KarditsaLive.Net
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Αναζήτηση
  • RSS
  • Επικοινωνία με το KarditsaLive.Net
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΚΑΡΔΙΤΣΑ
    • Ειδήσεις ανά Δήμο
      • Αργιθέας
      • Καρδίτσας
      • Μουζακίου
      • Λίμνης Πλαστήρα
      • Παλαμά
      • Σοφάδων
    • Τοπική Επικαιρότητα
    • Κοινωνικά – Αστυνομικά
    • Εκδηλώσεις
    • Ανακοινώσεις
    • Υγεία
    • Πολιτικά
    • Παρουσιάσεις
    • Εργασία
    • Αναγγελίες Τελετών
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Θεσσαλία
      • Λάρισα
      • Μαγνησία
      • Τρίκαλα
      • Θεσσαλία
    • Ελλάδα
      • Επικαιρότητα
      • Κοινωνικές - Αστυνομικές
      • Ανακοινώσεις
      • Πολιτικά
      • Οικονομικά
      • Επιστημονικά - Τεχνολογικά
      • Εκδηλώσεις
      • Εργασία
      • Υγεία
    • Κόσμος
      • Υγεία
      • Οικονομικά
      • Πολιτικά
      • Επικαιρότητα
      • Εκδηλώσεις
      • Επιστήμη - Τεχνολογία
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • Βόλεϊ
    • Αλλα Αθλήματα
    • Τυχερά Παιχνίδια
    • Super League
    • Super League 2
    • Γ'Εθνική
    • Ερασιτεχνικό
    • Ποδόσφαιρο Γυναικών
    • Διεθνή
    • Μπάσκετ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετικά νέα για την πυρκαγιά στην περιοχή του Καταφυλλίου το πρωί της Δευτέρας (5/10)

Πλήρως λειτουργικό και ενεργειακά αναβαθμισμένο το Κέντρο Υγείας Παλαμά (+Φωτο)

Τριήμερη περιηγητική και πολιτιστική εκδήλωση στο ν. Καρδίτσας με επίκεντρο τα ιστορικά Fiat 500

Άνετη πρεμιέρα για την Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Καρδίτσας στο πρωτάθλημα της National League 2

Κινητοποίηση της Π.Υ. Καρδίτσας για καπνό σε πολυκατοικία επί της οδού Υψηλάντου

Γ Εθνική: Πρώτη ήττα για την Δόξα Μασχολουρίου

Αττική: 35χρονος δάγκωσε και ακρωτηρίασε μερικώς το αυτί 54χρονης οδηγού ταξί

Νεκρός 50χρονος κυνηγός στα Άγραφα - Στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική για την ανάσυρσή του

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Κάλεσμα της Ε.Ο.Α.Σ.Κ. για συμμετοχή των αγροτών στο "μπλόκο" που θα στηθεί Νίκαια την Πέμπτη (26/1)

  • 25 Ιανουαρίου 2017, 21:24
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Αγροτικά
  • Εκτύπωση
  • E-mail

Αγρότες - Κτηνοτρόφοι

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και οι Αγροτικοί Σύλλογοι σας καλούμε στις 26 Γενάρη να στήσουμε μπλόκο με τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας, μαζί με τους συναδέλφους της Λάρισας και των Τρικάλων.

Η κινητοποίηση αυτή γίνεται στα πλαίσια της δράσης και των αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής για το στήσιμο μπλόκων σε όλη την Ελλάδα, από 23 Γενάρη.

Φιλοδοξούμε και φέτος το μπλόκο της Νίκαιας να αποτελέσει το επίκεντρο των κινητοποιήσεων. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο, με δεδομένο ότι τα μέτρα που ήρθαν από τις αρχές του χρόνου και άρχισαν να εφαρμόζονται, είναι ζητήματα επιβίωσης για τη μικρομεσαία αγροτιά.

- Το ασφαλιστικό ξεκινά με εισφορά 21% επί του καθαρού εισοδήματος, με την κατώτερη από φέτος να είναι τα 1044 € και το 2022 να φτάσει στα 1339 € το χρόνο, ακόμα κι αν έχεις μηδενικό εισόδημα. Έτσι, ένα μέσο καθαρό εισόδημα των 8000 €, ξεκινάει για το 2017 με εισφορά 1696 € και το 2022 καταλήγει στα 2176 € το χρόνο. Ουσιαστικά τριπλασιάζεται η εισφορά στον ΟΓΑ.

- Το φορολογικό, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, με την αυξημένη φορολογία στο 22%, την εισφορά αλληλεγγύης και με 100% προκαταβολή φόρου, με τον διαχωρισμό σε «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότης και με αμφίβολο το αφορολόγητο ποσό, με δεδομένο τον ΕΝΦΙΑ σε χωράφια, αποθήκες και σπίτια, τα εισοδήματα θα πηγαίνουν στη φορολογία και τα χαράτσια.

- Τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν με τον ΕΛΓΑ, με τις μειώσεις στις ενισχύσεις από την ΚΑΠ, με το κόστος παραγωγής (πετρέλαιο- ρεύμα- εφόδια), με τις κατασχέσεις σε επιδοτήσεις –ενισχύσεις –σπίτια –χωράφια, με τις ανοιχτές τιμές και τις χαμηλές τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Επιπλέον, νέα προβλήματα ταλανίζουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού μας, που μετά τις καταστροφές στα βαμβάκια και τις άλλες καλλιέργειες με τις άκαιρες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, οι πρόσφατες χιονοπτώσεις πλήττουν καίρια  την κτηνοτροφία.

Η κυβέρνηση με την στοχευμένη προπαγάνδα που στηρίζεται σε ψεύτικα στοιχεία ή στοιχεία περασμένων ετών που δεν ισχύουν για το 2016, όπως το φορολογικό, από την μια μεριά προσπαθεί να ξεγελάσει τους αγρότες και από την άλλη να τους διασύρει ως δήθεν ευνοούμενους έναντι των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για να βάλει σε λειτουργία τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Αυτή η τακτική της κυβέρνησης δείχνει τον φόβο της για τους αγώνες μας και προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην κοινωνική συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλοι μας έχουμε κοινό εχθρό απέναντί μας, τις τράπεζες, τα μονοπώλια, τους εμποροβιομήχανους, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ.

Το πλαίσιο των αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών, όπως καθορίστηκε στις συσκέψεις της  Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, καθώς και της ΕΟΑΣΚ με τους Αγροτικούς Συλλόγους, περιλαμβάνει:

•    Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

•    Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

•    Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

•    Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος και άμεση αποζημίωση από τις καταστροφές από την κακοκαιρία στους κτηνοτρόφους, στην παραγωγή, τα οπωροκηπευτικά κλπ και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροτοκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

•    Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).

•    Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους

•    Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

•    Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

•    Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών κ.α. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, καθώς και την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

•    Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

•      Να μην επιστραφούν οι  αποζημιώσεις, (“πακέτο Χατζηγάκη”), που κέρδισαν με τους σκληρούς αγώνες τους οι αγρότες το 2008- 2009  όπως ζήτησε η ΕΕ και ψήφισε σχετικό νόμο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

•    Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Όχι στην επιβολή πρόσθετου «περιβαλλοντικού» τέλους στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.

•    Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα σχέδια για αύξηση φορολογίας στο τσίπουρο.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ,  ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ
ΜΕ  ΑΓΡΟΤΙΚΑ  ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ  – ΤΡΑΚΤΕΡ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  26  ΓΕΝΑΡΗ,  ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

επιστροφή στην κορυφή

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η Αποκατάσταση Α.Ε. αναζητά για εργασία Νοσηλευτές και Βοηθούς Νοσηλευτές

Η Αποκατάσταση Α.Ε. αναζητά για εργασία Νοσηλευτές και Βοηθούς Νοσηλευτές

Πωλείται μονοκατοικία τριών επιπέδων στο καταπράσινο Πευκόφυτο Καρδίτσας

Πωλείται μονοκατοικία τριών επιπέδων στο καταπράσινο Πευκόφυτο Καρδίτσας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Η χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων «δίχασε» την Δημοτική Επιτροπή Αργιθέας
    5 Οκτωβρίου 2026, 10:59
  • Νεκρός εντοπίστηκε 27χρονος που αναζητούνταν σε χωριό των Γρεβενών
    5 Οκτωβρίου 2026, 10:49
  • Ανακοίνωση - πρόσκληση προς όλα τα μέλη του Συλλόγου των Απανταχού εκ του νομού Καρδίτσας Καταγόμενων
    5 Οκτωβρίου 2026, 10:45
  • Ανακοινώθηκαν πρόωρες εκλογές στην Ισπανία
    5 Οκτωβρίου 2026, 10:15
  • Θετικά νέα για την πυρκαγιά στην περιοχή του Καταφυλλίου το πρωί της Δευτέρας (5/10)
    5 Οκτωβρίου 2026, 09:37
  • Μήνυμα της Δ/ντριας Δ.Ε. Καρδίτσας για την 5η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών
    5 Οκτωβρίου 2026, 09:13
  • Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου το ετήσιο μνημόσυνο του Γεώργιου Καρυαμπά
    5 Οκτωβρίου 2026, 08:27
  • Σύγκρουση δύο μοτοσικλετών στην Πετρούπολη - Νεκρός 24χρονος και τραυματίες δύο ανήλικοι
    5 Οκτωβρίου 2026, 07:43
  • Nations League: Ισοπαλία ...ίση με νίκη για την Εθνική μας επί της Γερμανίας!
    4 Οκτωβρίου 2026, 23:55
  • Nations League: 4 στα 4 για την Πορτογαλία που προκρίθηκε ήδη στα προημιτελικά! - Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες
    4 Οκτωβρίου 2026, 23:50
  • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης για την πρόσληψη νέου Ειδικού Συνεργάτη στο Επιμελητήριο
    4 Οκτωβρίου 2026, 22:44
  • Πλήρως λειτουργικό και ενεργειακά αναβαθμισμένο το Κέντρο Υγείας Παλαμά (+Φωτο)
    4 Οκτωβρίου 2026, 21:30
  • Γ. Καραβίδας: "Φράγμα Μουζακίου: Η διαφορετική άποψη δεν είναι αναβολή"
    4 Οκτωβρίου 2026, 21:19
  • Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου η κηδεία του Παναγιώτη Κατσιγιάννη
    4 Οκτωβρίου 2026, 21:15
  • Ερώτηση Ν. Τέγου στην Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας για το καθεστώς των παγίων κατ’ αποκοπή χορηγημάτων στην καθαριότητα
    4 Οκτωβρίου 2026, 21:04
  • Ασ. Σκόνδρα: "4 Οκτωβρίου 1974 - 4 Οκτωβρίου 2026: 52 χρόνια Νέα Δημοκρατία"
    4 Οκτωβρίου 2026, 21:00
  • Τριήμερη περιηγητική και πολιτιστική εκδήλωση στο ν. Καρδίτσας με επίκεντρο τα ιστορικά Fiat 500
    4 Οκτωβρίου 2026, 19:21
  • Άνετη πρεμιέρα για την Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Καρδίτσας στο πρωτάθλημα της National League 2
    4 Οκτωβρίου 2026, 18:58
  • Κινητοποίηση της Π.Υ. Καρδίτσας για καπνό σε πολυκατοικία επί της οδού Υψηλάντου
    4 Οκτωβρίου 2026, 18:20
  • Γ Εθνική: Πρώτη ήττα για την Δόξα Μασχολουρίου
    4 Οκτωβρίου 2026, 17:54

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

« Οκτώβριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

  • Καρδίτσα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Άρθρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

  • Δ. Αργιθέας
  • Δ. Καρδίτσας
  • Δ. Λ. Πλαστήρα
  • Δ. Μουζάκιου
  • Δ. Παλαμά
  • Δ. Σοφάδων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  • Γ Εθνική
  • ΕΠΣ Καρδίτσας
  • ΑΣΚ
  • Α1 ΕΣΚΑΘ
  • ΣΠΑΚ
  • Ελπίδες Καρδίτσας
  • Στίβος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

  • Άρτα
  • Ευρυτανία
  • Λάρισα
  • Μαγνησία
  • Τρίκαλα
  • Φθιώτιδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

  • Επικοινωνία
  • Γ.Ε.ΜΗ.: 129895403000
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • Συνδρομή στο RSS

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva