.
.

Στις περιφερειακές εκλογές συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κύριο

Στις περιφερειακές εκλογές συμμετέχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

.

Η Αριστερή  Παρέμβαση στη Θεσσαλία, με πυρήνα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  τις δυνάμεις της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ και ανεξάρτητους αγωνιστές εκφράζει ένα υπαρκτό πολιτικό ρεύμα το οποίο έχει συμβάλει σε κοινωνικές και πολιτικές μάχες όλο το προηγούμενο διάστημα.

 

Ως ψηφοδέλτιο προβάλλει  την ανάγκη μιας άμεσης εργατικής απάντησης στην επίθεση του συνασπισμού εξουσίας με επικεφαλής το ΠΑΣΟΚ. Για την ανατροπή του Μνημονίου και της αστικής στρατηγικής υπέρβασης της κρίσης του συστήματος, με ένα πρόγραμμα αντικαπιταλιστικό με κέντρο το κοινωνικό ζήτημα και με πρωταγωνιστή το μαζικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Είναι   ευκαιρία  στις  εκλογές  να δοθεί  ένα   μήνυμα  καταδίκης   κυβέρνησης και Ν.Δ. - ΛΑΟΣ, μήνυμα αγώνα ενάντια στην ανεργία, για σταθερή, ασφαλισμένη δουλειά, για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, που θα  περιλαμβάνει  στόχους ρήξης με πυλώνες του αντεργατικού πραξικοπήματος όπως:

- Ακύρωση του μνημονίου. Παύση πληρωμών στους τοκογλύφους - διαγραφή του ληστρικού χρέους. Ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

- Έξοδος από ΟΝΕ - ευρώ. Ρήξη, απειθαρχία, έξοδος από Ε.Ε.

- Εθνικοποίηση με κοινωνικό - εργατικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση, τραπεζών  και  επιχειρήσεων στρατηγικών τομέων.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα -όχι κυβερνητικής διαχείρισης αλλά πολιτικού αγώνα του κινήματος- αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, συστατικό στοιχείο αριστερής πολιτικής και έπρεπε να είναι πρόγραμμα όλης της αριστεράς. Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει και κανένας μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Είναι ανάγκη, πλέον, ο ίδιος ο κόσμος της αριστεράς να αποτινάξει τα βαρίδια διαχειριστικών και γραφειοκρατικών λογικών που καθιστούν την αριστερά ακίνδυνη για το σύστημα και οδηγούν σε διασπάσεις και απογοητεύσεις.

Επιδιώκουμε να εκφράσουμε ένα μήνυμα ανατροπής του Μνημονίου, του “Καλλικράτη”, του αστικού κοινοβουλευτικού απολυταρχισμού και της «χούντας» ΠΑΣΟΚ - Ε.Ε. - ΔΝΤ και των συνεργατών της Ν.Δ. - ΛΑΟΣ. Να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση του εργατικού και αριστερού κινήματος, το κύριο υποκείμενο της ανατροπής, στην αυγή μιας ιστορικής ταξικής αναμέτρησης που αρχίζει με την κρίση του «υπαρκτού καπιταλισμού».

Για να νικήσουν οι αγώνες εργαζομένων και νεολαίας, οι κινητοποιήσεις στις πόλεις  και τα χωριά  της  Θεσσαλίας , αρκεί να υπερβούν την υποταγμένη στην κυβερνητική πολιτική και τους εργοδότες γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να πάρουν χαρακτηριστικά απεργιακού «μπλακ-άουτ», συγκροτώντας ένα μέτωπο εργασίας - παιδείας - δημοκρατίας.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης
Γενηκομσίου Φάνης, ιδιωτικός υπάλληλος

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας
Σιδέρης Δημήτρης, φοιτητής

Υποψήφιοι Καρδίτσας
Ζησούδη Αικατερίνη, νομικός
Θεοδοσίου Απόστολος, φοιτητής
Καλαμπόκας Σωτήριος, ταχυδρ. υπάλληλος
Κωστάμης Λάμπρος, ξυλουργός
Μούστος Φώτιος,φαρμακουπάλληλος
Μπαλτούκας Νικόλαος, οικοδόμος
Μπολτσής Απόστολος, εργαζόμενος
Ξανθοπούλου Αθηνά,φοιτήτρια
Τουρλάς Χαράλαμπος, φοιτητής

Τελευταία τροποποίηση στις18 Οκτωβρίου 2010, 19:46
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ