.
.

Αποτελέσματα αγώνων Motocross στη Μητρόπολη Κύριο

Αποτελέσματα αγώνων Motocross στη Μητρόπολη
.

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαρτίου 2010 έγινε στην Μητρόπολη η εκκίνηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2010 ΟΜΕ. Δυστυχώς η έντονη βροχόπτωση όλων των ημερών δεν βοήθησε και η πίστα σε πολλά σημεία ήταν λασπωμένη και δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους οδηγούς.


Σάββατο 13 Μαρτίου

Κατηγορία Open

Στην πρώτη θέση του Α' σκέλους της κατηγορίας Open, ο Τρικαλινός Τζιώρας Κωνσταντίνος, μετά από σκληρή μάχη με τον Δημολιάννη Σταμάτη, στο μεγαλύτερο μέρος του σκέλους. Τρίτος τερμάτισε ο, πρωτοεμφανιζόμενος σε αυτή την κατηγορία, Αυγέρης Θανάσης.

Στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους, οι Τζιώρας και Αυγέρης απομακρύνθηκαν από τους υπόλοιπους αναβάτες και για μερικούς γύρους έδωσαν σκληρή μάχη για την πρώτη θέση, μέχρι την πτώση του Αυγέρη στο πίσω κομμάτι της πίστας. Την πτώση αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Τζιώρας, που εξασφάλισε ακόμα μια πρώτη θέση στο βάθρο, αλλά  και ο Σιδεριένιος Γιώργος που τελικά τερμάτισε δεύτερος, μετά από ένα φανταστικό αγώνα. Ο Αυγέρης αρκέστηκε, τελικά, σε ακόμα μια τρίτη θέση.


Open Α' σκέλος 1. Τζιώρας Κων/νος (Kawasaki) 19'51,329” 2. Δημολιάννης Σταμάτης (Suzuki) +1'03,213” 3. Αυγέρης Αθανάσιος (Suzuki) +1'06,130”


Open Β' σκέλος 1. Τζιώρας Κων/νος (Kawasaki) 19'37,509” 2. Σιδερένιος Γιώργος (KTM) +40,294” Αυγέρης Αθανάσιος (Suzuki) +1'08,142”


Κατηγορία MX65 (πρώην mini)

Κορυφαίος και στα δυο σκέλη της κατηγορίας Mini ο Κορωνάκης Βασίλης, με αρκετή διαφορά από τον δεύτερο, επίσης και στα δυο σκέλη, Βεργή Προκόπη. Δύο τρίτες θέσεις εξασφάλισε ο Μόσχος Σωκράτης. Τέταρτος στο πρώτο σκέλος τερμάτισε ο Ζούνης Φραγκίσκος. Στο δεύτερο σκέλος, στην τέταρτη και πέμπτη θέση τερμάτισαν ο Ζούνης Φραγκίσκος και ο Τουρατζίδης Δημήτρης. Παρόλο που δεν έβρεχε την ημέρα του αγώνα, η λάσπη που δημιουργήθηκε από τις βροχές των προηγούμενων ημερών είχε σαν αποτέλεσμα να δυσκολέψει αρκετά τα περάσματα των πιτσιρικάδων.

65cc Α' σκέλος 1. Κορωνάκης Βασίλης (ΚΤΜ) 16'09,215” 2. Βεργής Προκόπης (ΚΤΜ) +48,760” 3. Μόσχος Σωκράτης (Kawasaki) +2 γύροι


65cc B' σκέλος 1. Κορωνάκης Βασίλης (ΚΤΜ) 15'07,314” 2. Βεργής Προκόπης (ΚΤΜ) +1'27,355” 3. Μόσχος Σωκράτης (Kawasaki) +1 γύρος


Κατηγορία ATV

Αρκετό το ενδιαφέρον στο πρώτο σκέλος των, πρωτοεμφανιζόμενων σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ATV, με τον Καζναφερίδη Θοδωρή και τον Ιωαννίδη Γιάννη να εναλλάσσονται συνέχεια στην πρώτη θέση του σκέλους, μέχρι τη στιγμή που ο Καζναφερίδης πραγματοποίησε την προσπέραση του αγώνα και κατάφερε να διατηρηθεί πρώτος αυξάνοντας και τη διαφορά του από τον δεύτερο.

Πρώτος αγώνας, όπως προαναφέραμε, για τα ATV σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, τα οποία δυσκολεύτηκαν αρκετά, ιδιαίτερα στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά το πρωινό του Σαββάτου. Στην διάρκεια του αγώνα, όμως, πρόσφεραν αρκετό θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην πίστα της Μητρόπολης.


ATV Α' σκέλος 1. Καζναφερίδης Θεόδωρος (Yamaha) 19'10,192” 2. Ιωαννίδης Γιάννης (Yamaha) +54,206” 3. Τριανταφύλλου Άρης (Suzuki) +55,500”

Κυριακή 14 Μαρτίου

Η συνεχής βροχή το βράδυ του Σαββάτου επιβάρυνε πάρα πολύ την ήδη λασπωμένη πίστα, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των αναβατών που αγωνίστηκαν την Κυριακή και ανάγκασε τη διοργάνωση να προχωρήσει σε μείωση του χρόνου των σκελών των κατηγοριών ΜΧ1 και ΜΧ2 από 25' σε 20'.

Κατηγορία MX1

Ο Φωτόπουλος Χρήστος και ο Κουζής Παναγιώτης, από την αρχή του πρώτου σκέλους, ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους αναβάτες και για μερικούς γύρους οδηγούσαν δίπλα-δίπλα, μέχρι το σημείο που ο Κουζής αύξησε το ρυθμό του και απομακρύνθηκε, καταφέρνοντας τελικά να τερματίσει πρώτος, αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους 1 γύρο πίσω. Στη δεύτερη θέση του βάθρου, ανέβηκε, μετά από μεγάλη μάχη ο Πολύζος Γιάννης, με τρίτο τον Φωτόπουλο. Τέταρτος ο Κύπριος Σάββας Σάββας, πέμπτος, παρά την πτώση του, ο Βαγγελάκος Δημήτρης και έκτος ο Κασιούμης Χρήστος που ήταν και ο τελευταίος αναβάτης που κατάφερε να τερματίσει στη λασπωμένη πίστα.

Για το δεύτερο σκέλος, οι αναβάτες αποφάσισαν και κοινοποίησαν με γραπτή επιστολή τους στη διοργάνωση, να μην εκκινήσουν, λόγω ακαταλληλότητας της πίστας, αλλά και λόγω της βροχής που είχε ήδη ξεκινήσει. Η διοργάνωση, αποφάσισε να τηρήσει τον κανονισμό και άνοιξε τη ζώνη αναμονής για το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας ΜΧ1. Εκεί προσήλθαν μόνο δυο αναβάτες και λόγω κανονισμού (χρειάζονται τουλάχιστον 5 αναβάτες για να εκκινήσει ο αγώνας), αποφασίστηκε η ακύρωση του σκέλους.

MX1 Α' σκέλος 1. Κουζής Παναγιώτης (Yamaha) 27'24,708”, 2.Πολύζος Γιάννης (ΚΤΜ) +1 γύρος 3. Φωτόπουλος Χρήστος (Suzuki) +1 γύρος

Κατηγορία ΜΧ2
Στο πρώτο σκέλος, ο Κοσμάς Σπύρος, ξεκίνησε πολύ δυνατά και επωφελούμενος των ατυχιών των υπόλοιπων αναβατών, κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση του σκέλους, κάνοντας μάλιστα 1 γύρο παραπάνω από όλους τους υπόλοιπους. Για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου, η μεγάλη μάχη μεταξύ του Ηλιόπουλου Γιώργου, του Τσαρνά Ανάργυρου και του Ζαχαρίου Βασίλη, βρήκε τους δυο πρώτους να τερματίζουν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Τέταρτος τερμάτισε ο Ζαχαρίου, ενώ στην πέμπτη θέση κατέληξε ο Κοντολέτας Δημήτρης. Αυτοί ήταν και οι μοναδικοί αναβάτες που κατάφεραν να τερματίσουν στο πρώτο σκέλος της MX2.

Στο δεύτερο σκέλος, πρώτος, από την εκκίνηση μέχρι το μέσο περίπου του αγώνα, βρέθηκε ο Τσαρνάς. Μία πτώση όμως στο πίσω κομμάτι της πίστας, που συνοδεύτηκε και από σβήσιμο του κινητήρα της μοτοσυκλέτας του, τον υποχρέωσε σε τερματισμό μόλις στην τρίτη θέση. Από την ατυχία του Τσαρνά, επωφελήθηκαν ο Κοσμάς και ο Ζαχαρίου, που τερμάτισαν στις δυο πρώτες θέσεις του βάθρου. Τέταρτος βρέθηκε ο Κοντολέτας, συμπληρώνοντας τους αναβάτες που κατάφεραν να τερματίσουν τον αγώνα εντός ορίου χρόνου.

MX2 Α' σκέλος 1. Κοσμάς Σπύρος (Yamaha) 28'52,538” 2. Ηλιόπουλος Γιώργος (ΚΤΜ) +1 γύρος 3. Τσαρνάς Ανάργυρος (Kawasaki) +1 γύρος

ΜΧ2 B' σκέλος 1. Κοσμάς Σπύρος (Yamaha) 27'30,256” 2. Ζαχαρίου Βασίλης (ΚΤΜ) +1'16,056” 3. Τσαρνάς Ανάργυρος (Kawasaki) +1'35,316”

Κατηγορία ΜΧ85 (πρώην junior)
Ο Petrov Ivan ήταν πολύ δυνατός και με πολύ καλό χρόνο κέρδισε το πρώτο σκέλος της κατηγορίας του, αφήνοντας τον Κρητικό Μανώλη (στην πρώτη του εμφάνιση με Yamaha) στην δεύτερη θέση και τον Τουρατζίδη Γιάννη στην τρίτη θέση. Και σε αυτή την κατηγορία δεν κατάφεραν να τερματίσουν άλλοι αναβάτες.

Το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας δεν πραγματοποιήθηκε, μετά από σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων των αναβατών και της διοργάνωσης.

MX85 Α' σκέλος 1. Petrov Ivan (KTM) 17'56,809” 2. Κρητικός Μανώλης (Yamaha) +1 γύρος 3. Τουρατζίδης Γιάννης (Yamaha) +2 γύροι

Κατηγορία ATV
Στο δεύτερο σκέλος των τετράτροχων, πρώτος τερμάτισε ο Χριστόπουλος Ζαχαρίας, ακολουθούμενος από τον Κουβά Θανάση, μετά από μεγάλη μάχη και εναλλαγές θέσεων. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Τριανταφύλλου Άρης.

ATV Β' σκέλος 1. Χριστόπουλος Ζαχαρίας (ΚΤΜ) 20'59,111” 2. Κουβάς Θανάσης (Can-Am) +5,649” 3. Τριανταφύλλου Άρης (Suzuki) +1'43,100”

πηγή: enduro.gr


Τελευταία τροποποίηση στις15 Μαρτίου 2010, 00:59
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ