία Αμπατζή, π.τακτικό μέλος
Χρήστος Παπαστάθης, π.αναπληρωματικό μέλος

Εκπρόσωποι της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών/ΣΥΝΕΚ

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

επιστροφή στην κορυφή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου η κηδεία της Ευαγγελίας Ι. Νιάφα
    6 Οκτωβρίου 2026, 20:59
  • Ξεκίνησαν οι εργασίες για τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν την ετήσια εμποροπανήγυρη (+Φωτο)
    6 Οκτωβρίου 2026, 20:29
  • KKE(μ-λ) Καρδίτσας: "Μάρκο Ρούμπιο: Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ – Ανεπιθύμητος!"
    6 Οκτωβρίου 2026, 20:09
  • Ολοκληρώθηκε η συνεργασία της Ζακύνθου με τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη - Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του
    6 Οκτωβρίου 2026, 20:03
  • Συνεχίστηκαν και τη Τρίτη (6/10) οι ενέργειες πλήρους κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς στο Καταφύλλι
    6 Οκτωβρίου 2026, 19:48
  • Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα! (+Βίντεο)
    6 Οκτωβρίου 2026, 18:52
  • Πάνω από 5 εκατομμύρια η ζημιά στον e-ΕΦΚΑ και το Ελληνικό Δημόσιο από το πολυμελές κύκλωμα απάτης
    6 Οκτωβρίου 2026, 18:46
  • Επέμβαση της Π.Υ. για πυρκαγιά σε φορτηγό στη Χάλκη Λάρισας
    6 Οκτωβρίου 2026, 18:41
  • "Κόκκινη κάρτα" από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο Δήμο Καρδίτσας για ανάθεση έργου με 1% έκπτωση, μέσω διαπραγμάτευσης
    6 Οκτωβρίου 2026, 18:21
  • Ένοχος και στο Εφετείο ιδιοκτήτης ακινήτου για κάμερα σε διαμέρισμα 18χρονης μισθώτριας στη Θεσσαλονίκη
    6 Οκτωβρίου 2026, 17:28
  • ΕΑΓΜΕ: 325 χάρτες, 67 χρόνια γνώσης, 131.910 km² στον πρώτο ενιαίο ψηφιακό γεωλογικό χάρτη της χώρας
    6 Οκτωβρίου 2026, 17:22
  • Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Super League 2 - Την Κυριακή (11/10) ο αγώνας της Αναγέννησης με την Ζάκυνθο
    6 Οκτωβρίου 2026, 17:02
  • Επτά οι ενδιαφερόμενες χώρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036
    6 Οκτωβρίου 2026, 16:55
  • H Euroleague απέρριψε την προσφορά του NBA και προχωρά στη μετατροπή των δεκαετών αδειών σε franchise για τους 13 συλλόγους-μετόχους
    6 Οκτωβρίου 2026, 16:48
  • Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»
    6 Οκτωβρίου 2026, 16:42
  • Οχήματα πολιτικής προστασίας ύψους 249.190 ευρώ αποκτά ο Δήμος Μουζακίου
    6 Οκτωβρίου 2026, 16:37
  • Σύμβαση 834.613 ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Καρδίτσας – Τι περιλαμβάνει το έργο
    6 Οκτωβρίου 2026, 16:33
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Τετάρτη (7/10) σε Δυτική Αργιθέα, Οξυά, Καροπλέσι και Νησιά Πευκοφύτου
    6 Οκτωβρίου 2026, 16:20
  • Κάηκε βαμβάκι στο Πολυδαμείο Λάρισας κατά τη διάρκεια της συγκομιδής
    6 Οκτωβρίου 2026, 16:11
  • Συνάντηση Τ. Σπάνια με τον Γ.Γ. Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων και τον Δ.Σ. της ΚΤΥΠ Α.Ε. για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρδίτσας και του ΚΕΦΙΑΠ
    6 Οκτωβρίου 2026, 15:56
.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

« Οκτώβριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

  • Καρδίτσα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Άρθρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

  • Δ. Αργιθέας
  • Δ. Καρδίτσας
  • Δ. Λ. Πλαστήρα
  • Δ. Μουζάκιου
  • Δ. Παλαμά
  • Δ. Σοφάδων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  • Γ Εθνική
  • ΕΠΣ Καρδίτσας
  • ΑΣΚ
  • Α1 ΕΣΚΑΘ
  • ΣΠΑΚ
  • Ελπίδες Καρδίτσας
  • Στίβος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

  • Άρτα
  • Ευρυτανία
  • Λάρισα
  • Μαγνησία
  • Τρίκαλα
  • Φθιώτιδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

  • Επικοινωνία
  • Γ.Ε.ΜΗ.: 129895403000
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • Συνδρομή στο RSS

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva