.
.
.
.
.

Ορεινά ν. Καρδίτσας: Εργασίες σε όλα τα μέτωπα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης Κύριο

Ορεινά ν. Καρδίτσας: Εργασίες σε όλα τα μέτωπα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης
.

Στη διαδρομή προς τα 8 χωριά της Ανατολικής Αργιθέας που παραμένουν χωρίς ρεύμα, βρίσκονται οι γεννήτριες και τα τεχνικά συνεργεία, προκειμένου να τις εγκαταστήσουν.

Το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Αργιθέας κ. Ηλία Τσιατσιάνη, ο οποίος εποπτεύει την προσπάθεια προσέγγισης των φορτηγών που μεταφέρουν τα μηχανήματα. Την στιγμή της επικοινωνίας ειδικά φορτηγά έριχναν αλάτι για τον πάγο κοντά στο Πετρίλο και ακολουθούσαν τα οχήματα με τις γεννήτριες. Ο αντιδήμαρχος Αργιθέας τόνισε ότι θα μπουν μεγάλες γεννήτριες που θα ηλεκτροδοτούν όλο τον οικισμό ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα δοθούν και ατομικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε από τον ΔΕΔΔΗΕ, η ισχύς αυτών των γεννητριών είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροδότησης και απαιτούν πλήρωση με καύσιμα σε εβδομαδιαία περίπου βάση. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τον "Ιανό" υπήρξαν Τ.Κ. όπως η Φυλακτή που ηλεκτροδοτούνταν μέσω γεννήτριας επί 20 ημέρες.

Η προσπάθεια που γίνεται, εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα, πιστεύεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα και θα λυθεί προσωρινά το πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

.Θυμίζουμε ότι στη Δυτική Αργιθέα έχει δοθεί ήδη ρεύμα μέσω Άρτας. Πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει ακόμα στον οικισμό Ξηρόκαμπος της Τ.Κ. Θερινού, όπου μένουν δυο οικογένειες. Ρωτήσαμε επ' αυτού τον κ. Τσιατσιάνη και μας ενημέρωσέ πως έχουν δοθεί ατομικές γεννήτριες και ότι συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα και γι αυτό τον οικισμό.

Ορεινά Δ. Καρδίτσας: Συνδέσεις αλλά και νέες βλάβες

Στα ορεινά του Δήμου Καρδίτσας από την Πέμπτη ηλεκτροδοτούνται μέσω γεννητριών η Μούχα και η Καστανιά. Για τις υπόλοιπες Τ.Κ. επιλέχθηκε τελικά να μην σταλούν γεννήτριες αλλά να προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο. Αναφερόμαστε σε Σαραντάπορο, Νεράιδα και Μολόχα.

Όπως ενημέρωσε την ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο αντιδήμαρχος κ. Σβερώνης, επιδιορθώθηκαν οι ζημιές από τα συνεργεία, δόθηκε ρεύμα, αλλά προέκυψαν νέες πτώσεις δέντρων από το λιώσιμο του χιονιού και άρχισε εκ νέου διαδικασία αποκατάστασης βλαβών. Οι οποίες όμως δεν είναι τόσο εκτεταμένες όσο πριν. Η εκτίμηση είναι ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει δοθεί ρεύμα και σε αυτές τις Τοπικές Κοινότητες.

Γεννήτρια και στην Καρίτσα

Σε ότι αφορά τώρα στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα γεννήτριες έχουν φθάσει και τοποθετήθηκαν ή τοποθετούνται σε Λαμπερό, Άγιο Αθανάσιο και Καρίτσα. Ρευστή παραμένει η κατάσταση στον Μπελοκομίτη, όπου επιχειρείται να δοθεί ρεύμα μέσω Νεοχωρίου, καθώς είναι δύσκολο αυτό να γίνει από το φράγμα. Λόγω των εργασιών παρατηρούνται διακοπές μικρής διάρκειας και σε άλλες Τ.Κ. της Δημοτικής Ενότητας Νεβρόπολης.

Και στην περίπτωση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα η εκτίμηση είναι πως μέχρι το τέλος της Παρασκευής θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την ηλεκτροδότηση.

Π.Κ.

Τελευταία τροποποίηση στις14 Ιανουαρίου 2022, 12:21
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ