Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τρίτη από τον Σύλλογο Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Ανακοινώσεις
- Εκτύπωση
Η τρικομματική συγκυβέρνηση, φαίνεται ότι υλοποιεί ΟΛΕΣ τις απαιτήσεις των Τραπεζών, του Κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είναι πραγματικότητα. Από τα 8,9 δις, φτάσαμε στα 14,9 δις. και πρέπει να ομολογήσουμε ότι και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι (Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης) μόχθησαν, πάλεψαν πολύ σκληρά και πέτυχαν τον στόχο τους.
Τι περιλαμβάνουν τα νέα εξοντωτικά μέτρα; Τη γνωστή συνταγή. επιβάρυνση των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ανέργων.
Νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων. Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων. Κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων Δημοσίων Οργανισμών, κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οικονομική κατάρρευση των Ο.Τ.Α.
Νέα ληστρικά χαράτσια και φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Απολύσεις στο Δημόσιο με πρώτη προτεραιότητα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας. Διάλυση της Υγείας και της Παιδείας. Κατάργηση του πενθήμερου και του 8ώρου, αφαιρώντας κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα των εργαζομένων.
Ο Σύλλογος εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας καταγγέλλει για ακόμα μία φορά τη μνημονιακή πολιτική. Μια πολιτική που στοχεύει στη διάλυση του Κοινωνικού κράτους, στην πλήρη ισοπέδωση της εργασίας, στην ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στη δραματική μείωση εισοδημάτων και οδηγεί την κοινωνία στην ανεργία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της Τρίτης 9 Οκτωβρίου 2012, στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στις 7.00 μ.μ. που διοργανωνει το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Απόστολος Ταξιάρχης Σωτήριος Σούρλας



















