.
.
..

Ισχυρό μπουρίνι συνοδευόμενο από χαλαζόπτωση έπληξε τα βορειοδυτικά του ν. Καρδίτσας (+Φώτο +Βίντεο) Κύριο

Ισχυρό μπουρίνι συνοδευόμενο από χαλαζόπτωση έπληξε τα βορειοδυτικά του ν. Καρδίτσας (+Φώτο +Βίντεο)

. sveronis panagiotis

Ισχυρό μπουρίνι συνοδευόμενο από χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της Τετάρτης (13/6) τα βορειοδυτικά τμήματα του νομού μας και σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 5 μ.μ. έντονη βροχόπτωση συνοδευόμενη από δυνατό αέρα έπληξε περιοχές όπως το Ριζοβούνι, Κρανιά, Αγναντερό, τα Καλογριανά, η Αγία Τριάδα, ακόμη και το Προάστιο ενώ για κάποια λεπτά είχαμε και χαλαζόπτωση που ξεκινούσε από μέγεθος στραγαλιού και μεγαλύτερο.

Προς το παρόν δεν υπάρχει εικόνα για ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες αν και είναι έντονη η ανησυχία των παραγωγών αφού σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα είχαν ιδιαίτερη ένταση.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από παραγωγούς περιοχών που άντλησε το Karditsalive.Net φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα στην παραγωγή με τα φαινόμενα να έχουν περισσότερο τοπικό χαρακτήρα ωστόσο. Δέντρα έχουν σπάσει ή έχουν λυγίσει από τη ένταση του ανέμου.

Ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στην περιοχή Καλογριανών όπως μας γνωστοποίησε στην επικοινωνία μας ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου σε καρπούζια, πεπόνια καλαμπόκια, τριφύλλι και θα υπάρξει η σχετική αναγγελία στον ΕΛΓΑ για δήλωση των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί. Μια πρώτη εκτίμηση μιλά για ζημιές σε περίπου 700 στρέμματα ενώ αρκετά μικρότερες ζημιές καταγράφονται στην Αγία Τριάδα.

.

 

Τελευταία τροποποίηση στις13 Ιουνίου 2018, 20:52
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ