Ψήφισμα αλληλεγγύης του Π.Σ. Θεσσαλίας στον Παλαιστινιακό λαό Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Θεσσαλία
- Εκτύπωση
Ψήφισμα κατά πλειοψηφία (από τη Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίστηκε) αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στη συνεδρίαση της Τρίτης 27 Μαΐου.
Αναλυτικά:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, στη συνεδρίασή του της 27ης Μαΐου 2025, κατά πλειοψηφία αποφάσισε:
Μετά και το κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Γκουτέρες που ζήτησε από το Ισραήλ να αποδεχθεί το σχέδιο του ΟΗΕ για τη Γάζα ως προς την παροχή βοήθειας στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό με το πενταεπίπεδο σχέδιό του, στο οποίο περιλαμβάνονται:
1.Εξασφάλιση απρόσκοπτης παράδοσης βοήθειας στη Γάζα.
2.Επιθεώρηση και σάρωση της βοήθειας στα σημεία διέλευσης.
3.Μεταφορά της βοήθειας προς τις ανθρωπιστικές υποδομές.
4.Προετοιμασία της βοήθειας για επιμέρους διανομή.
5. Διανομή της βοήθειας στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας απευθύνει αίτημα στην Πρεσβεία του Ισραήλ, σεβόμενο τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου για πλήρη ανθρωπιστική πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τα ανωτέρω και στην Ελληνική Κυβέρνηση για ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο των προτάσεων του ΟΗΕ.
*Να σημειωθεί ότι το Ψήφισμα που εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εστάλη και στον ΥΠΕΞ κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να εξετάσει την ανάληψη διπλωματικών πρωτοβουλιών, στο πλαίσιο των προτάσεων του πενταεπίπεδου σχεδίου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κ.Γκουτέρες.











