Νέα παρέμβαση στον ιστορικό πλάτανο της πλατείας Λεοντίτου από τον Δήμο Αργιθέας Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Στην κοπή ξηρού κλάδου από τον ιστορικό πλάτανο που βρίσκεται στην πλατεία Λεοντίτου προχώρησε ο Δήμος Αργιθέας, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Μουζακίου.
Για την επέμβαση χρησιμοποιήθηκε εξειδικευμένο συνεργείο, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, η εργασία πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας και βάσει των οδηγιών των αρμόδιων υπηρεσιών.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση έγινε για την απομάκρυνση του ξηρού κλάδου, καθώς ο πλάτανος βρίσκεται σε σημείο της πλατείας όπου καθημερινά κινούνται κάτοικοι και επισκέπτες.
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αργιθέας, είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο του 2025 αντίστοιχη οργανωμένη επέμβαση, επίσης σε συνεργασία με το Δασαρχείο Μουζακίου, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε κοπή προσβεβλημένων κλάδων του δέντρου λόγω μεταχρωματικού έλκους.
Το μεταχρωματικό έλκος αποτελεί φυτοπαθολογική ασθένεια που προσβάλλει τους πλατάνους και έχει καταγραφεί και στην περιοχή του Δήμου Αργιθέας.
Η κατάσταση του ιστορικού πλατάνου παρακολουθείται από τον Δήμο Αργιθέας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Μουζακίου και τις αρμόδιες υπηρεσίες, με παρεμβάσεις όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Ο πλάτανος βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Λεοντίτου και αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο του οικισμού, συνδεδεμένο με την ιστορία και τη φυσιογνωμία του χωριού.



















