.
.

Παπανδρέου για Αχελώο:"Ισχύουν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας" Κύριο

Παπανδρέου για Αχελώο:"Ισχύουν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας"

.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Λάρισα ο πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής για την μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο και Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος είχε την ευκαιρία να του θέσει το ζήτημα της ολοκλήρωσης των έργων του Αχελώου, υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις τον Σεπτέμβριο του 2009 στη Λάρισα.

 

Η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Ισχύουν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας. Και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση κινείται με συνέπεια και μεθοδικότητα. Ήδη έχει κατατεθεί από την πλευρά του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η αίτηση ανάκλησης στο ΣτΕ της απόφασης για την προσωρινή διακοπή των εργασιών. Επίσης έχει υπογραφεί από την Υπουργό Περιβάλλοντος η σύμβαση για την εκπόνηση των σχεδίων διαχείρισης των λεκανών απορροής Αχελώου και Πηνειού σύμφωνα με την οδηγία 2000/60 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυβέρνηση σέβεται τη δικαιοσύνη και η νομική θωράκιση του έργου είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Μετά τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ο Νομάρχης Καρδίτσας και πρόεδρος της ΠΑΣΕ προέβη στις παρακάτω δηλώσεις:

Οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και οι τελευταίες εξελίξεις μας δημιουργούν αισιοδοξία για την επανέναρξη των εργασιών και την οριστική απεμπλοκή του έργου του Αχελώου από τις δικαστικές διενέξεις.

Μετά την ΠΑΣΕ, που κατέθεσε στο ΣτΕ, αίτηση ανάκλησης της απόφασης για την προσωρινή διακοπή των εργασιών, το ίδιο έπραξε και το Υπουργείο Υποδομών. Επίσης, ο υφυπουργός Υποδομών δεσμεύτηκε ότι σύντομα και μετά την ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης που αφορά το Φράγμα Συκιάς θα υποβάλλει νέα αίτηση για επανέναρξη των εργασιών και εκεί. Οι αποφάσεις του ΣτΕ εκτιμάται ότι θα εκδοθούν στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Εφ’ όσον αυτές είναι θετικές όπως εμείς πιστεύουμε, το επόμενο έτος και μέχρι την ολοκλήρωση της εκπόνησης των σχεδίων θα υπάρξει δυνατότητα εκτέλεσης εργασιών. Στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της εκπόνησης των σχεδίων διαχείρισης, τα οποία, είμαστε βέβαιοι, ότι θα καταδείξουν την αναγκαιότητα μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία, το έργο θα θωρακιστεί από οποιαδήποτε νέα προσφυγή και οι εργασίες θα μπορούν να συνεχιστούν απρόσκοπτα.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας τόσο για την υποβολή της αίτησης ανάκλησης από το Υπουργείο Υποδομών όσο και για την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την εκπόνηση των σχεδίων διαχείρισης, την ανάθεση της μελέτης και την υπογραφή της σύμβασης. Ως ΠΑΣΕ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε πνεύμα ενότητας μέχρι το νερό του Αχελώου να φθάσει στον κάμπο και να αποτραπεί οριστικά ο κίνδυνος ερημοποίησης της Θεσσαλίας.

Τελευταία τροποποίηση στις18 Οκτωβρίου 2010, 15:54
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ