.
.

Κατηγορίες Κατσαρού για σκόπιμες ανακρίβειες και ψεύδη Κύριο

Κατηγορίες Κατσαρού για σκόπιμες ανακρίβειες και ψεύδη

.

«Ο υφυπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης οφείλει να μιλά σοβαρά και υπεύθυνα όπως αρμόζει στη θεσμική του ιδιότητα και να μην λέει σκόπιμες ανακρίβειες και ψεύδη».

 

Tα παραπάνω μεταξύ άλλων τονίζει σε δήλωση του ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Μαγκριώτη στη Λάρισα σημειώνοντας: « Επιστρέφοντας από την Τουριστική Έκθεση που συμμετείχε η Νομαρχία στην Αγία Πετρούπολη, πληροφορήθηκα τις δηλώσεις που έκανε στο ν. Λάρισας, όπου περιόδευσε ο υφυπ. Υποδομών κ. Μαγκριώτης, οι οποίες περιέχουν περιέχουν πλήθος ανακριβειών και που στο σύνολο τους είναι προφανώς υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, για τις ανάγκες- των εκλογών. Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν υπάρχει πλέον η δέουσα υπευθυνότητα που επιβάλλεται από το θεσμικό ρόλο του κ. Μαγκριώτη. Και λυπούμαι πολύ που είμαι αναγκασμένος να διευκρινίσω ή να διαψεύσω αυτά τα οποία υποστήριξε στην περιοδεία του.

Ειδικότερα: Για το θέμα των διοδίων : Επί προηγούμενης Κυβέρνησης μελετήθηκαν δημοπρατήθηκαν και υπογράφηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης για τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που θα αλλάξουν τον οδικό χάρτη της χώρας. Οι συμβάσεις αυτές ψηφίστηκαν στην Βουλή και από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Οι συμβάσεις ορίζουν τα πάντα για τα διόδια τον αριθμό, τις θέσεις τους, το ύψος του τιμήματος και τον χρόνο της αναπροσαρμογής. Όταν ο κ. Μαγκριώτης ψήφιζε τις συμβάσεις δεν ήξερε τι ψήφιζε; Είναι λαϊκισμός και εσκεμμένο ψεύδος να ακούγονται από τον κ. Μαγκριώτη ενόψει εκλογών υποσχέσεις για μείωση διοδίων σε τρεις μήνες. Τέτοιο καιρό προ έτους υπόσχονταν και πάλι ότι σε τρεις μήνες θα μείωναν τα διόδια!!

Αυτό επιβεβαιώνεται και από άρθρο του κ. Σουφλιά που δημοσιεύθηκε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στις 24 Ιανουαρίου 2010 ο πρώην υποουργός αναλύει το θέμα των διοδίων. Στο άρθρο αυτό τονίζει ότι από το 2012 και μετά θα αρχίσει σταδιακά το Δημόσιο να εισπράττει το 60% των ακαθάριστων εσόδων από τα διόδια και τότε μπορεί να γίνει η μείωση των διοδίων. Εξηγεί γιατί δεν μπορεί να γίνει μείωση νωρίτερα χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου και επισημαίνει ότι τα διόδια είναι πολύ φθηνότερα από άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Δρόμος Λάρισας – Φαρσάλων : Όσον αφορά το δρόμο αυτό, πράγματι κύριε Μαγκριώτη εκπλησσόμεθα γιατί για άλλη μια φορά μιλάτε με ανακρίβειες. Σας τονίσαμε και στην παλιότερη επίσκεψη σας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε στείλει στον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά μια προκαταρκτική μελέτη για να μετατραπεί σε ολοκληρωμένη μελέτη.

Πράγματι το 2009 επί ΝΔ ανετέθη από τον ίδιο η μελέτη αυτή. Πώς έρχεστε τώρα και λέτε ότι δήθεν εγώ εξεπλάγην ότι ανατέθηκε τότε η μελέτη και όχι το έργο; Εμείς ζητάμε να προχωρήσει γρήγορα η μελέτη για τη δημοπράτηση και κατασκευή του έργου.

Δρόμος Λάρισας Λάρισας Ελασσόνας - Κοζάνης: Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο κ. Σουφλιάς προχώρησε τις σχετικές μελέτες με πλάτος δρόμου 17 μέτρων. Αυτό ισχύει και για την παράκαμψη της Ελασσόνας της οποίας η προκήρυξη της μελέτης έγινε επί ΝΔ τον Μάρτιο του 2009. Στο φάκελο της προκήρυξης προβλέπεται πλάτος 17 μέτρων. Λέτε ανακρίβειες ότι είναι απόφαση δική σας. Επίσης η μελέτη που προέβλεπε πλάτος 8 μέτρα ήταν του 1995 επί ΠΑΣΟΚ και όχι της ΝΔ. Δεύτερη ανακρίβεια για το ίδιο θέμα. Ειλικρινά πώς μπορεί να εμπιστευθεί ο πολίτης του νομού τα λεγόμενά σας;

Μας υποσχεθήκατε την αποκατάσταση των δρόμων του νομού λόγω κλεισίματος των Τεμπών και δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ και είμαστε υποχρεωμένοι, για να μην σκοτωθούν συμπολίτες εκ των ενόντων να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Υποσχεθήκατε την ολοκλήρωση του Φράγματος Γυρτώνης και των άλλων έργων της Κάρλας και αυτά καρκινοβατούν.

Υποσχεθήκατε την ολοκλήρωση του άξονα Λάρισας Τρικάλων και διαλύθηκαν οι εργολαβίες Για τον Ε-65, αφού αδρανήσατε, ψάχνετε δικαιολογίες με ανακρίβειες. Και ενώ κατηγορείτε το Δημόσιο δεν λέτε τίποτα για τις ευθύνες του παραχωρησιούχου.

Όσον αφορά τον Αχελώο, μιλάτε και ενεργείτε διπρόσωπα, παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες ξεχνώντας ότι δαπανήθηκαν διακομματικά και διαχρονικά για το εθνικό και πολυσήμαντο αυτό έργο τεράστια ποσά απ’ το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Υποσχεθήκατε τη βελτίωση του παλιού δρόμου Λάρισας – Βόλου και σήμερα σωπαίνετε. Θα περιμέναμε επιτέλους να μιλήσετε πιο ειλικρινά και υπεύθυνα. Και αντί να λέτε όλες αυτές τις σκόπιμες ανακρίβειες καλό είναι να προχωρήσετε στην ολοκλήρωση όλων αυτών των έργων που είχαν δρομολογηθεί για τη Θεσσαλία και τη Λάρισα από την προηγούμενη Κυβέρνηση με τη ευθύνη του τότε υπουργού κ. Γ. Σουφλιά.

Τελευταία τροποποίηση στις20 Οκτωβρίου 2010, 11:40
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ