.
.
.

Λάμπρος Καραγιάννης: "Δημοτικές εκλογές 2019:«Σοβαρό ατόπημα η απαξίωση της δημοτικής μας Ενότητας»!!!" Κύριο

Λάμπρος Καραγιάννης: "Δημοτικές εκλογές 2019:«Σοβαρό ατόπημα η απαξίωση της δημοτικής μας Ενότητας»!!!"

...

Η Δημοτική Ενότητα Αχελώου του Δήμου Αργιθέας απαξιωμένη και ταπεινωμένη όπως πάντα, προσέρχεται και σε αυτές τις εκλογές να εκλέξει τους αιρετούς της για την 4ετία 2019 - 2023 χωρίς αυτόνομη κάθοδο (τουλάχιστον μέχρι στιγμής).

Τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών εν προκειμένω των δημοτών μας (Άρθρο 4 § 2) του Συντάγματος, παραβιάζονται για άλλη μια φορά κατάφορα και με βάναυσο τρόπο από τους υποψηφίους κάθε φορά Δημοτικούς Συμβούλους με την ανοχή του εκλογικού σώματος αλλά, με μία ανοχή η οποία έχει ξεπεράσει κάθε όριο με υπαρκτό τον κίνδυνο διχασμού των δημοτών.

Η Δημοτική μας ενότητα σε ρόλο «κομπάρσου» όλα αυτά τα χρόνια, απλά συμπληρώνει τα κενά των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων στα ψηφοδέλτια των άλλων παρατάξεων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι δημότες του πρώην Δήμου Αχελώου της ζωντανότερης ενότητας του Δήμου Αργιθέας με πληθυσμό τριπλάσιο των άλλων δύο ενοτήτων, να αισθάνονται δημότες Β’ κατηγορίας με το ερώτημα να πλανάται «άν τους αξίζει τέτοια τύχη»!!!

Αναμφίβολα πρόκειται για μία απαράδεκτη κατάσταση η οποία δεν τιμά κανέναν μας (υποψηφίους και ψηφοφόρους) που αμαυρώνει την εικόνα μας. Η διαιώνιση αυτής της κατάστασης δημιουργεί τετελεσμένα και τα τετελεσμένα δύσκολα ανατρέπονται, όταν κάτι έχει παγιοποιηθεί.

Η ετυμηγορία των ψηφοφόρων κάθε φορά, είναι απόλυτα σεβαστή και αποδεκτή από όλους μας. Είναι όμως αυτό που μας εκφράζει; Ή αυτό που μας αξίζει; Έχουμε τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο; Από τους υποψηφίους μας κάθε φορά έχουν έστω κάποιοι τις προϋποθέσεις να ηγηθούν μιας παράταξης για να μην διασύρεται όλα αυτά τα χρόνια η Δημοτική μας Ενότητα; Προσωπικά πιστεύω πως ναι, φτάνει να έχουν την ίδια άποψη και οι υποψήφιοι…

Αν με ρωτήσετε με ποιον υποψήφιο Δήμαρχο είμαι σε αυτές τις εκλογές (αφού για άλλη μία φορά δεν έχουμε δικό μας υποψήφιο) απαντώ: Με όλους και με κανέναν. Ένας είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος έκφρασης… Αλλιώς είσαι έρμαιο των επιλογών σου χάνοντας την αξιοπρέπειά σου!!! Μετά όμως τις εκλογές όπως πάντα, είμαι και πρέπει να είναι όλοι Αργιθεάτες με το Δήμαρχο που η πλειοψηφία εκλέγει κάθε φορά ως τον καταλληλότερο για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Η μέχρι τώρα διαδρομή μου, δεν μου αφήνει κανένα περιθώριο για κάτι διαφορετικό από το να υπηρετώ θεσμούς και όχι πρόσωπα. Αυτό το έχω αποδείξει και το αποδεικνύω συνεχώς και με κάθε τρόπο, με ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αυτό της 10ετίας του 2000 μέχρι Νοέμβριο του 2010.

Στη δεκαετία αυτή ως Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μου και εκλεγμένο μόνιμο μέλος της τότε Εκτελεστικής Γραμματείας της Παναργιθεάτικης Συντονιστικής Επιτροπής (από τους επτά στον αριθμό συναδέλφους μου Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Αχελώου) πρόσθεσα και εγώ το λιθαράκι μου με τη συμβολή μου στην επίλυση μερικών από τα δεκάδες προβλήματα της Αργιθέας.

Συγκεκριμένα:

Παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά μου στο Πολιτιστικό κομμάτι, με ανιδιοτέλεια διέθεσα όλες μου τις δυνάμεις «χωρίς φειδώ», οργώνοντας όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας ανελλιπώς σε ημερίδες και συνέδρια αναπτυξιακού χαρακτήρα των ορεινών περιοχών λίγο πριν ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αρχικά, η οικονομική κρίση στη συνέχεια και «ο συναινετικός»… ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ που ακολουθεί ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο στην περιοχή μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Είναι επίσης γνωστό όχι μόνο στους δημότες Αχελώου, αλλά και σε ολόκληρη την Αργιθέα, η αγάπη που τρέφω για τον τόπο που γεννήθηκα και οι αγώνες που έχω δώσει και δίνω για αυτόν τον τόπο σε όλα τα επίπεδα. Αδιάψευστος μάρτυς το προσωπικό μου αρχείο με τα δεκάδες υπομνήματα διαμαρτυρίας και έγγραφα προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων (σε κεντρικό περιφερειακό και Νομαρχιακό επίπεδο) και όλα αυτά υπό μορφήν προσφοράς όπως αυτή πρέπει να εκδηλώνεται για να λέγεται προσφορά.

Εξάλλου, τα χαρακτηριστικά στοιχεία της προσφοράς είναι συγκεκριμένα για να μη χάνουν οι λέξεις την εννοιολογική τους αξία, άσχετα αν κάποιοι σκόπιμα αγνοούν αυτά τα στοιχεία για ευνόητους λόγους βαπτίζοντας την ιδιοτέλεια προσφορά!!!

Όταν αμοίβεσαι για αυτό που κάνεις και συνταξιοδοτείσαι ή πρόκειται να συνταξιοδοτηθείς για κάτι που έκανες με τους ευνοϊκότερους όρους σε σχέση με άλλους εργαζόμενους αυτό δεν είναι προσφορά, είναι πρόκληση!!!

Αναφέρομαι μεταξύ των άλλων και στην τοπική αυτοδιοίκηση ως μία από τις προνομιούχες τάξεις της κοινωνίας μας. Δεν μπορεί σε μία καθημαγμένη από την οικονομική κρίση κοινωνία με το εργασιακό κομμάτι αυτής της κοινωνίας να θυμίζει «μεσαίωνα», με εκατομμύρια πληβείους και χιλιάδες ανέργους, να υπάρχουν ακόμη πατρίκιοι…

Το σημερινό ισχύον καθεστώς αναφορικά με τα οικονομικά και συνταξιοδοτικά θέματα των αιρετών που κανένας και ποτέ δεν δημοσιοποίησε και δεν δημοσιοποιεί για ευνόητους λόγους έχει ως εξής:                    Οι σημερινοί Δήμαρχοι από 12 Νοεμβρίου 2012 και μετά δεν δικαιούνται σύνταξη από το Δημόσιο. (Ν.4093/2012), ούτε οι Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων συνταξιοδοτούνται με προγενέστερο νόμο.

Αντίθετα ευνοϊκότερη είναι η ισχύουσα νομοθεσία για τους εξής παλιούς αιρετούς:

     α. Οι Δήμαρχοι καθώς και οι Πρόεδροι κοινοτήτων υπό τις προβλεπόμενες για κάθε περίπτωση προϋποθέσεις (αν δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί), διατηρούν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα  «με δύο θητείες στο αξίωμα»… βάση παλαιότερου νόμου που εξακολουθεί να ισχύει.

     β. Επίσης δικαιούνται σύνταξη από το Δημόσιο και όσοι είχαν διατελέσει αθροιστικά επί μία 20ετία Δήμαρχοι ή Πρόεδροι κοινοτήτων και Δημοτικοί ή Κοινοτικοί σύμβουλοι με θητεία (Δημάρχου ή Προέδρου Κοινότητας) Ν.3513/2006 (άρθρο 4 §19).

Οπότε, συνοψίζοντας διαπιστώνουμε ότι έχουμε δύο κατηγορίες αιρετών ή αιρετούς δύο ταχυτήτων:

     α. Νέους αιρετούς με αμοιβή χωρίς σύνταξη και

     β. Παλιούς αιρετούς με αμοιβή και σύνταξη!!!  «Απ’ όλα έχει ο μπαξές», οι εκλογείς διαλέγουν…

Αναμφίβολα πρόκειται για μια κατηγορία εργαζομένων με ιδιαίτερα προνόμια, ισχύ και δύναμη που εμείς τους δίνουμε με την ψήφο μας. Σέβομαι τους θεσμούς, όπως και το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους υπηρέτες της, αλλά τους ταπεινούς υπηρέτες και όχι τους αλαζόνες και αχάριστους…

Δεν φωτογραφίζω ούτε στοχοποιώ κανέναν. Το κάνουν από μόνοι τους άλλωστε και πολύ καλύτερα… (Ούτε είναι όλοι ίδιοι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις). Αν η λέξη σεβασμός είναι άγνωστη για μερικούς, τουλάχιστον ας μην προκαλούν με τη συμπεριφορά τους και κυρίως με την αχαριστία τους. «Γιατί επακόλουθο της αχαριστίας είναι η έλλειψη ντροπής»!!!

Συνεπώς νομιμοποιούμε υποθέτω όπως κάθε πολίτης να έχω άποψη για τα κοινά (εν προκειμένω για τα αυτοδιοικητικά) και σύμφωνα με το άρθρο 14 του Συντάγματος να εκφράζω ελεύθερα την άποψή μου αυτή υπό μορφή κριτικής και μόνο. Όλοι κρίνονται χωρίς εξαιρέσεις και ιδιαίτερα οι αιρετοί!!!

Η άποψη που έχω για τη Δημοτική Ενότητα Αχελώου είναι ότι τα πράγματα την τελευταία 8ετία αυτοδιοικητικά τουλάχιστον, δεν εξελίσσονται ομαλά. Θα ήταν άδικο να φορτώσουμε και δικές μας ευθύνες στους αιρετούς της Δημοτικής μας Ενότητας τους οποίους εμείς εκλέγουμε κάθε φορά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και εκείνοι είναι άμοιροι ευθυνών με τις εκάστοτε επιλογές τους.

Για να γίνω πιο σαφής διευκρινίζω ότι ανέκαθεν οι υποψήφιοί μας με την μονότονη εμμονή τους σε μία συγκεκριμένη επιλογή (που δεν είναι άλλη από αυτή του υποψηφίου συμβούλου) το μόνο που φαίνεται να τους απασχολεί σε κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι:

     α. Να βγει πρώτη η παράταξη που στηρίζουν για ευνόητους λόγους…και

     β. Αν δεν συμβεί αυτό, συμβιβάζονται και με το δεύτερο ρόλο, αρκεί να είναι μέσα στα πράγματα.

Τρίτη λύση όπως για παράδειγμα  (αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές) ούτε σαν σκέψη δεν περνάει από το μυαλό τους, γιατί την έχουν αξιολογήσει σαν λύση υψηλού ρίσκου, γι’ αυτό την αποφεύγουν ας μου επιτραπεί η έκφραση «όπως ο διάολος το λιβάνι». Γιατί αν η παράταξή τους δεν βγει έστω δεύτερη τα χάνουν όλα… Αν με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Δημοτικής μας Ενότητας, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…  

Με οδηγό το φωτεινό παράδειγμα των δύο άλλων ενοτήτων πρέπει να διεκδικήσουμε τη θέση που μας ανήκει στα αυτοδιοικητικά δρώμενα γιατί η εικόνα που παρουσιάζουμε μας αδικεί (δεν γνωρίζω άν επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό και σε αυτές τις εκλογές γιατί δεν έχουν κατατεθεί ακόμη οι υποψηφιότητες στο Πρωτοδικείο).  

Σήμερα, η Δημοτική Ενότητα Αχελώου έχει περιέλθει σε κατάσταση πλήρους αποδιοργάνωσης και σε τέτοιο βαθμό, ώστε η έλλειψη συνοχής να είναι εμφανέστατη στην τοπική μας κοινωνία. Η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τα πράγματα γενικά (όπως και το συγκεκριμένο θέμα) που απειλεί ευθέως την ίδια μας την ύπαρξη ως ανεξάρτητη ενότητα, δεν μπορεί αλλά και δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αδιάφορο (ιδιαίτερα τους εκλογείς).

Όσο είναι καιρός ακόμα (έστω και στο παρά πέντε), θα πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και με μεγαλύτερη περίσκεψη να αναρωτηθούμε τι θέλουμε τελικά: «Θέλουμε μία Δημοτική Ενότητα με πλήρη αυτονομία ή μία Δημοτική Ενότητα αποικία»; Γιατί δυστυχώς προς αυτή την κατεύθυνση οδεύουμε αν δεν πληθύνουν οι αντιδράσεις με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο και δεν πολλαπλασιαστούν οι φωνές διαμαρτυρίας.

Αυτή τη στιγμή η Δημοτική Ενότητα Αχελώου σε τοπικό επίπεδο είναι ακέφαλη. Σε παραταξιακό επίπεδο επίσης. Δεν έχει ολοκληρωμένη παραταξιακή εκπροσώπηση ανάλογη με αυτή των άλλων δύο ενοτήτων εδώ και μία 8ετία. Το γόητρο των δημοτών της ανωτέρω ενότητας, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με ότι αυτό συνεπάγεται. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του…

Στο προηγούμενο άρθρο μου έγραφα πως τίποτε δεν μπορεί και δεν πρέπει να θυσιάζουμε χάριν του σκοπού. Το ίδιο ακριβώς επαναλαμβάνω και στο σημερινό μου άρθρο με αίσθημα ευθύνης. Μπροστά λοιπόν στο γενικό συμφέρον (που δεν είναι άλλο από αυτό της Δημοτικής μας ενότητας), οι συναισθηματισμοί δεν έχουν θέση. Ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Μολιέρος λέει: «Είμαστε υπεύθυνοι όχι μόνο για ότι πράττομε, αλλά και για ότι παραλείπομε να πράξουμε».

Στο τέλος κάθε θητείας όλοι πρέπει να λογοδοτούμε. Οι μεν αιρετοί της Δημοτικής μας Ενότητας για τα πεπραγμένα τους γενικά, οι δε δημότες για τις επιλογές τους, για να μπορούμε ο ένας να κοιτάζει τον άλλον στα μάτια, χωρίς να αισθάνεται τύψεις και ενοχές…

Η Αργιθέα των ελλιπών υποδομών με τις ιδιαιτερότητές της λόγω ορεινότητας και με ανύπαρκτη διαδημοτική σύνδεση των τριών ενοτήτων με ένα στοιχειωδώς αξιόπιστο οδικό δίκτυο, κατέχει τα πρωτεία μιας τριχοτομημένης και διαμελισμένης περιοχής. (Το χαρακτηρισμό ‘‘ΕΝΙΑΙΑ’’ τον έδωσαν κάποιοι ανεγκέφαλοι και αγεωγράφητοι, γιατί αυτό εξυπηρετούσε τα σχέδια τους).

Σήμερα και με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την ενοποίηση (μόνο στα χαρτιά…) των τριών ενοτήτων σε μία με έδρα το Ανθηρό, εκ των πραγμάτων οι άλλες δύο ενότητες λόγω ελλιπών υποδομών είναι παραμελημένες, παρά τις κατά καιρούς φιλότιμες προσπάθειες των εκάστοτε Δημάρχων και υπαλλήλων του Δήμου να αμβλύνουν τις όποιες αδικίες και ανισότητες αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου και σε αυτές τις ενότητες.

Συνεπώς, η κάθοδος σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ενός ολοκληρωμένου σχήματος αποτελούμενο από υποψήφιο Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους από όλες τις Δημοτικές Ενότητες, δεν είναι απλά αναγκαία αλλά επιβεβλημένη. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ανάλυση για ποιο λόγο. (Μόνο εμείς είμαστε της προσκολλήσεως…) οι άλλες δύο δημοτικές ενότητες αυτό το εφαρμόζουν πιστά, γιατί από την πρώτη στιγμή έχουν αντιληφθεί, ότι η λύση αυτή δεν είναι «πολυτέλεια» αλλά μονόδρομος. Η Δημοτική Ενότητα Αχελώου, πότε επιτέλους θα κατανοήσει ότι πρέπει να έχει και εκείνη αυτοτελή κάθοδο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με δική της παράταξη;

Επανερχόμενος και πάλι στο θέμα επισημαίνω ότι: Σε μια Δημοκρατικά δομημένη κοινωνία το υγιές είναι, οι υποψήφιοι να δίνουν πολλές επιλογές στους ψηφοφόρους και εκείνοι με τη σειρά τους αξιολογώντας αυτές τις επιλογές να επιλέγουν αυτό που τους εκφράζει. Στη δημοτική όμως ενότητα Αχελώου, αυτό φαντάζει σαν κάτι το ασύλληπτο!!! το εξωπραγματικό!!!

Με αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων κάθε φορά οι ψηφοφόροι δεν έχουν αυτή «την πολυτέλεια»… της επιλογής, με αποτέλεσμα να προσέρχονται στις κάλπες χωρίς υποψήφιο Δήμαρχο σαν ψηφοφόροι της προσκολλήσεως!!!

Εύλογα, δεν προκύπτουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από τους υποψηφίους;

     Ερώτημα 1ο : Οι δημότες Αχελώου, έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους δημότες των άλλων δύο ενοτήτων;

     Ερώτημα 2ο : Εκφράζονται με τον ίδιο τρόπο στην κάλπη; Και

     Ερώτημα 3ο :  Έχουν τις ίδιες επιλογές και ευκαιρίες;

Μπροστά λοιπόν σε μία παγιοποιημένη πλέον κατάσταση, η Δημοτική Ενότητα Αχελώου χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. Μια νέα αρχή. Χρειάζεται μια ομάδα με νέες ιδέες με επικεφαλής Δήμαρχο και όχι ομαδάρχη ή τοπάρχη, μια ομάδα που να προσπαθεί, να διεκδικεί και να υπηρετεί το δημότη και τις ανάγκες του και όχι μια ομάδα που εδώ και μία 8ετία με τα φτερά που οι εκλογείς της χάρισαν και της χαρίζουν κάθε φορά, αυτή η ομάδα πέταξε και εξακολουθεί να πετάει (πότε ανατολικά και πότε δυτικά), χωρίς καμία πιθανότητα επιστροφής στην ενότητα που εκλέγεται, αν το εκλογικό σώμα ως κυρίαρχο όργανο δεν δώσει την πρέπουσα λύση σε μία συνεχιζόμενη απρέπεια!!!

Τελειώνοντας το μακροσκελέστατο αυτό άρθρο μου για τα αυτοδιοικητικά προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Αχελώου, ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τις φίλες και φίλους αναγνώστες για την ταλαιπωρία στην οποία τους υπέβαλα να με υποστούν, κλείνοντας με τις εξής δύο παραινέσεις προς τους υποψηφίους και εκλογείς της ανωτέρω ενότητας:

Για μεν τους υποψηφίους η παραίνεση μου είναι: Να χαμηλώσουν το πέταγμά τους μήπως δουν ότι υπάρχει και η Δημοτική Ενότητα Αχελώου από την οποία εκλέγονται (και στην οποία πολλά χρωστάνε…) με την επισήμανση προς μερικούς… να είναι πιο φειδωλοί στις δηλώσεις τους. Να τιθασεύσουν «τον οίστρο» που τους έχει κυριεύσει γιατί τίποτε δεν τους ανήκει. Είναι ασέβεια προς τους δημότες ότι οι πάντες και τα πάντα τους ανήκουν… Ο Αχελώος εκλογικά δεν είναι τσιφλίκι κανενός!!! «Ανήκει στους δημότες του και σε κανέναν άλλο»…

Για δε τους εκλογείς της ίδιας ενότητας η παραίνεση μου είναι: Να μην κάνουν εκπτώσεις στα δικαιώματά τους, να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην αξία της ψήφου και να μην ακούνε καμία άλλη φωνή, παρά μόνο τη φωνή της συνειδήσεώς τους. Εν κατακλείδι, να κάνουν αυτό που κάνουν οι εκλογείς των άλλων δύο ενοτήτων. Είναι τόσο απλό… «Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο».

Τέλος και ενόψει των εορτών
Εύχομαι
Οι Άγιες μέρες του Πάσχα και το μήνυμα της Αναστάσεως να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν

Λάμπρος Καραγιάννης

Υ.Γ

• Οι αναφορές κατά καιρούς σε παρατάξεις «φαντάσματα» αποκυήμα-τα φαντασίας κάποιων που επινοούν και διακινούν αυτές τις ανακρίβειες, έχουν συγκεκριμένη στόχευση…

• Παρατάξεις χωρίς μέλη και υποψηφίους, ο καθένας μπορεί να ιδρύσει όσες θέλει... Η Δημοτική Ενότητα Αχελώου βγάζει μόνο Δημοτικούς Συμ-βούλους και πάντα άστεγους!!! «Κατοχυρωμένη πατέντα»…

• Θα μπορούσε ωστόσο να ιδρυθεί μια παράταξη με την επωνυμία : ΠΑΤΡΙ.Δ.Α…(Πατριωτικές Δυνάμεις Αστέγων)…για να στεγάσει τους υποψηφίους μας που εδώ και μία 8ετία φιλοξενούνται στις δομές φιλοξε-νίας αστέγων των άλλων παρατάξεων της Αργιθέας…

• Αν παρά ταύτα κάποιοι εξακολουθούν να επιμένουν ότι υπάρχουν υπό μορφήν παράταξης Πατριωτικές Δυνάμεις στον Αχελώο ετοιμοπό-λεμες υπάρχει και ο στίβος. Γιατί αποφεύγουν να αναμετρηθούν; Γιατί δεν το τολμούν; Ιδού στάδιον (δόξης) λαμπρόν !!!

 

.

Τελευταία τροποποίηση στις21 Απριλίου 2019, 15:01
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ