.
.
.
.
.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Βραζιλία: Δύο νεκροί και τουλάχιστον 30 αγνοούμενοι από κατολίσθηση που παρέσυρε δεκάδες οχήματα σε έναν δρόμο στο Παρανά

Δύο πτώματα εντοπίστηκαν σήμερα έπειτα από κατολίσθηση σε έναν δρόμο στη νότια Βραζιλία και τα σωστικά συνεργεία υπολογίζουν ότι οι αγνοούμενοι είναι τουλάχιστον τριάντα, αφού λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης ένα ποτάμι λάσπης παρέσυρε καμιά 20αριά αυτοκίνητα και φορτηγά σε έναν δρόμο στην Πολιτεία Παρανά.

Βγαίνουν τα τρακτέρ στις πλατείες και 8 Δεκέμβρη στήνουν μπλόκο στο Ε65

Η έξοδος των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με προοπτική στις 8 Δεκεμβρίου να κινηθούν μαζικά προς τον κόμβο του Ε65 στην έξοδο της Καρδίτσας όπου θα στηθεί μπλόκο ήταν η απόφαση στην οποία κατέληξαν οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη που συγκάλεσε η ΕΟΑΣΚ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Παλαμά.

Παρατείνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ»

Από το υπουργείο εργασίας ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται έως την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για το σύνολο των εργαζομένων τους με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.

Η ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας για την απόρριψη του ψηφίσματος από το Π.Σ. Θεσσαλίας για τη δευτεροβάθμια υγεία

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας (29/11/22), η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή, από κοινού με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και την ναζιστική «Ελληνική Αυγή», αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση ψηφίσματος της Λαικής Συσπείρωσης, με το οποίο ζητιόταν η απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο αν ψηφιστεί θα κλείσει ουσιαστικά την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου σε μία μεγάλη μερίδα του λαού και θα θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή.

ΔΕΥΑΚ: Προς δημοπράτηση τα έργα επέκτασης δικτύου ύδρευσης εντός σχεδίου πόλεως της Καρδίτσας

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΚ αναρτήθηκε η μελέτη για τα «Έργα αποκατάστασης δικτύου ύδρευσης σε περιοχές εντός σχεδίου στην πόλη της Καρδίτσας».

Χρ. Σταϊκούρας: Πάνω από 940.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης - Η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου

Περισσότεροι από 940.000 πολίτες έχουν υποβάλει, μέχρι στιγμής, αίτηση στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr/mythermansi), σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Ανιχνεύθηκε η πιο μακρινή μαύρη τρύπα που «καταπίνει» άστρο, στέλνοντας υπέρλαμπρο πίδακα ακτινοβολίας προς τη Γη (+Βίντεο)

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν την πιο μακρινή μέχρι σήμερα ανίχνευση μαύρης τρύπας που «καταπίνει» ένα κοντινό άστρο, σε απόσταση περίπου 8,5 δισεκατομμυρίων ετών φωτός, και παράλληλα στέλνει έναν τρομερά φωτεινό πίδακα ακτινοβολίας προς τον πλανήτη μας.

Αρχή διαβούλευσης με το Επιμελητήριο Καρδίτσας για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 από την ΑΝ.ΚΑ

Την Τρίτη 29/11/2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση – διαβούλευση της Αναπτυξιακής Καρδίτσας Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Ο.Τ.Α. με το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας μετά από πρόσκληση του Προέδρου κ. Ζυγογιάννη, στα πλαίσια σχεδιασμού του νέου Τοπικού Προγράμματος LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027.

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ