Καρδίτσα: Καλέσματα συμμετοχής στον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Με ανακοινώσεις τους σύλλογοι, σωματεία και άλλοι κοινωνικοί φορείς του ν. Καρδίτσας καλούν τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μαΐου στο κέντρο της Καρδίτσας.
Αναλυτικά τα καλέσματά τους:
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων σε σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν.Καρδίτσας
1η Μαΐου 2025 – Απεργία
Όλες – όλοι στη συγκέντρωση στις 10:30 στη Κεντρική πλατεία Καρδίτσας
Οι Ζωές μας ή τα Κέρδη τους
Την 1η του Μάη τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση.
Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους μεγάλους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και συνεχίζουμε.
Δίνουμε τη δική μας απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων, του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του Ν.Α.Τ.Ο.
Καμία θυσία για τα κέρδη των λίγων και για τα γεράκια του πολέμουΔυναμώνουμε την οργάνωσή μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, ενισχύουμε την οικοδόμηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τον ενιαίο πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα μας με στόχο την ανατροπή.
Απέναντι στους εμπορικούς πολέμους των καπιταλιστών για το μοίρασμα των αγορών, των ματωμένων εξοπλισμών και τις προετοιμασίες για γενίκευση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, την κλιμάκωση του μακελειού στη Μέση Ανατολή, τη συνέχιση των συγκρούσεων στην Ουκρανία, με την ελληνική κυβέρνηση να καμαρώνει για τη συμμετοχή της στη «συμμαχία των προθύμων» με αποστολή ακόμα και στρατευμάτων στα πεδία των μαχών.
Την ίδια στιγμή που το Ν.Α.Τ.Ο. απαιτεί 5% του ΑΕΠ για τις πολεμικές δαπάνες και η Ε.Ε. εξαγγέλλει 800 δισ. ευρώ ζεστό χρήμα για τις βιομηχανίες του πολέμου, βάζοντας «χέρι» μέχρι και στα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών ταμείων, είναι πρόκληση να μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς, συντάξεις, παιδεία και υγεία.
Την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ (25% αύξηση για τις τράπεζες, 770εκ € για τους ενεργειακούς ομίλους, 10% αύξηση για τα σούπερ μαρκετ κ.α.) και τα τρισεκατομμύρια πάνε κι έρχονται στα χρηματιστήρια από τους δασμούς των ΗΠΑ ή τα αντίποινα της Κίνας και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, είναι πρόκληση να κηρύσσουν τη λιτότητα για το λαό.
Να βλέπουμε και να βιώνουμε να καταργείται το 8ωρο, να γίνεται λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος και να γενικεύεται η 6ήμερη, 7ήμερη και 13ωρη εργασία με την αντεργατική νομοθεσία της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Να δουλεύουμε με μισθούς που δε φτάνουν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές μας ανάγκες και να είναι μειωμένοι κατά 25% σε σχέση με το 2010. Να ζούμε την ασύλληπτη ακρίβεια, που έχει κάνει απλησίαστα ακόμα και βασικά είδη.
Μας οργίζει, την ίδια στιγμή που βλέπουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ και τα υπόλοιπα κόμματα της ΕΕ να μας μιλάνε για την «ευελιξία της οικονομίας» ή για τη «δημοσιονομική σταθερότητα» και να χαρακτηρίζουν «εξαλλοσύνες» μια σειρά κατακτήσεις που τσάκισαν όλες οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, εμείς να αδυνατούμε να καλύψουμε ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες μας, όπως στην υγεία, που πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και στα δημόσια νοσοκομεία, με την εμπορευματοποίηση και τη γενίκευση των απογευματινών χειρουργείων, στην παιδεία, με τα φροντιστήρια αλλά και την υποχρηματοδότηση του σχολείου, που φτάνει να γίνεται επικίνδυνο για τα παιδιά μας και να βρέχει σοβάδες, αλλά και τον αποκλεισμό ενός σημαντικού τμήματος των εργαζομένων από την τέχνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, που αποτελούν βασικές κοινωνικές ανάγκες.
Να βρισκόμαστε μέσα σε χώρους εργασίας – παγίδες θανάτου και νέες «κοιλάδες των Τεμπών» με 300 νεκρούς στον βωμό των κερδών των αφεντικών μόνο τα τελευταία 2 χρόνια.
Να βλέπουμε τα κοράκια των τραπεζών και των funds να ορμάνε με λύσσα πάνω στη λαϊκή κατοικία και να γενικεύουν το αίσχος των πλειστηριασμών.
Δε θα πληρώσουμε εμείς τις ματωμένες μπίζνες, τους εμπορικούς και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των καπιταλιστών. Αυτό το σάπιο σύστημα, το κράτος των λίγων και οι διεθνείς συμμαχίες των ιμπεριαλιστών είναι εχθρικά για το λαό. Δεν αλλάζουν, δεν αποκτούν ανθρώπινο πρόσωπο.
Στον δρόμο της ανατροπής βρίσκεται η ελπίδα.
Παίρνουμε οξυγόνο από τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα. Φωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», που γεννήθηκε μέσα στους αγώνες ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας, για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων, που γεννά νέα Τέμπη.
Στη σημερινή εποχή των μεγάλων επιστημονικών – τεχνολογικών επιτευγμάτων, του 5G και της A.I. (τεχνητής νοημοσύνης), των ασύλληπτων δυνατοτήτων της παραγωγής και της ανθρώπινης εργασίας, δεν αποδεχόμαστε το ζοφερό μέλλον και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής.
Ο γίγαντας λαός μπορεί να βάλει και θα βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις στον δρόμο της ανατροπής της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.Αυτό επιβεβαιώνει η ιστορία των αγώνων της τάξης μας.
Από το Σικάγο του 1886 και τους αγώνες για το 8ωρο ως την ματωμένη Πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη και την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 ένα κόκκινο νήμα συνδέει την ασίγαστη πάλη για την απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.
Οι σκληροί ταξικοί αγώνες που βάφτηκαν με το αίμα χιλιάδων εργατών και εργατριών φωτίζουν τους αγώνες του σήμερα, για να γράψουμε τις επόμενες λαμπρές σελίδες στους αγώνες της τάξης μας απέναντι στο κεφάλαιο, τα κόμματα και τις ενώσεις τους, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Στον δρόμο αυτό, με ενότητα και οργάνωση, μπορεί να τσακίζεται η εργοδοτική τρομοκρατία, η κρατική καταστολή, με όποια μορφή και αν εμφανίζεται.
Μπορούν να ακυρώνονται τα διάφορα σχέδια εγκλωβισμού του λαού στο πλαίσιο της εναλλαγής αστικών κυβερνήσεων που βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, να ματαιώνονται τα διάφορα σενάρια αναπαλαίωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος. Αυτή η δύναμη του λαού μας φάνηκε στη συγκλονιστική απεργία στις 28 Φλεβάρη, 2 χρόνια μετά το έγκλημα των Τεμπών, και στις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν. Αυτές οι κινητοποιήσεις αποτέλεσαν αποφασιστική καμπή στις εξελίξεις.
Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της λαϊκής οργής και δυσαρέσκειας για όλη μας τη ζωή, για την ασφυξία που μας έχουν επιβάλλει. Στρίμωξαν την κυβέρνηση της Ν.Δ. και αποκάλυψαν ακόμα πιο εμφατικά ότι το κέρδος και οι πολιτικές της εμπορευματοποίησης – ιδιωτικοποίησης στον σιδηρόδρομο, που ακολούθησαν πιστά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, είναι δολοφονικές.
Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία.Βγαίνουμε πιο αποφασιστικά στον δρόμο του αγώνα.
Προσπερνάμε τον θλιβερό εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου και τις αυταπάτες για τη θεραπεία «των παθογενειών του κράτους». Του άδικου και σάπιου κράτους, που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα του λαού μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι εργαζόμενοι τους γύρισαν άλλη μια φορά την πλάτη στην απεργία στις 9 του Απρίλη, συμμετέχοντας μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων.
Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά – δυναμώνουμε τον αγώνα της τάξης μας για:
Λεφτά για μισθούς, συντάξεις, παιδεία, υγεία και όχι για του πολέμου τα σφαγεία.
Απεμπλοκή από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Καμία συνεργασία με το Ισραήλ, το κράτος που συνεχίζει να δολοφονεί με τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
7ωρο – 5θημερο – 35ωρο, όπως επιτρέπει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, υπογραφή ΣΣΕ με διεύρυνση δικαιωμάτων.
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο, ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία.
Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
Μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στους χώρους εργασίας.
Αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλο το λαό.
Το έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί.
Να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι πολιτικές που οδήγησαν στο θάνατο 57 αθώους ανθρώπους.
Όλοι στην απεργία της 1ης Μάη.
Όλες – όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία Καρδίτσας στις 10:30π.μ.
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων σε σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν.Καρδίτσας
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
1η ΜΑΗ 2025
Α Π Ε Ρ Γ Ι Α«ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ»
Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,
Η 1η Μάη είναι μέρα των εργατών όλου του κόσμου. Σηματοδοτεί τον αγώνα της τάξης μας για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Έναν κόσμο όπου πραγματικά εμείς και τα παιδιά μας θα μπορούμε να ζούμε όπως μας αξίζει.
Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς θα πραγματοποιηθεί σε συνθήκες που βάζουν στην πρώτη γραμμή της προσοχής μας, την ανάγκη να αγωνιστούμε για να ανατραπούν όλα τα εμπόδια που φέρνουν τη ζωή μας μπροστά σε αδιέξοδο.
Οι δυσκολίες, τα εμπόδια, τα προβλήματα που συνεχώς οξύνονται είναι ένας καθημερινός Γολγοθάς για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Αντί να μειώνονται, πολλαπλασιάζονται.
Όμως μαζί με τις δυσκολίες συνυπάρχουν και οι δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας, για να αλλάξουμε τα δεδομένα προς όφελος των πολλών, να πετύχουμε ανατροπές που θα απελευθερώσουν την τάξη μας από τη βαρβαρότητα της εξουσίας του κεφαλαίου. Στον δρόμο της Ανατροπής βρίσκεται η Έλπίδα.
Οξυγόνο για τους εργαζόμενους είναι ο οργανωμένος αγώνας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες. Αυτός ο αγώνας τροφοδοτεί τις προϋποθέσεις για το παρόν και το μέλλον που έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας. Σε αυτόν τον δρόμο του αγώνα με όλη μας τη δύναμη βροντοφωνάζουμε: «Καμία θυσία για τα κέρδη των λίγων και για τα γεράκια του πολέμου».
Αυτή είναι η δική μας απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, των υπόλοιπων κομμάτων, του κεφαλαίου, της ΈΈ και του ΝΑΤΟ. Η ταξική μας ενότητα, η κλιμάκωση του αγώνα, της σύγκρουσης με το εκμεταλλευτικό σύστημα είναι το μεγάλο όπλο που έχουμε στα χέρια μας απέναντι στους εμπορικούς πολέμους των καπιταλιστών, για το μοίρασμα των αγορών και της «πίτας των κερδών», των ματωμένων εξοπλισμών και τις προετοιμασίες για γενίκευση του πολέμου ανάμεσα στα αρπαχτικά του ιδρώτα των λαών.
Η ταξική ενότητα κάτω από την σημαία των δικών μας αναγκών, της προοπτικής που έχουμε ανάγκη είναι η δύναμη να αντιμετωπίσουμε την εχθρική πολιτική που ασκείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και φέρνει αρνητικά αποτελέσματα σε όλες τις πλευρές της ζωής μας.
Στους χώρους δουλειάς σακατευόμαστε και χύνουμε το αίμα μας για να θωρακιστεί και να διευρυνθεί η κερδοφορία των λίγων.Στην υγεία, τα νοσοκομεία, την πρόνοια, στα σχολεία, την εκπαίδευση, στα πανεπιστήμια που σπουδάζουν τα παιδιά μας βιώνουμε από πρώτο χέρι τη βάρβαρη πραγματικότητα του συστήματος.
Όλα τα προβλήματα έχουν τον ίδιο κοινό παρονομαστή, την ίδια αιτία. Πάντα ο λαός πληρώνει τα σπασμένα για να προωθούνται όσα απαιτούν τα συμφέροντα των λίγων. Αυτοί που εγκληματούν εις βάρος της ζωής μας, όταν χρειάζεται κάνουν συμφωνίες, ψηφίζουν νόμους, κόβουν μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και καταχτήσεις.
Όταν δεν τα βρίσκουν βγάζουν τα μαχαίρια. Οι καπιταλιστές καυγαδίζουν μεταξύ τους για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στο ξεζούμισμα των λαών. Οι λαοί πληρώνουν τα σπασμένα και με βαρύ φόρο αίματος.
Τα 800δις ευρώ για την χρηματοδότηση της πολεμικής οικονομίας θα ματώσουν τη δική μας ζωή, θα λείψουν από τις δικές μας ανάγκες για να μπορούν τα «δικά μας εγχώρια» αρπαχτικά να συμμετέχουν με αξιώσεις στους ανταγωνισμούς και την σύγκρουση με τα άλλα αρπαχτικά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των καπιταλιστικών δυνάμεων με το βλέμμα στον έλεγχο των αγορών, την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τις ματωμένες μπίζνες, τους εμπορικούς και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των καπιταλιστών.
Αυτό το σάπιο σύστημα, το κράτος των λίγων και οι διεθνείς συμμαχίες των ιμπεριαλιστών είναι εχθρικά για το λαό. Δεν αλλάζουν, δεν αποκτούν ανθρώπινο πρόσωπο. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Οσες θυσίες απαιτούνται θα τις καταθέσουμε μόνο για να γυρίσει ο τροχός της ιστορίας προς τα μπρος. Για έναν κόσμο και μια κοινωνία χωρίς καπιταλιστική εκμετάλλευση.
Τον όρκο ζωής που έχουμε δώσει απέναντι στους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες της τάξης μας, που έχασαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, κυνηγηθήκαν αλλά δεν λιγοψύχησαν, δεν παραιτήθηκαν, δεν συμβιβάστηκαν και μέχρι τέλους έδωσαν τα πάντα στον πιο μεγάλο σκοπό της τάξης μας, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τον επιβεβαιώνουμε με τον καθημερινό μας αγώνα, με την πίστη μας ότι η εργατική τάξη θα βάλει την τελική σφραγίδα στον πόλεμο με την εξουσία του κεφαλαίου.
Οι μεγάλες απεργιακές μάχες του προηγούμενου διαστήματος, τα εκατομμύρια λαού που βρεθήκαν στους δρόμους του αγώνα, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα όταν το θελήσει ο λαός!
Συνεχίζουμε τον αγώνα.
ΖΗΤΩ η Έργατική Πρωτομαγιά!
ΖΗΤΩ η πάλη των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΈΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΈΜΠΤΗ 1 ΜΑΗΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΚΈΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΈΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας. Είναι ημέρα όπου οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο ,τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής, είναι ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, ημέρα όπου όλοι οι εργαζόμενοι της υφηλίου ενώνουν την φωνή τους ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση ,την φτώχεια και την εξαθλίωση, για Κοινωνική Δικαιοσύνη, για τον σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για Παγκόσμια Ειρήνη ,για την Υγεία και την Ασφάλεια!
Ο αγώνας αυτός των εργατών του Σικάγο για την καθιέρωση του 8ώρου και καλύτερων συνθηκών δουλειάς, αποκτά σήμερα ξανά νόημα μετά την ψήφιση πολλών αντεργατικών νόμων από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και ειδικά μετά την ψήφιση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη αυτού του εκτρώματος από την κυβέρνηση της ΝΔ που καταργεί βασικές κατακτήσεις των αιματοβαμμένων αγώνων της εργατικής τάξης. Καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που διαλύουν το 8ωρο και την 5ήμερη εργασία, που επιβάλουν και νομιμοποιούν την 6ήμερη και 13ωρη εργασία, που ποινικοποιούν την συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία και όλα αυτά για να ενισχύσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και την εργοδοσία να αβγατίσουν και άλλο τα κέρδη τους!
Δεν θα τους περάσει όμως! Οι εργαζόμενοι-ες μαζί και μέσα στα συνδικάτα, πρέπει με σαφή ταξικό προσανατολισμό να αγωνιζόμαστε για Υγεία, Ειρήνη, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Ισότητα, Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και τις Εργατικές Κατακτήσεις. Εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια υπομένουμε τις δυσβάσταχτες οικονομικές συνέπειες ενός ακήρυχτου οικονομικού πολέμου και διαδοχικών κρίσεων σε καιρό ειρήνης, κρίσεις που δεν τις δημιούργησαν οι εργαζόμενοι ,αλλά το κεφάλαιο ,κάποιοι λίγοι που θέλουν να αβγατίσουν τα κέρδη τους αδιαφορώντας για την φτώχεια και την εξαθλίωση, βάζοντας πάνω από τις ανθρώπινες ζωές τα κέρδη και τις ζημιές! Δεν υπάρχει μέρα που να μην γίνεται και ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα, κάθε 2 μέρες χάνεται μια ζωή συναδέλφου λόγω έλλειψης μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς! Φτάνει πια! Όχι άλλα εγκλήματα ,όχι άλλα Τέμπη, όχι άλλο αίμα στο βωμό του κέρδους!!Απαιτούμε σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και την ασφάλειά μας, σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα! Αυτές οι κρίσεις έχουν φέρει ξανά στο προσκήνιο έννοιες όπως την αλληλεγγύη, τη θεμελιώδη δηλαδή αρχή του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Αυτή η κρίση απέδειξε στη νέα γενιά την αξία του συνδικαλισμού και επαναπροσδιορίζει σταθερά το ρόλο μας στην κοινωνία ως το νούμερο ένα δύναμη για κοινωνική δικαιοσύνη και πρόοδο. Ένα είναι σίγουρο, ότι χωρίς τα συνδικάτα με τα όποια λάθη τους και τις αδυναμίες τους η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη για τους εργαζόμενους/ες! Ήταν και συνεχίζουν να είναι εκείνα που ορθώνουν οχυρά Αντίστασης ενάντια στις βάρβαρες καπιταλιστικές πολιτικές που μας επέβαλαν και συνεχίζουν να μας επιβάλουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, πολιτικές που εξαθλιώνουν και φτωχοποιούν τον Ελληνικό λαό! Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία τα συνδικάτα προτάσσουμε ξανά τις δικές μας διεκδικήσεις οι οποίες βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Σαν Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και σαν Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ,δεσμευόμαστε ότι με σαφή ταξικό προσανατολισμό ,με ενότητα, πίστη και συνέπεια θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο δικαιότερο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση, για έναν κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα τους συνταξιούχους, τους ανέργους να δώσουν ένα δυναμικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων της Πέμπτης 1ης Μάη που θα γίνει στις 10:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
Σας ενημερώνουμε ότι ποιο πριν στις 10:00 το πρωί στο μνημείο στην Πλατεία Δικαστηρίων θα προηγηθεί κατάθεση στεφανιών από συλλόγους και σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!
ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας, συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 1η Μάη 2025, και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουν μέρος μαζικά και ενωτικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στις 10:30 το πρωί.
Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.
Η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία.
Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο, αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.
Δεκαπέντε (15) χρόνια τώρα, από την αρχή των μνημονίων, βλέπουμε τις αποδοχές των εργαζομένων να έχουν μειωθεί κατά 40%, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο και συνεχίζεται μία πολιτική εξόντωσης. Είναι η ώρα λοιπόν της αφύπνισης και του ξεσηκωμού για να αλλάξει αυτή η πολιτική και να γίνει ο απλός άνθρωπος η προτεραιότητα και όχι το κεφάλαιο. Είναι η ώρα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των εργατών του Σικάγο το 1886 και να πούμε όλοι μαζί, ένα μεγάλο «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»!
Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης του Φλεβάρη και όχι μόνο έστειλε το μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι στης χώρας αγωνίζονται για να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς τους και όχι αυξήσεις κοροϊδία, σαν αυτές που δόθηκαν το 2024 και ακόμη μικρότερες το 2025.
Πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στον δρόμο του αγώνα για τα κεκτημένα δικαιώματα μας. Το οφείλουμε στις προηγούμενες γενιές, αλλά και στις επόμενες. Όσο και αν οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, σαν και αυτήν στην Ελλάδα, θέλουν, καθ’ υπόδειξιν των συμφερόντων, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους χωρίς δικαιώματα οφείλουμε να σηκώσουμε το κεφάλι και να αντιταχθούμε σθεναρά με πιλότο την εξέγερση των εργατών του Σικάγο.
Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με οδηγό τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα παλέψει με ενότητα και αλληλεγγύη για να μπει τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Θα αγωνιστεί για το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας, για πραγματική στήριξη των ανέργων και προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, για ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και κοινωνικό κράτος.
Η κατάθεση των στεφάνων θα γίνει στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Δικαστηρίων στην Καρδίτσα.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί οδηγό υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στις ελευθερίες, στη ζωή,
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΠΛΑΤΕΊΑ
“...Οι ιδέες αυτές που υπερασπίζω είναι δικές μου.
Είναι ένα κομμάτι από τον ίδιο τον εαυτόν μου.
Πώς είναι δυνατόν να τις εγκαταλείψω;
Ρούχα είναι να τα βγάλεις και να τα παρατήσεις;
Μα κι αν μπορούσα ακόμα, πάλι δε θα τις άφηνα.
Δεν είναι λοιπόν αφέλεια εκ μέρους σας να νομίζετε ότι μπορείτε ν’ απαλλαγείτε σεις από τις ιδέες αυτές που κερδίζουν έδαφος από μέρα με τη μέρα, στέλνοντας μας στην κρεμάλα;...”
Πρωτομαγιά 1886: Η απολογία του Αύγουστου Σπάις
139 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο και η Εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζει, να εμπνέει τους αγώνες του κόσμου της εργασίας.
Σήμερα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη μέγγενη μιας πολιτικής που συνθλίβει εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο, διαλύει υγεία, παιδεία και όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις, που με αγώνες των εργαζομένων κατακτήθηκαν, για να φέρει στη θέση τους το «λιγότερο κοινωνικό κράτος», «λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους», τη «λιγότερη ζωή για το λαό». Η ακρίβεια μαζί με τους καθηλωμένους –για πάνω από 10 χρόνια- μισθούς πείνας, μας οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια. Στο στόχαστρο τίθεται και κάθε συνδικαλιστική δράση. Με τρομοκρατία και καταστολή επιχειρείται να μπουν στο γύψο τα σωματεία.
Αντίστοιχες εξελίξεις συμβαίνουν και στο χώρο της εκπαίδευσης. Εξελίξεις που συμπυκνώνονται στην ύψωση φραγμών στις σπουδές των μαθητών, την ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων, στη βύθιση δικαιωμάτων στο δημόσιο σχολείο, κατασκευάζοντας ένα σχολείο των δεξιοτήτων, της κατακερματισμένης γνώσης, το σχολείο της κατηγοριοποίησης και της χειραγώγησης εκπαιδευτικών. Η εφαρμογή του Διεθνούς Απολυτηρίου πάει μαζί με τα ιδιωτικά κολέγια -που βαφτίστηκαν πανεπιστήμια- και είναι ένα ακόμη πλήγμα στο δημόσιο και δωρεάν σχολείο. Ταυτόχρονα η αξιολόγηση γίνεται το αναπόσπαστο εργαλείο κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών και σχολείων και εμπορευματοποίησης του συνόλου της εκπαίδευσης, με παράλληλο στόχο την άρση της μονιμότητας, την υποβάθμιση και τη φτωχοποίηση. Με λίγα λόγια θέλουν εκπαίδευση για λίγους και εκλεκτούς, σε φτωχά σχολεία με τσακισμένους και υποταγμένους εκπαιδευτικούς!
Οι τελευταίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας, με τις οποίες ανέφερε πως «όποιος αρνείται να αξιολογηθεί δεν έχει θέση στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα», καθώς και οι διαρροές σε εκπαιδευτικά sites για νέο τιμωρητικό νόμο, συνιστούν προκλητική και απροκάλυπτη επίθεση στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Δηλώνουμε με απόλυτη σαφήνεια: στο δημόσιο σχολείο έχουν θέση όσοι και όσες το στηρίζουν καθημερινά, με αυταπάρνηση, παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις –και αυτοί/ές είναι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι/ες είναι μακράν ο πιο προσοντούχος κλάδος της χώρας και προσλαμβάνονται με απόλυτη αξιοκρατία και όχι με κριτήρια κοινωνικών φρονημάτων, όπως ονειρεύεται η κυβέρνηση. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δικαίωμα να διεκδικούν τα αιτήματά τους και να προασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση, με κάθε δημοκρατικό μέσο, όπως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία.
Στις σημερινές συνθήκες, που κατακτήσεις και δικαιώματα ξεθεμελιώνονται, η συλλογική μνήμη επιστρέφει στη ματωμένη πρωτομαγιά του 1886, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι αλλά δίκαιοι και αναγκαίοι!
• ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
• ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ Χ. ΧΟΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ!
• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!
• ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
• ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας
1η Μαΐου 2025 – Απεργία
Όλες – όλοι στη συγκέντρωση στις 10:30 στην κεντρική πλατεία.
Ή οι Ζωές μας ή τα Κέρδη τους
Στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά πλημμυρίζουμε ξανά τους δρόμους. Παίρνουμε οξυγόνο από τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, τα κόμματα του κεφαλαίου και την Ε.Ε., που λογίζουν τη ζωή και τις ανάγκες μας ως κόστος και συνθλίβουν το μέλλον μας στις μυλόπετρες του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας των λίγων, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αντιπαραθέσεις τους για το μοίρασμα των αγορών.
Φωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», που γεννήθηκε μέσα στους αγώνες ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας, για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων, που γεννά νέα Τέμπη.
Στη σημερινή εποχή των μεγάλων επιστημονικών - τεχνολογικών επιτευγμάτων, του 5G και της A.I., των ασύλληπτων δυνατοτήτων της παραγωγής και της ανθρώπινης εργασίας δεν αποδεχόμαστε το ζοφερό μέλλον και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλουν. Με την αντεργατική νομοθεσία της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. βλέπουμε και βιώνουμε να καταργείται το 8ωρο, να γίνεται λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος και να γενικεύεται η 6ήμερη, 7ημερη και 13ωρη εργασία. Να δουλεύουμε με μισθούς που δεν φτάνουν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές μας ανάγκες και είναι μειωμένοι κατά 25% σε σχέση με το 2010. Με τη συνεχή ακρίβεια, που μετατρέπει σε τρενάκι του τρόμου την επίσκεψη στο σούπερ μαρκετ και κάνει απλησίαστα ακόμα και βασικά είδη. Να βρισκόμαστε μέσα σε χώρους εργασίας – παγίδες θανάτου και νέες «κοιλάδες των Τεμπών» με 300 νεκρούς στον βωμό των κερδών των αφεντικών μόνο τα τελευταία 2 χρόνια. Να αδυνατούμε να καλύψουμε ακόμα και τις στοιχειώδεις ανάγκες μας, όπως στην υγεία, που πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και στα δημόσια νοσοκομεία, με την εμπορευματοποίηση και τη γενίκευση των απογευματινών χειρουργείων, στην παιδεία, με τα φροντιστήρια αλλά την υποχρηματοδότηση του σχολείου, που φτάνει να γίνεται επικίνδυνο για τα παιδιά μας και να βρέχει σοβάδες, αλλά και το αποκλεισμό ενός σημαντικού τμήματος των εργαζομένων από την τέχνη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, που αποτελούν βασικές κοινωνικές ανάγκες.
Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ. 25% είναι η αύξηση των κερδών των τραπεζών, 770εκ€ τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων. 10% έχουν αυξηθεί τα κέρδη των σούπερ μαρκετ, που κάνουν τζίρο πάνω από 11δις€. Κι όμως το «ματωμένο» πλεόνασμα προέρχεται κατά 95% από τα λαϊκά στρώματα, ενώ οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για λαϊκές ανάγκες όπως παιδεία, υγεία, πρόνοια, πολιτική προστασία κ.α. είναι μειωμένες κατά 500εκ€ εξαιτίας της πολιτικής των σκληρών περικοπών. Παράλληλα, απίστευτα ποσά δίνονται για συμμετοχή της χώρας στα διάφορα πολεμικά μέτωπα και τις συγκρούσεις για τα συμφέροντα των ισχυρών, για να ισοπεδώνονται χώρες και να δολοφονούνται χιλιάδες παιδιά στην Παλαιστίνη. Οργανώνουμε τον αγώνα απέναντι σε μια από τις πιο επικίνδυνες αποφάσεις της Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια, να διαθέσει δηλαδή 800δις ευρώ για την πολεμική προετοιμασία και τους εξοπλισμούς.
Αυτή η πολιτική που υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. από φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις είναι που ξεσηκώνει τους λαούς σε πολλές χώρες και στη χώρας μας και αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο.
Ο γίγαντας λαός μπορεί να βάλει και θα βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις στο δρόμο της ανατροπής της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Αυτό επιβεβαιώνει η ιστορία των αγώνων της τάξης μας. Οι σκληροί ταξικοί αγώνες που βάφτηκαν με το αίμα χιλιάδων εργατών και εργατριών,από το Σικάγο του 1886, τον Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής ας φωτίσουν τους αγώνες του σήμερα, για να γράψουμε τις επόμενες λαμπρές σελίδες στους αγώνες της τάξης μας απέναντι στο κεφάλαιο, τα κόμματα και τις ενώσεις τους, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία. Βγαίνουμε πιο αποφασιστικά στον δρόμο του αγώνα.
Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά – δυναμώνουμε τον αγώνα της τάξης μας για:
-Δουλειά, ζωή, παιδεία και υγεία με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, υπογραφή ΣΣΕ με διεύρυνση δικαιωμάτων.
-Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο, ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο - 5θημερο – 35ωρο, όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.
-Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
-Μέτρα για την ασφάλεια και την υγιεινή στους χώρους εργασίας.
-Δημοσία δωρεάν υγεία και παιδεία για όλο το λαό.
-Απεμπλοκή από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
-Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Καμία συνεργασία με το Ισραήλ, το κράτος που συνεχίζει να δολοφονεί με τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
-Το έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί. Να αποκαλυφθούν η πραγματικοί ένοχοι και οι πολιτικές που οδήγησαν στο θάνατο 57 αθώους ανθρώπους.
Όλοι στην απεργία της 1ης Μάη. Όλοι στα συνδικάτα, όλοι στον αγώνα!
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας
Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα
Σύλλογος Υπαλλήλων Ιδιωτικού-Δημοσίου τομέα Θεσσαλίας
Το όραμα των εργατών του Σικάγο μας οδηγεί:
Εργασιακή αξιοπρέπεια, δίκαιες αμοιβές, ποιότητα ζωής!
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ιδιωτικού-Δημοσίου τομέα Θεσσαλίας καλεί τα μέλη του και όλες και όλους τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Πέμπτη 1η Μάϊου στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων, στις 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας και στην κατάθεση στεφάνων στις 10:00 το πρωί στην Πλατεία Δικαστηρίων.
Η 1η Μάη του 2025 βρίσκει για ακόμη μια χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με τις συνέπειες της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, της εκτίναξης του κόστους διαβίωσης της στέγασης και του ενεργειακού κόστους, με αποτέλεσμα τα περιθώρια αντοχών και ανοχών να έχουν εξαντληθεί.
Η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι η ημέρα που μας θυμίζει ότι οι εργαζόμενοι ποτέ δεν κέρδισαν τίποτα χωρίς αγώνα. Ότι οι μεγάλες αλλαγές, οι νίκες της κοινωνικής δικαιοσύνης, ήρθαν όταν η φωνή των πολλών ενώθηκε και έγινε δύναμη ακατανίκητη.
Σήμερα, όσο ποτέ, έχουμε ανάγκη να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει αλληλεγγύη, διεκδίκηση, αγώνας. Να παλέψουμε για μια κοινωνία όπου η εργασία θα έχει αξία, οι μισθοί θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια και η ανάπτυξη θα αφορά όλους και όχι μόνο τους λίγους.
Η Πρωτομαγιά δεν είναι απλώς μνήμη. Είναι κάλεσμα.
Κάλεσμα για δικαιοσύνη. Για αξιοπρέπεια. Για ζωή.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Αυξήσεις για να ζήσουμε,
Συλλογικές Συμβάσεις για να προστατευτούμε,
Εργασία και Ζωή με δικαιώματα!
Για το Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΩΡΑ ΓΟΥΛΑ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΙΛΙΑ ΤΣΙΤΣΙΚΑΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η 1η Μάη είναι ημέρα μνήμης, δεν είναι ΑΡΓΙΑ ,είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!
Το σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ ν.Καρδίτσας καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετέχουν μαζικά στην μεγάλη απεργία και στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Πέμπτη, 1η Μάη στις 10:30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
Για τα συνδικάτα και τον κόσμο της εργασίας που εκπροσωπούν, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας, σύμβολο αναγνώρισης δικαιωμάτων και αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Το όραμα των εργατών του Σικάγο για μια καλύτερη, για μια πιο αξιοπρεπή ζωή, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο σε μια εποχή συρρίκνωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και υπερσυγκέντρωσης πλούτου και εξουσίας σε ολιγάριθμες ελίτ.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την ακρίβεια, με τη στεγαστική κρίση, με τη ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών τους σχέσεων. Βρίσκει την κοινωνία ανοχύρωτη, καθώς τα βασικά δημόσια αγαθά εκποιούνται, καθώς η υγεία και η Παιδεία μετατρέπονται σε αγαθό για ελάχιστους. Το αφήγημα της κυβέρνησης για μια ανθούσα οικονομία καταρρέει με το 60% των πολιτών να αναφέρει πως δεν τα βγάζουν πέρα με το μισθό τους και το 88% να ομολογεί ότι κόβει από τα βασικά είδη διατροφής για να επιβιώσει.
Την 1η Μάη όλοι οι εργαζόμενοι-ες ενώνουμε τη φωνή μας, τιμώντας τον διαχρονικό και παγκόσμιο αγώνα της εργατικής τάξης για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις, σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά διακαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, εργασιακή αξιοπρέπεια, δίκαιες αμοιβές, ποιότητα ζωής, ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.
Για αυτό το λόγο συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις συλλογικές μας συμβάσεις, ενεργητικές πολιτικές για την ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση και προσδιορισμό του κατώτατου μισθού με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με κυβερνητικές αποφάσεις. Διεκδικούμε ισχυρότερη εποπτεία του κράτους στους χώρους εργασίας, για να τηρείται η νομιμότητα και για να σταματήσει ο μαύρος κατάλογος ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Διεκδικούμε ποιοτικά δημόσια αγαθά, παιδεία και υγεία για όλους.
Διεκδικούμε και απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του ΝΕΡΟΥ γιατί το νερό είναι Δημόσιο Κοινωνικό Αγαθό και έτσι να παραμείνει!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΕΛΑΣ ΦΩΤΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΝΧΙΚΩΝ
1η Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις
- Βόλος, 10:30, στην πλατεία Πανεπιστημίου.
- Καρδίτσα, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
- Λάρισα, 10:30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
- Τρίκαλα, 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο
Την 1η του Μάη τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση. Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους μεγάλους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και συνεχίζουμε. Δίνουμε τη δική μας απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΝΧΙΚΩΝ
Σύλλογος Γυναικών και Ομάδες Γυναικών Καρδίτσας
Εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες,
νέες μητέρες, φοιτήτριες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες,
Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες γυναικών Καλλιθήρου « ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) καλούν τις γυναίκες να τιμήσουμε αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά διεκδικώντας ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή της εργαζόμενης γυναίκας.
Καλούμε τις γυναίκες της βιοπάλης να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν εργατικά σωματεία την Πρωτομαγιά στις 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
Την 1η του Μάη τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και φτώχεια. Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες και με τη συμμετοχή των γυναικών, όπως οι αγώνες των εργατών του Σικάγο, των εργατριών του Ρετσίνα, των απεργών της Θεσσαλονίκης τον Μάη του ’36, των 200 εκτελεσμένων τον Μάη του ’44 στην Καισαριανή, που φωτίζουν και σήμερα το δρόμο της αγωνιστικής μας δράσης. Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους μεγάλους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και δίνουμε μαχητική απάντηση στην εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που τσακίζουν τις ζωές μας.
Αντλούμε δύναμη από το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς που φωτίζει και σήμερα, τον 21ο αιώνα, το δρόμο μας: Η μόνη διέξοδος για να ζήσουμε μια ζωή όπως μας αξίζει βρίσκεται στον συλλογικό οργανωμένο αγώνα μας ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας για να θεριεύουν τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων.
Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!
Δυναμώνουμε τον αγώνα απέναντι στην πολιτική που μας στερεί το οξυγόνο!
Είναι πρόκληση να μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς, συντάξεις, παιδεία και υγεία, ενώ φορτώνουν 800 δισ. στις πλάτες των οικογενειών μας όπως και των λαών της Ευρώπης και διαθέτουν για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ το 5% του ΑΕΠ για τις πολεμικές δαπάνες.
Παλεύουμε ενάντια στην ολοένα και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στα βρώμικα σχέδια που αιματοκυλούν τους λαούς, στα δολοφονικά σχέδια που συνεχίζουν τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
Δεν ανεχόμαστε να θάβουν τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας κάτω από τα παζάρια και τον πόλεμο, είτε εμπορικό – είτε στα πεδία των μαχών, μεταξύ ιμπεριαλιστικών οργανισμών, κρατών και επιχειρηματικών κολοσσών.
Καταγγέλλουμε την πολιτική που βάζει τις ζωές μας στο ζύγι του κόστους για το κράτος και του οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή είναι η πολιτική της “απελευθέρωσης” του σιδηροδρόμου της ΕΕ που οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών. Αυτή είναι η πολιτική που μετατρέπει τους χώρους δουλειάς σε «κοιλάδες των Τεμπών», με πάνω από 300 νεκρούς τα τελευταία 2 χρόνια από τα εργοδοτικά εγκλήματα στους εργασιακούς χώρους. Αυτή η αδίστακτη πολιτική βρίσκεται πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος του λαού, της ζωής και της περιουσίας του και μας γεμίζει ανασφάλεια. Αυτό το εχθρικό για το λαό κράτος αφήνει τις γυναίκες ευάλωτες στην πολύμορφη βία, κυρίως εργοδοτική-κρατική.
Δε συμβιβαζόμαστε με τη σύγχρονη βαρβαρότητα που βιώνουμε :
-με την εργασιακή ανασφάλεια, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης, τους μισθούς ψίχουλα, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που κάνουν θραύση κυρίως στους κλάδους με μεγάλη γυναικεία συμμετοχή, όπως στον επισιτισμό-τουρισμό, το εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες,
-με την εμπορευματοποίηση της Υγείας, την έλλειψη προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, καθώς ο τοκετός, ο προγεννητικός έλεγχος, ο παιδίατρος των παιδιών μας αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμα,
-με την ακρίβεια που εξανεμίζει τα εισοδήματά μας,
-με τον εφιάλτη του ενοικίου από τη μία ή των πλειστηριασμών και των εξώσεων από την άλλη,
-με την εμπορευματοποίηση όλων των αναγκών των δικών μας και των οικογενειών μας για υπηρεσίες και δομές πρόνοιας και στήριξης των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, των χρονίως πασχόντων,
-με τις μεγάλες ελλείψεις για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.
Σήμερα, την εποχή της ψηφιοποίησης και της αυτοματοποίησης υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες ΟΛΩΝ μας! Γι αυτό απαιτούμε :
-Σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα κατοχυρωμένα από Συλλογικές Συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, με μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με ελεύθερο χρόνο για όλες τις εργαζόμενες. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και 13ης και 14ης σύνταξης.
-Προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας από αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για γυναικολογικές εξετάσεις, προγεννητικό έλεγχο, τοκετό, ΙΥΑ. Κατάργηση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας.
-Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.
-Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
-Απεμπλοκή από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
-Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Καμία συνεργασία με το Ισραήλ, το κράτος που συνεχίζει να δολοφονεί με τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Όλες οι γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν εργατικά σωματεία την Πρωτομαγιά στις 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
Σύλλογος Γυναικών και Ομάδες Γυναικών Καρδίτσας
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Καρδίτσας
Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) νομού Καρδίτσας
Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας
Οι συνταξιούχοι τιμούν την 1η Μάη 2025 δίνοντας μαζικό και μαχητικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων των εργαζομένων.
Με σεβασμό και υπερηφάνεια για τα εκατομμύρια των νεκρών της τάξης μας, όπου γης, που έπεσαν στον αγώνα για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, συνεχίζουμε δυναμικά για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.
Σε μια περίοδο που ο κόσμος συγκλονίζεται από τους εμπορικούς πολέμους, από τους θερμούς πολέμους των ιμπεριαλιστών σε πάνω από 65 μέτωπα σε όλον τον κόσμο, από την προετοιμασία για την γενίκευση του πολέμου και το πέρασμα με γρήγορους ρυθμούς στην πολεμική οικονομία, συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τους αγώνες μας για να μην περάσει η προσπάθεια των πολεμοκάπηλων να χρηματοδοτήσουν τους πολέμους τους με τις συντάξεις μας, να μην ξαναποτίσουν τη γη με το αίμα των παιδιών μας!
Οπλισμένοι με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα, θυμωμένοι και οργισμένοι, ακόμα περισσότερο, από την κυβερνητική επιδοματική κοροϊδία, πρακτική που έχουν ακολουθήσει όλες, χωρίς καμμιά εξαίρεση, οι κυβερνήσεις, συνεχίζουμε τον αγώνα μας γιατί δεν ανεχόμαστε, ενώ μας έχουν αφαιρέσει την 13η – 14η σύνταξη, να συνεχίζουν την εισφορά αλληλεγγύης, την προσωπική διαφορά, τις περικοπές των συντάξεών μας, την μη καταβολή των αναδρομικών μας, που αριθμούν δέκα δισεκατομμύρια τον χρόνο.
149 χρόνια μετά την πρωτομαγιά του Σικάγο θεριεύουμε το ταξικό κίνημα στον αγώνα για να ζήσουν τα παιδιά μας καλύτερες μέρες και όχι στη σκλαβιά που ετοιμάζουν βήμα - βήμα οι υπηρέτες του κεφαλαίου, οι σφουγκοκωλάριοι που μας κυβερνούν δεκαετίες τώρα!
Συνεχίζουμε τον αγώνα γιατί δεν ανεχόμαστε να μας δίνουν ψίχουλα και να λυμαίνονται τον ιδρώτα μας οι ‘’καπιταληστές’’, τα παράσιτα της κοινωνίας, που όλα τα μετράνε με το κόστος θυσιάζοντας τη ζωή μας στα καθημερινά ‘’Τέμπη’’.
Καλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη στις 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.
Για τα Δ.Σ. των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Καρδίτσας
ΙΚΑ: η Πρόεδρος, Καρυά Ελένη - ο Γεν. Γραμματέας, Κρανιάς Βασίλης
ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ): ο Πρόεδρος Καραμαγκιόλας Άγγελος - ο Γραμματέας Ντεμίρης Γιάννης
Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας ν. Καρδίτσας
Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας !
ΠΕΜΠΤΗ 1η Μάη ΤΙΜΑΜΕ την Εργατική Πρωτομαγιά με την συμμετοχή μας στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:30 πμ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας
Συμπληρώνονται φέτος 139 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο για 8 ώρες δουλειάς, 131 χρόνια από τον πρώτο μαζικό εορτασμό της πρωτομαγιάς του 1894 στην Αθήνα και 81 χρόνια από την εκτέλεση των 200 αγωνιστών - κομμουνιστών στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944.
Την 1η του Μάη τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση. Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους μεγάλους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και συνεχίζουμε. Δίνουμε τη δική μας απάντηση στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων, του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του Ν.Α.Τ.Ο.
Ο γίγαντας λαός μπορεί να βάλει και θα βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις στον δρόμο της ανατροπής της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Αυτό επιβεβαιώνει η ιστορία των αγώνων της τάξης μας. Από το Σικάγο του 1886 και τους αγώνες για το 8ωρο ως την ματωμένη Πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη και την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 ένα κόκκινο νήμα συνδέει την ασίγαστη πάλη για την απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Οι σκληροί ταξικοί αγώνες που βάφτηκαν με το αίμα χιλιάδων εργατών και εργατριών φωτίζουν τους αγώνες του σήμερα, για να γράψουμε τις επόμενες λαμπρές σελίδες στους αγώνες της τάξης μας απέναντι στο κεφάλαιο, τα κόμματα και τις ενώσεις τους, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της βαρβαρότητας.
Στον δρόμο αυτό, με ενότητα και οργάνωση, μπορεί να διαλύεται η εργοδοτική τρομοκρατία, η κρατική καταστολή, με όποια μορφή και αν εμφανίζεται. Μπορούν να ακυρώνονται τα διάφορα σχέδια εγκλωβισμού των εργαζομένων στο πλαίσιο της εναλλαγής αστικών κυβερνήσεων που βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, να ματαιώνονται τα διάφορα σενάρια αναπαλαίωσης του σάπιου πολιτικού συστήματος.
Στον δρόμο της ανατροπής βρίσκεται η ελπίδα.
Παίρνουμε οξυγόνο από τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα. Φωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», που γεννήθηκε μέσα στους αγώνες ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας, για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων, που γεννά νέα Τέμπη. Στη σημερινή εποχή των μεγάλων επιστημονικών – τεχνολογικών επιτευγμάτων, του 5G και της A.I. (τεχνητής νοημοσύνης), των ασύλληπτων δυνατοτήτων της παραγωγής και της ανθρώπινης εργασίας, δεν αποδεχόμαστε το ζοφερό μέλλον και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν.
Πριν λίγες μέρες σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού του 2024 ανήλθε στο αστρονομικό ποσό των 11,4 δις ευρώ και το πλεόνασμα του 1ου τριμήνου του 2025 έφτασε τα 4,5 δις ευρώ.
Το πλεόνασμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα της φοροληστείας (η φορολογία εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους αυξάνεται κατά 1,1 δις το 2025 και φορολογικά έσοδα από το ΦΠΑ και τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης αυξάνονται κατά 1,37 δις ευρώ.) αλλά και στη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και για έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.
Αντί για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του λαού , ο πρωθυπουργός συνεχίζοντας την διαχρονική κοροϊδία σε βάρος μας, ανακοίνωσε ψίχουλα για ορισμένες κατηγορίες λαϊκών οικογενειών. Έσπευσε επίσης να ανακοινώσει 500 εκατ. ευρώ επιπλέον επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ για τους μισθούς μας και την επαναφορά του 13ου-14ου μισθού και σύνταξης, για Υγεία και Παιδεία ενώ την ίδια ώρα το ΝΑΤΟ απαιτεί το 5% του ΑΕΠ για πολεμικές δαπάνες και η Ε.Ε εξαγγέλει 800 δις ευρώ ζεστό χρήμα για τις βιομηχανίες του πολέμου ,βάζοντας << χέρι >> μέχρι και στα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών ταμείων.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να θυσιάζουμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Οι εργαζόμενοι πληρώνουμε τις συνέπειες τόσο στη διάρκεια της κρίσης όσο και της ανάπτυξης που γίνεται με σκοπό τα κέρδη των λίγων, σε κάθε πτυχή της ζωής μας!
Με τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, με την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, της κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης, της πανάκριβης στέγασης και της ακρίβειας, των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς.
Αρνούμαστε να θυσιάζουμε τα δικαιώματα μας και τις ανάγκες μας στο βωμό των εμπορικών πολέμων, των στρατιωτικών εξοπλισμών και της πολεμικής προετοιμασίας.
Αρνούμαστε να πληρώνουμε τις ματωμένες μπίζνες των καπιταλιστών. Αυτό το σάπιο σύστημα, το κράτος των λίγων και οι διεθνείς συμμαχίες των ιμπεριαλιστών είναι εχθρικά για το λαό και τις ανάγκες του.
Την ίδια ώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο γενίκευσης των δύο ιμπεριαλιστικών πολέμων που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, όπου για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας μας, η κυβέρνηση μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στο σφαγείο των σφοδρών γεωπολιτικών ανταγωνισμών.
Κανείς δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την χαμοζωή, τη διαρκή ανασφάλεια και αβεβαιότητα ! Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η παθητική στάση ζωής, το τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει !
Η αγανάκτηση να γίνει συμμετοχή στον οργανωμένο αγώνα ! Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής.
Δεν είναι «κανονικότητα» να πληρώνουμε στα δημόσια νοσοκομεία, στα «απογευματινά» ιατρεία και χειρουργεία ενώ έχουμε προπληρώσει μέσα από τους δυσβάσταχτους άμεσους και έμμεσους φόρους και τις ασφαλιστικές μας εισφορές για υπηρεσίες υγείας.
Δεν είναι «κανονικότητα» οι δημόσιες δομές υγείας να είναι βαθιά υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούμενες, να υπονομεύεται καθημερινά η λειτουργίας τους και να υπάρχουν ημέρες να μην υπάρχει γιατρός στην ΠΦΥ στην πόλη μας, οι υγειονομικοί να δουλεύουμε σε συνθήκες εντατικοποίησης και πολλοί από εμάς να βρίσκονται σε διαρκή ομηρία, με ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον και την ίδια ώρα ο ιδιωτικός τομέας υγείας να μεγεθύνεται και να αυξάνει τα κέρδη του.
Η ελπίδα βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα μας που πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει ! Το χρωστάμε σε όσους πάλεψαν τα προηγούμενα χρόνια για να έχουμε εμείς δικαιώματα, το χρωστάμε στις νέες γενιές, στους νέους εργαζόμενους.
Η πρωτομαγιά αποτελεί το φάρο και δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την ανατροπή της βαρβαρότητας ενός κοινωνικοοικονομικού συστήματος που έχει φάει τα ψωμιά του, που εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες, που δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα πλέον στην μεγάλη πλειοψηφία της ανθρωπότητας, παρά μόνο εκμετάλλευση, φτώχεια, εξαθλίωση, εξαχρείωση, πολέμους και προσφυγιά.
Αγωνιζόμαστε για :
- Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας και επαναφορά του 13ου και 14ου του μισθού. Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου 2016-2017
- Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μαζικές προσλήψεις
μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και με τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
- Όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, τους εργολάβους, τις ΣΔΙΤ και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας.
- Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.
- Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, στα καύσιμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
- Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
- Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό που δολοφονείται από το κράτος του Ισραήλ με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
- Αποκλειστικά δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.
- Το έγκλημα στα Τέμπη μην συγκαλυφθεί. Να αποκαλυφθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι πολιτικές που οδήγησαν στο θάνατο 57 αθώους ανθρώπους.
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και συμμετέχουμε όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση, την Πέμπτη 1η Μάη στις 10:30 πμ, στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.
Η κατάθεση στεφάνων από τα Εργατικά Σωματεία θα γίνει στις 10:00 πμ στην Πλατεία Δικαστηρίων
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.
Η πρόεδρος
Μπούτα Πηνελόπη
Η γραμματέας
Μωραΐτη Σεβαστή
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ.) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ
1η Μάη: Ημέρα αγώνων και διεκδικήσεων
Μάης 1886: Οι εργάτες στο Σικάγο απεργούν διεκδικώντας το 8ωρο.
Μάης 1924 : Η πρώτη αιματηρή Πρωτομαγιά στην Ελλάδα
Μάης 1936: Οι καπνεργάτες στη Θεσσαλονίκη διαδηλώνουν και διεκδικούν αύξηση του ημερομισθίου.
Η 1η Μάη είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους νεκρούς του Σικάγου, τους νεκρούς της Πρωτομαγιάς του 1924 και του Μάη του 1936 στην Ελλάδα. Είναι ημέρα σύμβολο αγώνων και διεκδικήσεων του εργατικού κινήματος.
Οι αγώνες των εργατών στο Σικάγο πέτυχαν το 8ωρο. Σήμερα αυτή η κατάκτηση καταστρατηγείται στη πράξη και αρκετοί εργαζόμενοι δουλεύουν 12 ώρες καθημερινά ενώ στο στόχαστρο του κεφαλαίου είναι η μόνιμη-σταθερή δουλειά, το 5ήμερο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους πέτυχαν την αύξηση των μισθών τους. Σήμερα όλοι μας με μισθούς/συντάξεις πείνας καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στο υψηλό κόστος ζωής. Επιδίωξή τους οι μισθοί και οι συντάξεις να πετσοκοφτούν κι άλλο, να γίνουν θυσία στα νέα πολεμικά σχέδια.
Με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι κέρδισαν συνδικαλιστικά δικαιώματα. Σήμερα απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές, εκπαιδευτικοί οδηγούνται σε δυνητική αργία επειδή στήριξαν απόφαση του σωματείου τους ενάντια στην αξιολόγηση. Οι εκπαιδευτικοί που τάσσονται με τη γραμμή των σωματείων τους για κατάργηση της αξιολόγησης, απειλούνται με απόλυση κατά τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού.
Με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι, κέρδισαν την Κοινωνική Ασφάλιση και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία), αγαθά που σήμερα καλούμαστε όλοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, να πληρώσουμε από τους πενιχρούς μισθούς – συντάξεις.
Οι κατακτήσεις με το αίμα των αγωνιστών μάς δείχνουν πώς μόνο μέσα από τον δρόμο των αγώνων μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας ενάντια στο κεφάλαιο και την εκμετάλλευση.
Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας αλλά και όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς της Καρδίτσας και των Τρικάλων, να λάβουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1η Μάη στις αντίστοιχες πόλεις.
Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διεκδικούμε:
• Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς – συντάξεις.
• Επιστροφή 13ου - 14ου μισθού και σύνταξης.
• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση δημόσιων αγαθών.
• Άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
• Άμεση απόδοση των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους.
• Απόδοση δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών.
• Να σταματήσουν άμεσα οι πειθαρχικές διώξεις εναντίον όλων των αγωνιστών εκπαιδευτικών που υλοποίησαν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων.
• Να σταματήσουν οι πόλεμοι που αιματοκυλούν τους λαούς στη γειτονιά μας αλλά και σε όλον τον πλανήτη.
• Να σταματήσει άμεσα η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.
• Να σταματήσει άμεσα η με οποιοδήποτε τρόπο εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους.
• Να διατεθούν για κοινωνικές δαπάνες τα τεράστια ποσά που δίνονται στους αχρείαστους εξοπλισμούς.
Δύναμή μας η συμπόρευση και η αλληλεγγύη.
Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα.
Για το συντονιστικό
Καπνιά Μαρία
Παλιούρα Ρένα
Γκουγκουλιάς Δημήτρης
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ -
ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΩΝ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
(Καρδίτσα: 10:30 , Κεντρική Πλατεία)
Από το Σικάγο του 1886 και την Καισαριανή του 1944 μέχρι σήμερα, η εργατική πρωτομαγιά αποτελεί το διαχρονικό σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων για ένα καλύτερο κόσμο που είναι εφικτός, απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και του πολέμου.
Σήμερα, 139 χρόνια μετά την εμβληματική εξέγερση των εργατών, ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις. Η εκρηκτική αύξηση των ανισοτήτων , η καταστροφή του περιβάλλοντος και η στροφή στην πολεμική οικονομία δημιουργούν ένα δύσκολο παρόν για τον κόσμο της εργασίας και σκιαγραφούν ένα δυσοίωνο μέλλον για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Σε μια εποχή που οι τεχνολογικές εξελίξεις και η τεχνητή νοημοσύνη δίνουν τη δυνατότητα για λιγότερη και πιο δημιουργική εργασία και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους/ες μια μικρή παγκόσμια ελίτ οδηγεί τη μεγάλη πλειοψηφία στην εξαθλίωση, και τον πλανήτη στην καταστροφή και τον πόλεμο, προκειμένου να πετύχει ακόμα μεγαλύτερη συσσώρευση πλούτου και δύναμης.
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ φτωχοποιεί τη μεγάλη πλειοψηφία για να αυξήσει τα κέρδη μια μικρής μειοψηφίας, εξαπατώντας συστηματικά την κοινωνία. Στηρίζει με τις πολιτικές της τα καρτέλ και την κερδοσκοπία σε ενέργεια , διατροφή , στέγαση μειώνοντας συνεχώς το πραγματικό εισόδημα με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις πανευρωπαϊκά σε όλους τους σχετικούς δείκτες.
Συγχρόνως, με τους υψηλούς έμμεσους φόρους αυξάνει τη φοροληστεία του κόσμου της εργασίας και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων με αποτέλεσμα θηριώδη πλεονάσματα από τα οποία επιστρέφει ένα ελάχιστο μέρος με τη μορφή επιδομάτων , ως χάντρες σε ιθαγενείς.
Την ίδια ώρα διαλύουν συστηματικά τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και προωθούν την ακραία εντατικοποίηση και ελαστικοποίηση της εργασίας. Μαζί με την ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία λόγω της αποδυνάμωσης των ελεγκτικών μηχανισμών, οδηγούν στη συνεχή υποβάθμιση της καθημερινότητας των εργαζομένων, στη σωματική και ψυχική καταπόνησή τους και σε μεγάλη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και έξαρση των ασθενειών που σχετίζονται με την εργασία, όπως ανέδειξε η σχετική μελέτη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.
Μαζί με τη συνεχή απαξίωση και υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας και συνολικά των δημόσιων αγαθών προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων . Με την έξαρση του αυταρχισμού και της καταστολή, την υποβάθμιση του κράτους δικαίου και την εξοργιστική προσπάθεια συγκάλυψης στο έγκλημα των Τεμπών. Με τους παρακρατικούς μηχανισμούς παρακολούθησης και τη δολοφονία χαρακτήρων για όσους/ες δεν είναι αρεστοί στο καθεστώς μέσω «ομάδων αλήθειας» που χρηματοδοτούνται με τριγωνικές συναλλαγές από δημόσιο χρήμα.
Απέναντι σε όλα αυτά που μας πληγώνουν , η ελπίδα βρίσκεται στην ενότητα και τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νέας γενιάς για καλύτερη ζωή.
Για αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μείωση του χρόνου εργασίας και δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο. Για το δικαίωμα στη στέγαση, για δημόσια αγαθά και κοινωνικό κράτος. Για δικαιοσύνη και κράτος δικαίου. Για ειρήνη και ευημερία απέναντι στον παραλογισμό του πολέμου και των θηριωδών εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρνουν μεγαλύτερη φτώχεια και στερούν πολύτιμους πόρους από το κοινωνικό κράτος και τις δημόσιες υποδομές.
Με έμπνευση από τους πανανθρώπινους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς συνεχίζουμε τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και αληθινή δημοκρατία. Για πραγματική ζωή και όχι μόνο επιβίωση!
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944, όλους όσοι θυσιάστηκαν και θυσιάζονται μέχρι σήμερα στον βωμό της εκμετάλλευσης για τα κέρδη των οικονομικών ομίλων.
Η φετινή Πρωτομαγιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Την περίοδο που κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας προς όφελος των οικονομικών ομίλων, οξύνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών. Εστίες πολέμου καίνε σε όλη την υδρόγειο. Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο με αμφισβητήσεις του θαλάσσιου κι εναέριου χώρου, των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Προχωράνε τα διχοτομικά σχέδια στο Κυπριακό. Στρώνεται το έδαφος της συνεκμετάλλευσης -υπό ευρωατλαντική εποπτεία- του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, με επώδυνους συμβιβασμούς, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
Αποτελεί πρόκληση για τον λαό η εμπλοκή της χώρας σε αυτούς τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για τον έλεγχο των δρόμων εμπορίου αλλά και το μοίρασμα της λείας την επόμενη μέρα του πολέμου. Η επικείμενη αναβάθμιση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, οι δεκάδες ασκήσεις - πρόβες πολέμου που συμμετέχει η χώρα μας, οι Συμφωνίες με μια σειρά από ιμπεριαλιστικές χώρες, η αποστολή συστοιχίας "Πάτριοτ" και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σ. Αραβία, η παρουσία της χώρας μας στον Περσικό Κόλπο και σε δεκάδες αποστολές στο εξωτερικό, η ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, τα τεράστια ποσά που δαπανά η χώρα μας για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, που δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα, προειδοποιούν για μεγάλες περιπέτειες τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Πρόκειται για σχεδιασμούς στους οποίους συμμετέχει με τα μπούνια η χώρα, με την σύμφωνη γνώμη της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά, ακροδεξιών που δεν βγάζουν άχνα ενάντια σ’ αυτή την πολιτική
Ήδη η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια απέραντη ευρωατλαντική πολεμική βάση εφόρμησης ενώ την ίδια στιγμή γινόμαστε στόχος αντιποίνων από τη μεριά των αντίπαλων των ΗΠΑ , ΝΑΤΟ, ΕΕ, ιμπεριαλιστικών κέντρων. Δεν θα ανεχτούμε να παίζουν με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Οι φαντάροι, οι Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.
Παράλληλα η μετατροπή της οικονομίας σε πολεμική σε όλη την Ευρώπη και στην χώρα μας, φέρνει τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Ο εμπορικός πόλεμος που διεξάγεται μεταξύ καπιταλιστικών κρατών και αφορά τους ανταγωνισμούς τους φέρνει νέα ένταση της εκμετάλλευσης, δουλειά με χειρότερους όρους, χτύπημα του λαϊκού εισοδήματος, νέο γύρο ακρίβειας, τσάκισμα των κοινωνικών παροχών.
Ετσι θα μαζευτούν και θα δοθούν για πολεμικές δαπάνες τα 800 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η Ε.Ε. ζεστό χρήμα για τις βιομηχανίες του πολέμου.
Η παγκόσμια ακτινοβολία της εργατικής Πρωτομαγιάς φανερώνει πως το σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της προσφυγιάς, δεν είναι ακλόνητο κι αιώνιο. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
Για λευτεριά στην Παλαιστίνη. Καμία συνεργασία με το Ισραήλ, το κράτος που συνεχίζει να δολοφονεί με τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Καμιά στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων.
Να κλείσουν οι Βάσεις του θανάτου.
Παίρνουμε μέρος στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των φορέων και εργατικών σωματείων της Καρδίτσας την Πέμπτη 1η Μάη στις 10,30 πμ στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας




















