.
.
..

Συνάντηση του 4ου Δημ. Σχολείου Σοφάδων με τη Σοφαδίτισσα ζωγράφο Β. Δόγια

Συνάντηση του 4ου Δημ. Σχολείου Σοφάδων με τη Σοφαδίτισσα ζωγράφο Β. Δόγια

. sveronis panagiotis

Την Τετάρτη 17 Απριλίου οι μαθητές του ΣΤ2 του του 4ου Δημ. Σχολείου Σοφάδων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη ζωγράφο της πόλης μας κα Βούλα Δόγια στο εργαστήριό της.

Είναι η δεύτερη φορά που οι μαθητές συναντήθηκαν με τη ζωγράφο. Με την επίσκεψη αυτή τους δόθηκε η ευκαιρία να τη ρωτήσουν για την τέχνη της και η ίδια τους εξήγησε με αναλυτικό και κατανοητό τρόπο τα εργαλεία του ζωγράφου, τα χρώματα, τα θέματα με τα οποία ασχολείται, τον τρόπο και τα μέρη όπου γίνονται εκθέσεις ζωγραφικής.

"Η τέχνη του ζωγράφου ξεκινά από την αγάπη και το ταλέντο που έχει κάποιος αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Χρειάζεται πολύς κόπος, αγώνας και σπουδές για να φτάσει κάπου", μας είπε.

Η κα Δόγια είναι μια καταξιωμένη ζωγράφος, έχει καθιερωθεί για την προσφορά της στην εικαστική τέχνη έχοντας στο ενεργητικό της 60 διεθνείς εκθέσεις ζωγραφικής, σπουδές στην Αυστρία και πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον βλέποντας πίνακες από την ζωή των τσιγγάνων στην ύπαιθρο. Η ζωγράφος εξήγησε ότι οι τσιγγάνοι είναι μέρος της ιστορίας του τόπου και ο πολιτισμός και η κουλτούρα τους την ενέπνευσαν ώστε να δημιουργήσει αυτούς τους πίνακες.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί Αρσενίου Βασιλική και Γρηγορίου Κυριακή ευχαριστούν την κα Δόγια για την φιλοξενία της και για το ενδιαφέρον που έδειξε για τα παιδιά.

.

 

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ