Κελεπούρης Λάμπρος
Τσιρογιάννη Φανή
Εκίζογλου Σπυρίδων
Καραμπινά - Τσουρή Μαρία
.
.
.
.

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023

Διπλή αναβάθμιση από την Moody's του αξιόχρεου της Ελλάδας σε Ba1 από Ba3

Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, στο Ba1 από Ba3, ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, μια εβδομάδα αφού άλλος οίκος αξιολόγησης (ο DBRS) έδωσε στα ελληνικά ομόλογα επενδυτική βαθμίδα.

Κακοκαιρία Daniel: Αυξήθηκε ο αριθμός των Κοινοτήτων στην Π.Ε. Καρδίτσας όπου χορηγούνται ενισχύσεις χωρίς αίτηση

Πέντε ακόμη Κοινότητες και ένας οικισμός στην Π.Ε. Καρδίτσας προστέθηκαν σε αυτές που χαρακτηρίζονται ως ολικά πληγείσες από τις πλημμύρες και οι κάτοικοι τους είναι δικαιούχοι της εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 6.600 ευρώ για κάθε νοικοκυριό με κύρια κατοικία για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής, χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης.

«Τελετή Λήξης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023 & έναρξη χειμερινής λειτουργίας παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.»

Δυστυχώς το κλείσιμο του καλοκαιριού για τις εκδηλώσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, δεν ήταν αυτό που θέλαμε.

Ανακοίνωση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Καρδίτσας σχετικά με ενέργειες κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας "Daniel"

Mε την παρούσα ανακοίνωση, θέλουμε αρχικά να εκφράσουμε την βαθύτατη λύπη μας για τα θύματα που προκάλεσε η κακοκαιρία “Daniel” στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Ανθρώπινο σκελετό "ξέθαψε" η κακοκαιρία "Daniel" στην περιοχή του Φαναρίου (+Φωτο)

Ανθρώπινο σκελετό ξέθαψε η κακοκαιρία "Daniel" στην περιοχή του Φαναρίου του Δήμου Μουζακίου όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Μουζακίου, Παρασκευή Ντούρβα.

Θεσσαλία: 27 σοβαρά καιρικά επεισόδια σε 23 χρόνια με 30 νεκρούς

Με αφορμή το ακραίο και καταστροφικό καιρικό επεισόδιο Daniel που έπληξε τη χώρα μας, η μονάδα METEO του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ) παραθέτει το ιστορικό των καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη Θεσσαλία την περίοδο από το 2000 έως σήμερα (Σεπτέμβριος 2023).

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., στις 17 Σεπτεμβρίου

Αυτές τις ώρες, όλες κι όλοι μας φέρουμε το βαρύ συναισθηματικό φορτίο να αντικρίζουμε τον τόπο μας να υποφέρει. Η φυσική καταστροφή συναντά την ανθρώπινη τραγωδία, ενώ η Καρδίτσα από τα ορεινά ως τον κάμπο ζει, πλέον, τις συνέπειες μιας ασύλληπτης καταστροφής.

Σταδιακή η αποσυμφόρηση των νερών του Μέγα προς τον Πηνειό από …ενάμιση θυρόφραγμα στο αντλιοστάσιο της Μαραθέας

Από …ενάμιση θυρόφραγμα δια της βαρύτητας αποσυμφορείται εδώ και περίπου 48ώρες ο ποταμός Μέγας προς τον Πηνειό μέσω του αντλιοστασίου της Μαραθέας που …έμεινε από ρεύμα και δεν λειτούργησε τις κρίσιμες ώρες που συσσωρεύονταν τα νερά και απέτυχε να λειτουργήσει αντιπλημμυρικά για την περιοχή της κοινότητας Μαραθέας και του οικισμού της Κόρδας και των παρακείμενων κοινοτήτων Πεδινού, Προαστίου, Καλογριανών, Ριζοβουνίου που με βάση τα όσα εξαγγέλθηκαν κατά την κατασκευή του -με προϋπολογισμό 7,5 εκ. ευρώ - θα προστάτευε από  πλημμυρικά φαινόμενα…

Από 8 π.μ. έως 3 μ.μ. το Σάββατο (16/9) η παραλαβή αιτήσεων για εκτίμηση ζημιών σε επιχειρήσεις σε Λάρισα - Μαγνησία - Τρίκαλα - Καρδίτσα

Συνεχίζεται αύριο Σάββατο 16-9-2023 από 8 το πρωί έως 3 το μεσημέρι στα κεντρικά κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα η παραλαβή αιτήσεων για την καταγραφή και εκτίμηση ζημιών σε επιχειρήσεις -επαγγελματικούς χώρους που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ