.
.

Ποιοι είναι οι 6 συλληφθέντες για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα" Κύριο

Τη σύλληψη έξι ατόμων για συμμετοχή στη δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Οι συλληφθέντες είναι οι : N. Μαζιώτης, Π. Ρούπα, Ευ. Σταθόπουλος, Χρ. Κορτέσης, Σαρ. Νικητόπουλος και Κων. Γουρνάς.

Ποιοι είναι οι 6 συλληφθέντες για συμμετοχή σε Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τις συλλήψεις έχει ως ακολούθως:

Σε συνέχεια της χθεσινής μας ενημέρωσης, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Με βάση τα στοιχεία, που προέκυψαν από τις μέχρι στιγμής έρευνες, έχουν συλληφθεί και θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα για συμμετοχή στη δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» οι εξής:

  • ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος του Αγαμέμνονα ετών 39.
  • ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα του Βίκτωρα ετών 41
  • ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32
  • ΚΟΡΤΕΣΗΣ Χριστόφορος του Γεωργίου ετών 31
  • ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32
  • ΓΟΥΡΝΑΣ Κωνσταντίνος του Δημητρίου ετών 30

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ευρημάτων, τα οποία εξετάζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ενδεικτικά στην οικία των συλληφθέντων Νικόλαου ΜΑΖΙΩΤΗ και ΡΟΥΠΑ Παναγιώτας στα Καλύβια Αττικής βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος υπολογιστή με προκηρύξεις για προηγούμενες ενέργειες του «Επαναστατικού Αγώνα» και σχέδιο προκήρυξης για μελλοντική τρομοκρατική ενέργεια, όπως επίσης και χειρόγραφα κείμενα, δύο εκ των οποίων φέρονται να αποτελούν προσχέδια προκηρύξεων της ίδιας οργάνωσης.

Επιπλέον βρέθηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες.

Φωτογραφίες των συλληφθέντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζονται οι αριθμοί κλήσης 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, στους οποίους οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα και με διασφάλιση του απορρήτου, για να παρέχουν πληροφορίες».

Αναζητούν την "γιάφκα"

Οι έξι συλληφθέντες κρατούνταν από χθες για αδικήματα που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες. Σε διάφορες γιάφκες στο λεκανοπέδιο βρέθηκαν προκηρύξεις και άλλο υλικό. Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, οι κινήσεις αυτές ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στο σοβαρό θέμα της τρομοκρατίας, στο οποίο αναμένονται συνεχώς εξελίξεις.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν κάποιοι από τους συλληφθέντες να συμμετείχαν και στη Σέχτα Επαναστατών, ενώ εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα βρουν και τη γιάφκα που κρύβουν τον οπλισμό τους. Η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο των ενταντικών ερευνών έχει ανοίξει όλους τους φακέλους με τα χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα.

Στο σπιτί ενός εκ των συλληφθέντων στη Νέα Ιωνία βρέθηκαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προκηρύξεις, ιδιόχειρα σημειώματα που αφορούν κείμενα τρομοκρατικής οργάνωσης, σφραγίδα της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», καθώς και υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή βομβών. Βρέθηκαν, ακόμη, δύο πρωτότυπες προκηρύξεις, εκ των οποίων, η μία αφορά στην ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η άλλη αρνείται την ανάληψη ευθύνης για την ένοπλη επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής.

Έχει ερευνηθεί ακόμη ένα σπίτι στη Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι και άλλα σπίτια σε διάφορα σημεία της Αττικής. Στο σπίτι στο Λαγονήσι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε υπολογιστής, ο οποίος ενδεχομένως χρησιμοποιούνταν για την συγγραφή προκηρύξεων.

Μετά την άρση του απορρήτου, διαπιστώθηκε πως τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ειδικούς κωδικούς για την επικοινωνία τους για να παραπλανούν αστυνομικούς που ενδεχομένως τους παρακολουθούσαν.

Το υλικό που έχει κατασχεθεί, συγκρίνεται με υλικό που έχει βρεθεί στους τόπους τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και στους χώρους που έχουν ερευνηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει συσχετισμός. Κατά πληροφορίες η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες με μεγάλη μυστικότητα και παραμένει σε πλήρη εξέλιξη με κατ' οίκον έρευνες και έρευνες σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής αλλά και στην επαρχία.

Οι συλληφθέντες, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχουν απασχολήσει την Αστυνομία και στο παρελθόν. Ένας εξ αυτών φέρεται να είχε συλληφθεί και πριν από 10 χρόνια.

Η άκρη του νήματος για την προσαγωγή τους θεωρείται ότι βρέθηκε μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας. Μάλιστα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές ένας από τους προσαχθέντες πιθανόν να ήταν μαζί με τον Λάμπρο Φούντα, την ημέρα της συμπλοκής.

Απευθυνόμενος στα μέσα ενημέρωσης ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΓΑΔΑ Θ.Κοκαλάκης ανέφερε ότι στο πλαίσιο εντατικών ερευνών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ προέβησαν τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου σε προσαγωγές ατόμων και σε κατ' οίκον έρευνες από τις οποίες προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που κατασχέθηκαν.

Τελευταία τροποποίηση στις11 Απριλίου 2010, 18:44
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ