.
.

Συνεχίζουν στο Δήμο Καρδίτσας ως προσωρινοί οι προσληφθέντες της προκήρυξης 3Κ/2018 Κύριο

Συνεχίζουν στο Δήμο Καρδίτσας ως προσωρινοί οι προσληφθέντες της προκήρυξης 3Κ/2018

sveronis panagiotis

Μέχρι νεοτέρας, τουτέστιν μέχρι την οριστικοποίηση των πινάκων, θα συνεχίσουν να εργάζονται στο Δήμο Καρδίτσας  οι 10 προσληφθέντες από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ.

 

Προσφάτως, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος υπέγραψε την ανανέωση της σύμβασής τους για 8 μήνες, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που δίνει πρόσφατη κυβερνητική απόφαση, που μιλά για παράταση έως την οριστικοποίηση των πινάκων.

Η παράταση, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και γιατί δεν είναι  ξεκάθαρο πότε θα οριστικοποιηθούν οι πίνακες από το ΑΣΕΠ και γιατί για κάθε Δήμο οι αρχικές συμβάσεις υπεγράφησαν διαφορετικές χρονικές περιόδους και λήγουν και διαφορετική ημερομηνία.

Στο Δήμο Καρδίτσας η οκτάμηνη σύμβαση ξεκίνησε πέρυσι στις 25 Ιουνίου και ολοκληρώνεται σε 18 ημέρες, στις 24 Φεβρουαρίου. Με την ανανέωση που ήδη υπεγράφη, όπως μας διαβεβαίωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σβάρνας,  θα συνεχίσουν να εργάζονται το περισσότερο για οκτώ μήνες και σίγουρα μέχρι την οριστικοποίηση των πινάκων.

Αυτή είναι άλλωστε και η λογική της κυβερνητικής απόφασης, να μην μείνουν, δηλαδή, οι Δήμοι χωρίς προσωπικό το μεσοδιάστημα.

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ κ. Αποστόλης Ταξιάρχης, ο Σύλλογος έχει ήδη παρέμβει προς το ΑΣΕΠ, ζητώντας την ταχύτερη δυνατόν ολοκλήρωση της διαδικασίας και εξέφρασε την αισιοδοξία πως μέσα στο Μάρτιο είναι πιθανό να οριστικοποιηθούν  οι πίνακες.

Από την στιγμή πάντως που θα υπάρξει οριστικοποίηση των πινάκων οι συµβάσεις των ήδη προσληφθέντων, που δεν περιλαμβάνονται στους οριστικούς πίνακες διοριστέων, λήγουν αυτοδικαίως χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης από την αιτία αυτή.

Επίσης, λήγουν αυτοδικαίως χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης και οι συµβάσεις των ήδη προσληφθέντων υποψηφίων που περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα διοριστέων, µετά τη δημοσίευση των ατοµικών πράξεων διορισµού και την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Οι απολυόμενοι θα λάβουν τις αποδοχές που προβλέπονται από την απασχόλησή τους έως την ηµέρα της απόλυσης, χωρίς οποιαδήποτε αποζημίωση από την αιτία αυτή.

Π.Κ.

.

 

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ