KarditsaLive.Net
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Αναζήτηση
  • RSS
  • Επικοινωνία με το KarditsaLive.Net
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΚΑΡΔΙΤΣΑ
    • Ειδήσεις ανά Δήμο
      • Αργιθέας
      • Καρδίτσας
      • Μουζακίου
      • Λίμνης Πλαστήρα
      • Παλαμά
      • Σοφάδων
    • Τοπική Επικαιρότητα
    • Κοινωνικά – Αστυνομικά
    • Εκδηλώσεις
    • Ανακοινώσεις
    • Υγεία
    • Πολιτικά
    • Παρουσιάσεις
    • Εργασία
    • Αναγγελίες Τελετών
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Θεσσαλία
      • Λάρισα
      • Μαγνησία
      • Τρίκαλα
      • Θεσσαλία
    • Ελλάδα
      • Επικαιρότητα
      • Κοινωνικές - Αστυνομικές
      • Ανακοινώσεις
      • Πολιτικά
      • Οικονομικά
      • Επιστημονικά - Τεχνολογικά
      • Εκδηλώσεις
      • Εργασία
      • Υγεία
    • Κόσμος
      • Υγεία
      • Οικονομικά
      • Πολιτικά
      • Επικαιρότητα
      • Εκδηλώσεις
      • Επιστήμη - Τεχνολογία
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • Βόλεϊ
    • Αλλα Αθλήματα
    • Τυχερά Παιχνίδια
    • Super League
    • Super League 2
    • Γ'Εθνική
    • Ερασιτεχνικό
    • Ποδόσφαιρο Γυναικών
    • Διεθνή
    • Μπάσκετ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιμετωπίστηκε άμεσα μικρής έκτασης δασική πυρκαγιά στο Λαμπερό Καρδίτσας

Δωρεά ακινήτου από ιδιώτη στη Ρεντίνα προς τον Δήμο Σοφάδων για την ανέγερση εκκλησιαστικού μουσείου

Συνέντευξη τύπου στη Λάρισα σχετικά με την ολοκλήρωση της κρατικής αρωγής για τους πληγέντες του "Daniel"

Τέσσερις νεαροί προσπάθησαν να περάσουν πλαστά χαρτονομίσματα στην αγορά της Καρδίτσας - Συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους

Οριστική ένταξη για 16 έργα αγροτικής οδοποιίας τεσσάρων Δήμων του ν. Καρδίτσας - Εκτός ολοκληρωτικά Παλαμάς και Σοφάδες

ΔΕΥΑ Σοφάδων: Τελευταία παράταση πληρωμής τελών με έκπτωση για σύνδεση με αποχέτευση

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ κοντά στα Ιωάννινα

Ζητήματα καθαριότητας και πολιτισμού μεταξύ των επίκαιρων ερωτήσεων του Δ.Σ. Μουζακίου

.
.
.

Τ.Ε. Καρδίτσας ΚΚΕ: Με επιτυχία η σύσκεψη με θέμα “Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του”

  • 20 Ιουλίου 2022, 22:02
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Πολιτικά
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Τ.Ε. Καρδίτσας ΚΚΕ: Με επιτυχία η σύσκεψη με θέμα “Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του”

..

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη-συζήτηση που διοργάνωσαν οι κλαδικές και οι συνοικιακές ΚΟΒ Καρδίτσας του ΚΚΕ την Τρίτη, 19 Ιουλίου, στη δημοτική αγορά της πόλης με βασικό περιεχόμενο την έκδοση του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ “ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του”.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον ήταν ενισχυμένα γύρω από τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τα τελευταία χρόνια μέσα από την Πανδημία. Στο επίκεντρο της εισηγητικής ομιλίας που πραγματοποιήθηκε από τον Έκτορα Γάζο, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ, αλλά και της μετέπειτα συζήτησης, βρέθηκε η στάση του ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα και οι θέσεις του για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Στη συζήτηση, παράλληλα με τη σημαντική εμπειρία που κατατέθηκε από τους παραβρισκόμενους υγειονομικούς από το Νοσοκομείο και τα Κέντρα υγείας του νομού, μεταφέρθηκε εικόνα από την εφαρμογή των υγειονομικών και οικονομικών μέτρων σε εργασιακούς χώρους όπως και σχετικά με τις επιπτώσεις των κυβερνητικών μέτρων στους αυτοαπασχολούμενους.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την εισηγητική ομιλία του Έκτορα Γάζου, μέλους της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

.«Αν θέλει κάποιος να συμπυκνώσει τα δυόμιση χρόνια που πέρασαν από υγειονομικής σκοπιάς θα δει ότι:

Από τη μία: Πήρε δέκα μήνες στον επιστημονικό κόσμο να φτιάξει εμβόλιο. Μέχρι σήμερα μπήκαν σε διαδικασία προκλινικών ή κλινικών μελετών πάνω από 200 εμβόλια. Στα δύο χρόνια που πέρασαν έχουν συγγραφεί και κυκλοφορήσει χιλιάδες επιστημονικές εργασίες γύρω από την COVID-19… Δεκάδες νοσοκομεία χτίστηκαν κυριολεκτικά σε λίγα εικοσιτετράωρα. Από την πρώτη ώρα δεκάδες χιλιάδες υγειονομικοί σε όλο τον πλανήτη έδωσαν μάχη, φοιτητές Ιατρικής εθελοντικά προσέφεραν στην καταγραφή, πρόληψη και επιτήρηση. Εκπαιδευμένο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό άλλων κλάδων συμβάλλει σε τεράστια τεχνολογικά επιτεύγματα που μπορούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη και σωστή ιχνηλάτηση, στη θεραπεία, στην υποστήριξη.

Θα δει όμως και από την άλλη: «Προηγμένα» υγειονομικά κράτη – παρά την προβλέψιμη πανδημία, και ενώ είχαν τη δυνατότητα, να βρίσκονται απροετοίμαστα σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό, εκατόμβες νεκρών, εμβολιασμός σε μονοψήφια νούμερα του πληθυσμού των πιο φτωχών χωρών του πλανήτη, μετατροπή των συστημάτων Υγείας σε μιας νόσου, την ώρα που η λοιπή νοσηρότητα σκοτώνει ή επιδρά με ασύλληπτους ρυθμούς. Αμύθητα κέρδη των πολυεθνικών φαρμάκου για τα εμβόλια πριν καν αυτά έρθουν. Πόλεμος καπιταλιστικών κρατών, υγειονομικοί που φορούσαν σκουπιδοσακούλες για προστασία, ειδικά νοσοκομεία λοιμωδών νοσημάτων που έκλεισαν, χιλιάδες υγειονομικοί άνεργοι, ιδιωτικός τομέας Υγείας που θησαυρίζει, παροπλισμένες ολόκληρες ειδικότητες της Ιατρικής. Καμία σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και φαρμακοεπαγρύπνηση. Πρωτοβάθμια Υγεία που φυτοζωεί.

.Κάθε μέρα εκδηλωνόταν η σύγκρουση του νέου που εκφράζεται μέσα από την ιδεολογία του ΚΚΕ και του παλιού, που σαπίζει, είναι στη δύση του και ευθύνεται για εκατόμβες νεκρών και όχι μόνο. (…)

Επιχειρούμε να απαντήσουμε στο χιλιοειπωμένο επιχείρημα ότι “ο ιός δεν κάνει διακρίσεις”, τους χτυπάει όλους το ίδιο, πλούσιους και φτωχούς. Είναι έτσι; Η επιστημονική έρευνα άλλα δείχνει αφού:

Τα επίκεντρα της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων σε πολλαπλές έρευνες βρέθηκαν να είναι οι φτωχογειτονιές των μεγάλων αστικών πόλεων του πλανήτη. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις μητροπόλεις της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Σαντιάγκο της Χιλής, από το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, τη Βομβάη της Ινδίας. Δεκάδες οι επιστημονικές εργασίες που αποδεικνύουν ότι οι κάτοικοι πυκνοκατοικημένων συγκροτημάτων και περιοχών, περιοχών υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, οι Βιομηχανικές Ζώνες είναι οι περιοχές που η εργατική τάξη, οι μετανάστες, οι βιοπαλαιστές, οι φτωχοί πλήγηκαν ανισότιμα. (…)

Τα αστικά επιτελεία βάφτισαν την  πανδημία απρόβλεπτη απειλή.  Αλήθεια, για ποια απρόβλεπτη απειλή μιλάνε όταν ο ίδιος ο ΠΟΥ, μόνο κατά το χρονικό διάστημα 2011-2018, αναφέρει πως ήρθε αντιμέτωπος με σχεδόν 2500 επιδημίες, ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα μετρούμε επτά περιπτώσεις σοβαρών επιδημιών (Η1Ν1, Έμπολα, SARS, MERS, Γρίπη των πτηνών, Ζίκα, SARS-CoV-2);

Η εμφάνιση μιας πανδημίας στην εποχή μας, δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”, όσο και αν παρουσιάζεται έτσι από τις αστικές κυβερνήσεις. Αυτό που δεν τονίζεται σε διάφορες επιστημονικές ή άλλες συζητήσεις με αφορμή την πανδημία COVID-19, είναι οι αιτίες που επιδρούν στη συχνότητα ανάδυσης και εξέλιξης νέων μολυσματικών ιών. (…)

.Οι αντοχές των συστημάτων υγείας ξεπεράστηκαν επειδή τα υλικά πάνω στα οποία οικοδομούνταν ήταν σάπια, επειδή καθορίζονται με βάση το κέρδος και τις κάθε φορά αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας (…)

Στη χώρα μας όλοι γνωρίζουμε πως η πανδημία βρήκε το ΕΣΥ με τραγικές ελλείψεις, σοβαρά υποστελεχωμένο με πάνω από 30.000 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού και 6.000 κενές οργανικές θέσεις γιατρών, με σταδιακά και χρόνο με το χρόνο υποχρηματοδοτημένο, με 8 κλειστά νοσοκομεία την τελευταία δεκαετία και  κυρίως με παντελή απουσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αφού εκατοντάδες πρωτοβάθμιες δομές έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν και υπάρχει μείωση σχεδόν του 50% του προσωπικού της από το 2009. Στο νομό μας τα κέντρα υγείας εμφανίζουν κάλυψη των μόνιμων θέσεων γιατρών μόλις λίγο πάνω από το 20%, ενώ ακόμα και όσοι γενικοί γιατροί προσλήφθηκαν την τελευταία δεκαετία αυτό έγινε σε θέσεις αγροτικών γιατρών. Παρεμπιπτόντως στη χώρα μας οι γιατροί δημόσιας υγείας και υγιεινής είναι 9. Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας δεν εργάζεται γιατρός εργασίας, ενώ η ανάγκη αυτή καλύπτεται από γιατρό με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. (…)

Οι “αντοχές” του συστήματος δε διαμορφώθηκαν μόνες τους. Αφού με την αντιλαϊκή τους πολιτική όλες οι εναλλασσόμενες αστικές κυβερνήσεις τις διαμόρφωσαν, μετά τις επικαλούνται αποσιωπώντας φυσικά την αιτία.

Η πανδημία λοιπόν φανέρωσε σε όλη την Ελλάδα και τον καπιταλιστικό κόσμο, ακόμα και στις μεγάλες καπιταλιστικές οικονομίες - “πρότυπο” για τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, τη χρεωκοπία των εμπορευματοποιημένων συστημάτων υγείας. Αυτός είναι ο λόγος που αυτά έγιναν φύλλο και φτερό και άφησαν απροστάτευτο τον κάθε λαό.

Αυτός είναι και ο λόγος που χιλιάδες ασθενείς αποκλείστηκαν, άλλοι από τις αναγκαίες εξετάσεις, άλλοι από θεραπείες και χειρουργεία, για να αντέξει την "πίεση" των ασθενών από covid-19. (…)

Ένας από τους λόγους που έγιναν όλα αυτά, εκτός των άλλων, είναι γιατί σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση, καμία αστική κυβέρνηση δεν έθιξε το «άγιο δισκοπότηρο», τα κέρδη των καπιταλιστών επιχειρηματιών στην Υγεία. Το λαϊκό αίτημα για “επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας” για να ανακουφιστεί η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία, όχι απλά δεν έγινε πράξη, αλλά αντίθετα η κυβέρνηση κράτησε τον ιδιωτικό τομέα covid-free από τη νοσηρότητα και περίθαλψη ενώ τον τροφοδότησε με σχεδόν όλη την covid διαγνωστική. (…)

Το ΚΚΕ είχε τη δική του μεγάλη συμβολή για να πιστέψει ο λαός ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνο αν μαζί με τα μέτρα προστασίας συνεχίζει να παλεύει, να αγωνίζεται, να οργανώνεται και ταυτόχρονα να μην υποκύψει στην οργανωμένη τρομοκρατία από το κεφάλαιο, τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ περί “ατομικής ευθύνης”.

Η κυβέρνηση και όλοι οι πυλώνες του συστήματος από την πρώτη στιγμή κρύφτηκαν πίσω από την ατομική ευθύνη για να αποκρύψουν την ευθύνη του κράτους, την κυβερνητική ευθύνη. (…)

Όλες οι κυβερνήσεις κούναγαν το δάχτυλο, ενοχοποιούσαν όσους νόσησαν για να κρύψουν τις δικές τους αντιλαϊκές πολιτικές και παλινωδίες, τα πρωτόκολλα που ήταν κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες του κεφαλαίου. (…)

Γιατί οφείλουμε να πούμε καθαρά, πως παρά τις επιμέρους διαφορές στη διαχείριση της πανδημίας, ιδιαίτερα στην πρώτη φάση της εκδήλωσης της, η στρατηγική όλων των αστικών κρατών είναι ενιαία και έχει ως κριτήριο τη διασφάλιση της σταθερότητας του καπιταλιστικού συστήματος και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία από τη σκοπιά της στήριξης του κεφαλαίου. Υγεία του λαού και καπιταλιστική οικονομία είναι τελικά δύο ασύμβατες έννοιες. (…)

Δυόμιση χρόνια μετά είναι πολύ περισσότερο ορατό πως η πανδημία αξιοποιήθηκε για να ενταθεί η καταστολή απέναντι στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Άλλωστε, η νομοθέτηση των αντεργατικών μέτρων και η επιβολή τους από την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς πάνε χέρι-χέρι με την ένταση του αυταρχισμού για την καταστολή των αντιδράσεων συνδικάτων και εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Για αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε το έργο χτυπήματος της λειτουργίας των συνδικάτων από εκεί που το άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πέρασε νέο νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, προσπάθησε να επιβάλει νέα εμπόδια στην οργάνωση και λειτουργία των συνδικάτων, στην κατεύθυνση μετατροπής τους σε αποστεωμένους γραφειοκρατικούς οργανισμούς στην υπηρεσία της εργοδοσίας και του αστικού κράτους, προωθεί την πανεπιστημιακή αστυνομία. (…)

Οι μεγάλες αντιφάσεις φάνηκαν μέρα με τη μέρα σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Άλλωστε, οι τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της πανδημίας από όλες τις αστικές κυβερνήσεις που όλες τους έγιναν παράδειγμα προς αποφυγή.

Στη χώρα μας, το εργατικό-λαϊκό κίνημα με τη συμβολή του ΚΚΕ από την πρώτη μέρα αποδόμησε το επικίνδυνο και παραλυτικό αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ για “εθνική ενότητα”, ότι “είμαστε όλοι μαζί”, ότι “είναι κοινός ο εχθρός”, προκειμένου να εξασφαλίσει σιγή “νεκροταφείου” ώστε να μη μιλάει κανείς για τον κίνδυνο από την εγκληματική πολιτική της. Δεν της πέρασε, παρόλο που πολύτιμο συμπαραστάτη είχε το ΣΥΡΙΖΑ του “θα λογαριαστούμε μετά”, της “εθνικής συνεννόησης”, του “πολιτικού μορατόριουμ”, “των υπουργών κοινής αποδοχής”. Ο λαός μας δεν έχει να περιμένει καλύτερες μέρες από το αυτό το κόμμα που ακόμα και όταν ψέλλιζε κάτι φαινομενικά φιλολαϊκό έτρεχε να υποβάλει τα σέβη του στους επιχειρηματικούς ομίλους και την κερδοφορία τους. (…)

Αυτές οι συναινέσεις και συνευρέσεις επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι τα δύσκολα για την υγεία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είναι επίσης μπροστά. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, αφού η πολιτική και τα μέτρα που διαμόρφωσαν αυτό το άθλιο και επικίνδυνο σύστημα Υγείας για το λαό, παρουσιάζονται ως λύση και από τους δύο. (…)

Το “νέο ΕΣΥ” που την ουσία του δεν αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδιάζει και προωθεί η κυβέρνηση, προβλέπει νέο κύκλο καταργήσεων και συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κλινικών, συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για να κερδοφορεί περισσότερο ο ιδιωτικός τομέας, λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία για ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των ασφαλισμένων, ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων, ακόμη μεγαλύτερη αφαίμαξη των ασθενών, μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ των μονάδων Υγείας. (…)

Το ΚΚΕ συνέβαλε στον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού. Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται μαζί με τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενάντια στη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ που μας μπλέκει σε νέες περιπέτειες, ενάντια στην ακρίβεια, την καθήλωση των μισθών, τα ωράρια-λάστιχο, τη μερική απασχόληση, τις απολύσεις και το ξεσπίτωμα εργαζομένων, τις αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο, καύσιμα, το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών, πρέπει να ενταθεί και να  μαζικοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης.

Γιατί όσον αφορά την υγεία και την πανδημία, είμαστε πεισμένοι ότι η ανθρωπότητα θα μετρούσε λιγότερα θύματα, περισσότερες ανθρώπινες ζωές θα είχαν σωθεί, αν δεν υπήρχαν ο παράγοντας «κέρδος», ο οικονομικός και γεωπολιτικός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών και των επιχειρηματικών ομίλων, αν η υγεία δεν “πουλιόταν και αγοραζόταν”.

Οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας επιβεβαιώνουν ότι δύο δρόμους ανάπτυξης έχει μπροστά του ο λαός. Το ΚΚΕ παλεύει για μια κοινωνία με τέτοια οργάνωση της παραγωγής και των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας, που η ανάπτυξή της θα καθορίζεται με αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και στην Υγεία.

Στον καπιταλισμό, η υγεία αντιμετωπίζεται από την πλευρά των συμφερόντων των καπιταλιστών, δηλαδή περιορισμένα, ως υπηρεσίες που συμβάλουν στην αναπαραγωγή της ικανότητας για εργασία.

Στο σοσιαλισμό από την πλευρά της εργατικής τάξης αντιμετωπίζεται ως πλήρης προαγωγή της σωματικής, πνευματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής ευημερίας του ανθρώπου ώστε να τείνει σε κατάσταση πλήρους αρμονίας με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του.

Η Υγεία λοιπόν δεν είναι μία ουδέτερη έννοια αλλά ένα πεδίο ταξικής αντιπαράθεσης και σύγκρουσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων με το κεφάλαιο.

Το μέτωπο της Υγείας είναι βασικό μέτωπο πάλης όλου του λαού γιατί σχετίζεται συνολικά με τους όρους ζωής του. Ο αγώνας έχει ξεκινήσει και ελπίζουμε η έκδοση που παρουσιάζουμε σήμερα να συμβάλει έστω και λίγο στη νικηφόρα έκβαση του.»

Τ.Ε. Καρδίτσας ΚΚΕ

.
.
 
 
.
.
 
 

.

Τελευταία τροποποίηση στις20 Ιουλίου 2022, 22:04

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Διαβάστε επίσης:

  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (30/7) σε τμήματα της Καρδίτσας και του Δήμου Σοφάδων Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (30/7) σε τμήματα της Καρδίτσας και του Δήμου Σοφάδων
    29 Ιουλίου 2026, 16:45
  • Την Πέμπτη 30 Ιουλίου η κηδεία του Θωμά Δεληγιάννη Την Πέμπτη 30 Ιουλίου η κηδεία του Θωμά Δεληγιάννη
    29 Ιουλίου 2026, 15:14
  • Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ ν. Καρδίτσας: Στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Ιουλίου Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ ν. Καρδίτσας: Στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Ιουλίου
    29 Ιουλίου 2026, 14:26
  • Τέσσερις νεαροί προσπάθησαν να περάσουν πλαστά χαρτονομίσματα στην αγορά της Καρδίτσας - Συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους Τέσσερις νεαροί προσπάθησαν να περάσουν πλαστά χαρτονομίσματα στην αγορά της Καρδίτσας - Συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους
    29 Ιουλίου 2026, 12:35
επιστροφή στην κορυφή

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο "Βιοmedicine"

Κουμουνδούρου 40, Καρδίτσα 43100
2441103333

Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο "Βιοmedicine"

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος "Νικόλαος Ι. Ντελής"

Καραϊσκάκη 20, Παλαμάς
2444301069
https://www.facebook.com/dietcpalama/

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος "Νικόλαος Ι. Ντελής"

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος "Σταυρούλα Δ. Νούκα"

Χαρίτου 17, Καρδίτσα 43100
2441072993

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος "Σταυρούλα Δ. Νούκα"

Ιατρός Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος 'Παγάνα Μάγδα'

Ν. Χαρίτου 10, Καρδίτσα 15341
2441028838

Ιατρός Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος 'Παγάνα Μάγδα'

Ειδικός Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος 'Χριστίνα Γ. Σακκά'

Χαρίτου 11, Καρδίτσα 43100
2441070101

Ειδικός Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος 'Χριστίνα Γ. Σακκά'

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος "Θωμάς Γ. Καφφές"

Χαρίτου 13, Καρδίτσα 43100
2441071445

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος "Θωμάς Γ. Καφφές"

Ειδικός Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος "Γεώργιος Μάνθος"

Αζά 2 & Ιεζεκιήλ, Καρδίτσα 431 00, Ελλάδα
2441077676

Ειδικός Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος "Γεώργιος Μάνθος"

Ψυχολόγος 'Ζενζεφύλλη Σεβαστή'

Πλαστήρα 18 & Κρατερού 2, Καρδίτσα 43100
2441076351

Ψυχολόγος 'Ζενζεφύλλη Σεβαστή'

Ειδικός Καρδιολόγος "Γεώργιος Κοντορούπης"

Γρηγορίου Λαμπράκη 38, Παλαμάς 43200
244110045 2444024221

Ειδικός Καρδιολόγος "Γεώργιος Κοντορούπης"

Κέντρο Λογοθεραπείας 'Τέχνη Λόγου & Μάθησης'

Καποδιστρίου 13, Καρδίτσα 43100
https://texnilogoumathisis.gr

Κέντρο Λογοθεραπείας 'Τέχνη Λόγου & Μάθησης'

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος "Δήμητρα Λ. Στρατίκη"

Χατζημήτρου 43, Καρδίτσα 43100
2441022720
https://www.instagram.com/dietstratiki

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος "Δήμητρα Λ. Στρατίκη"

Ειδική Παθολόγος 'Εξάρχου - Παπασπυροπούλου Ευαγγελία'

Ελευθερίου Βενιζέλου 3, Σοφάδες 43300
2443300524

Ειδική Παθολόγος 'Εξάρχου - Παπασπυροπούλου Ευαγγελία'

Ειδικός Παθολόγος 'Αθηνά Γ. Λάζου'

Ν. Χαρίτου 10, Καρδίτσα 43100
2441024656

Ειδικός Παθολόγος 'Αθηνά Γ. Λάζου'

Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής 'Αποστολίκας Απόστολος'

Χατζημήτρου 18, Καρδίτσα 43100
2441022062
https://doctor-apostolikas.gr

Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής 'Αποστολίκας Απόστολος'

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Παιδιού 'Ανάπτυξη 'Λόγου'

Α. Παπανδρέου 41, Καρδίτσα 43100
2441551860

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Παιδιού 'Ανάπτυξη 'Λόγου'

Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος "Δρ Ελευθερία Γ. Μπάρμπα"

Ν. Πλαστήρα 3 & Ιεζεκιήλ, Καρδίτσα 43100
2441076937
https://endocrinologoskarditsa.gr

Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος "Δρ Ελευθερία Γ. Μπάρμπα"

'Πρόληψη και Διάγνωση' Πρότυπο Εργαστήριο Μικροβιολογίας - Βιοπαθολογίας

Κουμουνδούρου 35, Καρδίτσα 43100
2441026900

'Πρόληψη και Διάγνωση' Πρότυπο Εργαστήριο Μικροβιολογίας - Βιοπαθολογίας

Ειδικός Παθολόγος "Δημήτριος Β. Αλεξανδρίδης"

Ιεζεκιήλ 34, Καρδίτσα 43100
2441040311

Ειδικός Παθολόγος "Δημήτριος Β. Αλεξανδρίδης"

Ρευματολόγος "Γεωργία Τσέλιου - Κατσούλη"

Γρ. Λαμπράκη 17, Καρδίτσα 43100
2441079001

Ρευματολόγος "Γεωργία Τσέλιου - Κατσούλη"

Διαγνωστικό Εργαστήριο "Έρευνα και Υγεία"

Χαρίτου 20, Καρδίτσα 43100
2441026913
http://www.eky.gr/

Διαγνωστικό Εργαστήριο "Έρευνα και Υγεία"

Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος "Ελένη Μηλίτση"

Σταμούλη 3, Καρδίτσα 43100
2441020225

Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος "Ελένη Μηλίτση"

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών 'Ο Κύβος του Ρούμπικ'

Δημ. Λάππα 47, Καρδίτσα 43132
2441181400

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών 'Ο Κύβος του Ρούμπικ'

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος "Νικολέτα Β. Μαγαλιού"

Ηρώων Πολυτεχνείου & Δ. Λάππα 87, Καρδίτσα 43100
2441075833

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος "Νικολέτα Β. Μαγαλιού"

Χειρουργός Οφθαλμίατρος 'Παπούλιας Δημήτριος'

Νικηταρά 19, Καρδίτσα 43100
2441079880

Χειρουργός Οφθαλμίατρος 'Παπούλιας Δημήτριος'

Παιδίατρος - Νεογνολόγος "Κάριν Αδάμου - Kraaijenbrink"

Ιεζεκιήλ 9 (έναντι Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου), Καρδίτσα 43100
2441101567

Παιδίατρος - Νεογνολόγος "Κάριν Αδάμου - Kraaijenbrink"

Ειδικός Αλλεργιολόγος 'Δημήτρης Ηλ. Κίτσος'

Υψηλάντου 24, Καρδίτσα 43100
2441304955

Ειδικός Αλλεργιολόγος 'Δημήτρης Ηλ. Κίτσος'

Ειδικός Παθολόγος - Διαβητολόγος 'Κωνσταντίνος Απ. Κουτσιανάς"

Γακιοπούλου 16, Καρδίτσα 43100
2441080105

Ειδικός Παθολόγος - Διαβητολόγος 'Κωνσταντίνος Απ. Κουτσιανάς"

Παιδοψυχίατρος "Ευθαλία Τζίλα"

Δημητρίου Λάππα 87 & Ηρώων Πολυτεχνείου, Καρδίτσα 43100

Παιδοψυχίατρος "Ευθαλία Τζίλα"

Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος "Γεώργιος Νικ. Κατσούλης"

Γρ. Λαμπράκη 17, Καρδίτσα 43100
2441079005

Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος "Γεώργιος Νικ. Κατσούλης"

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος "Σπυρίδων Λ. Λαδιάς"

Χατζημήτρου 18, Καρδίτσα 43132
2441071828

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος "Σπυρίδων Λ. Λαδιάς"

Ειδικός Αλλεργιολόγος "Ηλίας Χρ. Καραμαγκιόλας"

Υψηλάντου & Βάλβη 19, Καρδίτσα 43100
2441073442

Ειδικός Αλλεργιολόγος "Ηλίας Χρ. Καραμαγκιόλας"

Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος "Γρηγόρης Α. Καρπενησιώτης"

Σταμούλη 3-5 (Έναντι Αγ. Κωνσταντίνου), Καρδίτσα 43100
2441027077

Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος "Γρηγόρης Α. Καρπενησιώτης"

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια 'Στάμου Ειρήνη'

Βότση 2, Καρδίτσα 43100

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια 'Στάμου Ειρήνη'

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η Αποκατάσταση Α.Ε. αναζητά για εργασία Νοσηλευτές και Βοηθούς Νοσηλευτές

Η Αποκατάσταση Α.Ε. αναζητά για εργασία Νοσηλευτές και Βοηθούς Νοσηλευτές

Πωλείται μονοκατοικία τριών επιπέδων στο καταπράσινο Πευκόφυτο Καρδίτσας

Πωλείται μονοκατοικία τριών επιπέδων στο καταπράσινο Πευκόφυτο Καρδίτσας

Ζητούνται άτομα για εργασία από εταιρεία εγκατάστασης Οπτικών Ινών στην Καρδίτσα

Ζητούνται άτομα για εργασία από εταιρεία εγκατάστασης Οπτικών Ινών στην Καρδίτσα

Ζητούνται εργάτες για τεχνική εταιρεία

Ζητούνται εργάτες για τεχνική εταιρεία

Η εταιρείας CORPUS A.E. αναζητά προσωπικό για μόνιμη εργασία

Η εταιρείας CORPUS A.E. αναζητά προσωπικό για μόνιμη εργασία

Η εταιρεία ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε. επιθυμεί να προσλάβει Αποθηκάριο

Η εταιρεία ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε. επιθυμεί να προσλάβει Αποθηκάριο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Θωρακίζεται η Αλόννησος απέναντι στις πλημμύρες – Δημοπρατήθηκε έργο 500.000 ευρώ
    30 Ιουλίου 2026, 11:34
  • Λάρισα: Σε τροχιά υλοποίησης η αναβάθμιση του Αισθητικού Άλσους με χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ
    30 Ιουλίου 2026, 10:52
  • 54χρονη συνελήφθη στους Σοφάδες για δυνατή μουσική μέσα στη νύχτα
    30 Ιουλίου 2026, 10:37
  • Καβάλα: Θανάσιμος τραυματισμός 24χρονου σε τροχαίο
    30 Ιουλίου 2026, 10:28
  • ΥΠΑΑΤ: Τροπολογία για αποζημιώσεις στους παραγωγούς που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουλίου 2026
    30 Ιουλίου 2026, 09:41
  • Αντιμετωπίστηκε άμεσα μικρής έκτασης δασική πυρκαγιά στο Λαμπερό Καρδίτσας
    30 Ιουλίου 2026, 09:13
  • Επιπλέον βήμα στη διαδικασία μετεγκατάστασης της Μεταμόρφωσης: Κατανομή πόρων στην Περιφέρεια για την ένταξη έργων
    30 Ιουλίου 2026, 07:44
  • Champions League: Στους ισχυρούς της κλήρωσης των playoffs η ΑΕΚ - Οι ομάδες που προκρίθηκαν από το β' προκριματικό
    30 Ιουλίου 2026, 07:39
  • Αργεντινή: 7 νεκροί μετά από συντριβή πυροσβεστικού ελικοπτέρου
    30 Ιουλίου 2026, 07:33
  • Στους 28 οι νεκροί από τον σεισμό των 7,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
    30 Ιουλίου 2026, 07:22
  • Ήττα και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στην Ουάσινγκτον
    29 Ιουλίου 2026, 22:49
  • Δωρεά ακινήτου από ιδιώτη στη Ρεντίνα προς τον Δήμο Σοφάδων για την ανέγερση εκκλησιαστικού μουσείου
    29 Ιουλίου 2026, 22:16
  • Επιχορήγηση από τον Δήμο Σοφάδων στο ποδοσφαιρικό σωματείο Δόξα Μασχολουρίου για την άνοδο στη Γ’ Εθνική
    29 Ιουλίου 2026, 21:26
  • Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου «Λουτρά Σμοκόβου Δολοποία Α.Ε. ΟΤΑ» από το Δ.Σ. Σοφάδων
    29 Ιουλίου 2026, 21:13
  • Νεκρός 27χρονος πυροσβέστης στον Αγερανό Γυθείου
    29 Ιουλίου 2026, 21:02
  • Ιός του Δυτικού Νείλου: 4 νεκροί και 21 νέα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα
    29 Ιουλίου 2026, 20:56
  • Έγκριση πρόσληψης 18 ατόμων με συμβάσεις στο Δήμο Μουζακίου για υπηρεσίες παροχής έργου έναντι αντιτίμου
    29 Ιουλίου 2026, 19:09
  • Νέες εγκρίσεις κρατικής αρωγής για πληγέντες αγρότες στην Π.Ε. Καρδίτσας από τις πλημμύρες του "Daniel"
    29 Ιουλίου 2026, 18:49
  • Άλλες 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας 55 έως 74 ετών μέσω της ΔΥΠΑ
    29 Ιουλίου 2026, 18:44
  • Στον Ολυμπιακό ο τερματοφύλακας Στέφαν Ορτέγκα Μορένο
    29 Ιουλίου 2026, 17:17
.

Αθλητισμος

Champions League: Στους ισχυρούς της κλήρωσης των playoffs η ΑΕΚ - Οι ομάδες που προκρίθηκαν από το β' προκριματικό

Champions League: Στους ισχυρούς της κλήρωσης των playoffs η ΑΕΚ - Οι ομάδες που προκρίθηκαν…

30 Ιουλίου 2026, 07:39

Ήττα και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στην Ουάσινγκτον

Ήττα και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στην Ουάσινγκτον

29 Ιουλίου 2026, 22:49

Επιχορήγηση από τον Δήμο Σοφάδων στο ποδοσφαιρικό σωματείο Δόξα Μασχολουρίου για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

Επιχορήγηση από τον Δήμο Σοφάδων στο ποδοσφαιρικό σωματείο Δόξα Μασχολουρίου για την άνοδο στη Γ’…

29 Ιουλίου 2026, 21:26

Στον Ολυμπιακό ο τερματοφύλακας Στέφαν Ορτέγκα Μορένο

Στον Ολυμπιακό ο τερματοφύλακας Στέφαν Ορτέγκα Μορένο

29 Ιουλίου 2026, 17:17

Στην ΑΕΚ ο Κροάτης μεσοεπιθετικός Λόβρο Μάγερ

Στην ΑΕΚ ο Κροάτης μεσοεπιθετικός Λόβρο Μάγερ

29 Ιουλίου 2026, 13:50

Euroleague 2026-27: Τον Δεκέμβριο το πρώτο ντέρμπι - Το πλήρες πρόγραμμα του πρωταθλήματος

Euroleague 2026-27: Τον Δεκέμβριο το πρώτο ντέρμπι - Το πλήρες πρόγραμμα του πρωταθλήματος

29 Ιουλίου 2026, 13:07

Επίσημα στα μπλε ο Τζέιβιερ Φράνσις

Επίσημα στα μπλε ο Τζέιβιερ Φράνσις

29 Ιουλίου 2026, 12:20

Αρθρα

Γ. Τσίνας: Ρητορικά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου

Γ. Τσίνας: Ρητορικά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου

29 Ιουλίου 2026, 13:46

Φώτης Αλεξάκος: Μειωμένο κατά 15% σε πραγματικές τιμές το Περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης Θεσσαλίας (2026 - 2030).

Φώτης Αλεξάκος: Μειωμένο κατά 15% σε πραγματικές τιμές το Περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης Θεσσαλίας (2026 -…

29 Ιουλίου 2026, 11:00

Κων. Μπαρμπούτης: Η Καρδίτσα δεν "φλέγεται" – Μια πόλη γεμάτη ζωή και δροσιά, ακόμα και το καλοκαίρι!!

Κων. Μπαρμπούτης: Η Καρδίτσα δεν "φλέγεται" – Μια πόλη γεμάτη ζωή και δροσιά, ακόμα και…

28 Ιουλίου 2026, 18:55

Κων. Κούτσικος: "Το «μεγαλείο» της κυβερνητικής αριστείας: Μας χαρίζουν ένα ευρώ και μας αρπάζουν δύο"

Κων. Κούτσικος: "Το «μεγαλείο» της κυβερνητικής αριστείας: Μας χαρίζουν ένα ευρώ και μας αρπάζουν δύο"

28 Ιουλίου 2026, 09:47

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

« Ιούλιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

  • Καρδίτσα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Άρθρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

  • Δ. Αργιθέας
  • Δ. Καρδίτσας
  • Δ. Λ. Πλαστήρα
  • Δ. Μουζάκιου
  • Δ. Παλαμά
  • Δ. Σοφάδων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  • Γ Εθνική
  • ΕΠΣ Καρδίτσας
  • ΑΣΚ
  • Α1 ΕΣΚΑΘ
  • ΣΠΑΚ
  • Ελπίδες Καρδίτσας
  • Στίβος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

  • Άρτα
  • Ευρυτανία
  • Λάρισα
  • Μαγνησία
  • Τρίκαλα
  • Φθιώτιδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

  • Επικοινωνία
  • Γ.Ε.ΜΗ.: 129895403000
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • Συνδρομή στο RSS

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva