.
.
.
.

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023

Προσφεύγουν σε Υ.Π.ΕΝ και ΣτΕ για το αιολικό έργο στο «Ζυγουρολίβαδο - Παλιό Μανδρί» Δήμοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις (+Φωτο)

Αποφασισμένοι να αποτρέψουν με ένδικα μέσα, αλλά και δυναμικό τρόπο αν χρειαστεί, την υλοποίηση της κατασκευής αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Ζυγουρολίβαδο- Παλιό Μανδρί», του οποίου εγκρίθηκε πρόσφατα -όπως σας ενημέρωσε το KarditsaLive.Net-η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από την αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να προχωρήσει μετά από δύο περίπου μήνες σε εργασίες, είναι οι φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Τρίμηνες (πρώτες) παρατάσεις για αποκατάσταση ζημιών από τον ΙΑΝΟ σε περιοχές του Δ. Αργιθέας

Παράταση τριών μηνών χορήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας για την περαίωση τριών έργων που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών από τον ΙΑΝΟ σε περιοχές του Δήμου.

63 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο - Πολλαπλές αναζωπυρώσεις σε Ρόδο, Κέρκυρα και Εύβοια

63 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, αναφέρεται σε ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενώ σχετικά με τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Ρόδο, Κέρκυρα, Εύβοια και Δερβενάκι Αχαΐας τονίζεται ότι έχουν εκδηλωθεί πολλαπλές αναζωπυρώσεις.

Δ.Σ. Αργιθέας: Αρνητική γνωμοδότηση επί ΜΠΕ για αιολικό σταθμό στη θέση «Μασούρι»

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας, γνωμοδότησε αρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΜΠΕ), για  κατασκευή και λειτουργία  Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και των συνοδών του έργων, στη θέση «ΜΑΣΟΥΡΙ» που βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια των Δήμων Αργιθέας και Μουζακίου.

ΑΣΕΠ: Την Τρίτη 25 Ιουλίου τα αποτελέσματα για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας

Την Τρίτη 25 Ιουλίου αναμένονται οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης, της προκήρυξης ΑΣΕΠ 1ΓΕ/2023.

Τυνησία: Στους 50 βαθμούς σκαρφάλωσε ο υδράργυρος και οι Τυνήσιοι αναζητούν λίγη δροσιά στις παραλίες

Στον… φούρνο μπήκε σήμερα η Τυνησία, ακόμη και στον βορρά όπου το κλίμα είναι πιο ήπιο, καθώς ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 50 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή 6-10 βαθμούς πάνω από τη φυσιολογική για την εποχή θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να σημειώνονται διακοπές ρεύματος και πολλές οικογένειες να αναζητούν καταφύγιο στις παραλίες.

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ