Εκδήλωση στην Καρδίτσα: «Η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία» (+Φώτο +Βίντεο) Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Εκδήλωση για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας.
Η εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας, συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.
Δείτε όσα είπε στην κάμερα του KarditsaLive.Net η Κα Πολύζου:
Να σημειωθεί ότι η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή» (European cardiac arrest awareness week) καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του γενικού πληθυσμού και των υγειονομικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στην Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση.
Για τους στόχους της εκδήλωσης μίλησε στην κάμερα του KarditsaLive.Net η κ. Ελένη Πολύζου δ/ντρια του τμήματος αναισθησιολογίας του νοσοκομείου Τρικάλων και μεταξύ των άλλων τόνισε ότι πολλές ζωές μπορούν να σωθούν μετά από καρδιακή ανακοπή εάν οι παρευρισκόμενοι πολίτες δράσουν άμεσα.
Η κ. Πολύζου υποστήριξε ότι για να αυξηθούν οι άνθρωποι που μπορούν να παρέμβουν και να εφαρμόσουν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση είναι η εκπαίδευση των μαθητών. Και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο, μέσω αυτών των εκδηλώσεων γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, με απώτερο στόχο η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση να διδάσκεται στα σχολεία.
|
|
|
Π.Κ.
















