KarditsaLive.Net
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Αναζήτηση
  • RSS
  • Επικοινωνία με το KarditsaLive.Net
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΚΑΡΔΙΤΣΑ
    • Ειδήσεις ανά Δήμο
      • Αργιθέας
      • Καρδίτσας
      • Μουζακίου
      • Λίμνης Πλαστήρα
      • Παλαμά
      • Σοφάδων
    • Τοπική Επικαιρότητα
    • Κοινωνικά – Αστυνομικά
    • Εκδηλώσεις
    • Ανακοινώσεις
    • Υγεία
    • Πολιτικά
    • Παρουσιάσεις
    • Εργασία
    • Αναγγελίες Τελετών
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Θεσσαλία
      • Λάρισα
      • Μαγνησία
      • Τρίκαλα
      • Θεσσαλία
    • Ελλάδα
      • Επικαιρότητα
      • Κοινωνικές - Αστυνομικές
      • Ανακοινώσεις
      • Πολιτικά
      • Οικονομικά
      • Επιστημονικά - Τεχνολογικά
      • Εκδηλώσεις
      • Εργασία
      • Υγεία
    • Κόσμος
      • Υγεία
      • Οικονομικά
      • Πολιτικά
      • Επικαιρότητα
      • Εκδηλώσεις
      • Επιστήμη - Τεχνολογία
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • Βόλεϊ
    • Αλλα Αθλήματα
    • Τυχερά Παιχνίδια
    • Super League
    • Super League 2
    • Γ'Εθνική
    • Ερασιτεχνικό
    • Ποδόσφαιρο Γυναικών
    • Διεθνή
    • Μπάσκετ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέντευξη τύπου στη Λάρισα σχετικά με την ολοκλήρωση της κρατικής αρωγής για τους πληγέντες του "Daniel"

Τέσσερις νεαροί προσπάθησαν να περάσουν πλαστά χαρτονομίσματα στην αγορά της Καρδίτσας - Συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους

Οριστική ένταξη για 16 έργα αγροτικής οδοποιίας τεσσάρων Δήμων του ν. Καρδίτσας - Εκτός ολοκληρωτικά Παλαμάς και Σοφάδες

ΔΕΥΑ Σοφάδων: Τελευταία παράταση πληρωμής τελών με έκπτωση για σύνδεση με αποχέτευση

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ κοντά στα Ιωάννινα

Ζητήματα καθαριότητας και πολιτισμού μεταξύ των επίκαιρων ερωτήσεων του Δ.Σ. Μουζακίου

Τρίκαλα: Φορτηγό προσέκρουσε με ανασηκωμένη την καρότσα σε αερογέφυρα της Ε65 (+Φωτο)

Δημήτρης Τσιαντής: "Το Νερό είναι Κοινωνικό Αγαθό!!!" - Θεσμικό ατόπημα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας!!!"

Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών / ΣΥΝΕΚ: "Καμία νομιμοποίηση των δοτών υπηρεσιακών συμβουλίων"

  • 5 Απριλίου 2021, 09:09
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Εκπαιδευτικά Νέα
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών / ΣΥΝΕΚ: "Καμία νομιμοποίηση των δοτών υπηρεσιακών συμβουλίων"

Εκδόθηκε στις 29-03-2021 η απόφαση για την ανασυγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, με την οποία εκδηλώνεται η τελευταία πράξη της αντιδημοκρατικής εκτροπής της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Μετά τις παραιτήσεις των κατ’ όνομα μόνο «αιρετών» που προέκυψαν από τις εκλογές-παρωδία του Νοεμβρίου 2020, και επειδή παρήλθε το διάστημα των τριών μηνών που προβλέπει ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας στο οποίο μπορούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να λειτουργούν με τη λογική της απαρτίας, στην απόφαση αυτή ενεργοποιείται το απαράδεκτο άρθρο 123 του κατάπτυστου Νόμου 4763/2020 και ορίζονται δοτά μέλη, συγκροτώντας έτσι ένα ψευδο-υπηρεσιακό συμβούλιο χωρίς καμία νομιμοποίηση από τον κλάδο. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών, με τη μαζική αποχή από τις εκλογές-παρωδία που στον νομό Καρδίτσας ξεπέρασε το 95%, έδωσε αποστομωτική απάντηση στην ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., παρά την κινητοποίηση όλου του διοικητικού μηχανισμού του υπουργείου που, με νομικίστικα τερτίπια και λαθροχειρίες, ανάρτησε στις εκλογικές πλατφόρμες αποσυρμένα ψηφοδέλτια (από όλες τις παρατάξεις του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.), του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ., τα «εντέλλεσθε» της Γενικής  Γραμματέως και υποψηφίων που κρυφά ή φανερά καλούσαν τους συναδέλφους να τους ψηφίσουν, αλλά και τον αυταρχισμό σε βάρος των εκπαιδευτικών.

Η θεσμική εκτροπή, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο κορυφαίο ζήτημα της δημοκρατικής θεσμικής εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών με επιδίωξη πλήρους ελέγχου, των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, φαίνεται πως προχωρά σύμφωνα με τον αρχικό τους σχεδιασμό. Το επιτελικό κράτος της Ν.Δ., έξαλλου, έχει συνέπεια και συνέχεια για την ολοκληρωτική άλωση του κρατικού μηχανισμού. Για πρώτη φορά, μετά την επαναφορά τους μεταπολιτευτικά, δεν θα συμμετέχουν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια. Συγκροτούνται απόλυτα χειραγωγούμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Π.Υ.Σ.Δ.Ε. – Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. – Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.), μόνο με διορισμένους, κάτι που μόνο η Χούντα των Συνταγματαρχών είχε τολμήσει. Η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, η προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, η διαφάνεια, η αμεροληψία, η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση παύουν, φαλκιδεύονται, ναρκοθετούνται. Η επιστροφή στις μαύρες εποχές και στα σκοτάδια της συναλλαγής και του ρουσφετιού, των πολιτικών πιέσεων και της πελατειακής αντίληψης γίνεται πράξη, με πρώτο σταθμό την επερχόμενη επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης (αρχικά των Περιφερειακών Διευθυντών, Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης και έπειτα των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων).

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με απόφασή του στις 07-01-2021 είχε καλέσει:

  • Τα «εκλεγμένα» (τακτικά και αναπληρωματικά μέλη) στα Υ.Σ. να καταθέσουν, αμέσως μετά τις συγκροτήσεις τους, τις παραιτήσεις τους στις Δ.Δ.Ε., Π.Δ.Ε. και Υ.ΠΑΙ.Θ. για ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ αντίστοιχα, με κοινοποίηση όλων των παραιτήσεων στην ΟΛΜΕ.
  • Τα υπόλοιπα μέλη των ψηφοδελτίων, που «εξέλεγαν» αιρετούς, να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ (για Π.Υ.Σ.Δ.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. αντίστοιχα).
  • Όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς, που κλήθηκαν μέσα από τις προκηρύξεις των κατά τόπους Π.Δ.Ε. να αναλάβουν τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών στα Υ.Σ., να μην υποβάλουν αίτηση.
  • Όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην ανταποκριθούν υποβάλλοντας αιτήσεις, όταν το Υ.ΠΑΙ.Θ. θα επιχειρούσε (όπως και έκανε) να ενεργοποιήσει όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του Ν. 4763/2020, και αν η πολιτική ηγεσία προχωρούσε (όπως και έκανε) σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως δοτών εκπροσώπων, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και εκπροσώπησης των συναδέλφων, οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις δοτές θέσεις αυτές, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη.

Έπειτα από τις παραπάνω δύο αποφάσεις, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ/ΣΥΝΕΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ καλεί για ακόμα μία φορά όλα τα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ) είτε τοποθετήθηκαν σε αυτά με τη συναίνεσή τους είτε όχι, να ακολουθήσουν τις συλλογικές αποφάσεις του Κλάδου και της Ομοσπονδίας, να μη νομιμοποιούν με τη συμμετοχή τους πολιτικές που ο κλάδος με τη στάση του έχει ξεκάθαρα καταδικάσει και να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους. Καλούμε, επίσης, την Ε.Λ.Μ.Ε. Καρδίτσας, σύμφωνα και με την απόφαση της Ο.Λ.Μ.Ε., να προχωρήσει στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό της μέτρων για τη διαγραφή από τα μητρώα της όσων εκπαιδευτικών δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Ο.Λ.Μ.Ε. Σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε και δεν αναγνωρίζουμε οποιονδήποτε από τους παραπάνω συναδέλφους ως «αιρετούς» – διορισμένα μέλη ούτε ως μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Καρδίτσας και τους θεωρούμε ξένο σώμα για τον κλάδο, αν δεν υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι γρήγορα θα ξεχαστούν τα ζητήματα αυτά και θα επανέλθουμε στην «κανονικότητα», τους τονίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε την ουσιαστική κατάργηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, και δη των Αιρετών σε αυτά, ενός καταξιωμένου (από το 1911) θεσμού. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και ενωτικά τον αγώνα συσπειρωμένοι/ες στο σωματείο, ώστε όλοι/ες μαζί να επιτύχουμε την πραγματοποίηση των εκλογών όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ/ΣΥΝΕΚ

Τελευταία τροποποίηση στις5 Απριλίου 2021, 09:12

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

επιστροφή στην κορυφή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Στον Ολυμπιακό ο τερματοφύλακας Στέφαν Ορτέγκα Μορένο
    29 Ιουλίου 2026, 17:17
  • Οι Summer Sales συνεχίζονται στο Fashion City Outlet με ακόμη περισσότερες ευκαιρίες αγορών
    29 Ιουλίου 2026, 17:05
  • Δύο νεκροί πυροσβέστες σε πυρκαγιά στο Ρέθυμνο
    29 Ιουλίου 2026, 17:00
  • Βόλος: Σοβαρός τραυματισμός 6χρονου παιδιού στο αυτί από επίθεση σκύλου
    29 Ιουλίου 2026, 16:49
  • Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Πέμπτη (30/7) σε τμήματα της Καρδίτσας και του Δήμου Σοφάδων
    29 Ιουλίου 2026, 16:45
  • Την Πέμπτη 30 Ιουλίου η κηδεία του Θωμά Χριστόπουλου
    29 Ιουλίου 2026, 16:35
  • Συνέντευξη τύπου στη Λάρισα σχετικά με την ολοκλήρωση της κρατικής αρωγής για τους πληγέντες του "Daniel"
    29 Ιουλίου 2026, 16:24
  • ΥΠΑΑΤ: Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 24,6 εκατ. ευρώ
    29 Ιουλίου 2026, 16:02
  • Λαμία: Γυναίκα υπέστη πνιγμονή κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατέληξε
    29 Ιουλίου 2026, 15:18
  • Την Πέμπτη 30 Ιουλίου η κηδεία του Θωμά Δεληγιάννη
    29 Ιουλίου 2026, 15:14
  • Επανατοποθέτηση Αντιπεριφερειαρχών στη Θεσσαλία και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους
    29 Ιουλίου 2026, 15:07
  • Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ ν. Καρδίτσας: Στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Ιουλίου
    29 Ιουλίου 2026, 14:26
  • Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση στην Κτημένη στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Νερού» Δήμου Σοφάδων
    29 Ιουλίου 2026, 14:20
  • Την Πέμπτη 30 Ιουλίου η κηδεία του Ηλία Μαντέ
    29 Ιουλίου 2026, 14:14
  • Στην ΑΕΚ ο Κροάτης μεσοεπιθετικός Λόβρο Μάγερ
    29 Ιουλίου 2026, 13:50
  • Γ. Τσίνας: Ρητορικά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου
    29 Ιουλίου 2026, 13:46
  • 276.036.591 ευρώ καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ σε 1.007.152 δικαιούχους
    29 Ιουλίου 2026, 13:21
  • Euroleague 2026-27: Τον Δεκέμβριο το πρώτο ντέρμπι - Το πλήρες πρόγραμμα του πρωταθλήματος
    29 Ιουλίου 2026, 13:07
  • Πρόστιμα άνω του 1 εκατ. ευρώ από την ΑΑΔΕ και 8 διήμερα λουκέτα για φορολογικές παραβάσεις
    29 Ιουλίου 2026, 12:57
  • Σε 38χρονη Βρετανίδα ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη
    29 Ιουλίου 2026, 12:45
.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

« Ιούλιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

  • Καρδίτσα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Άρθρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

  • Δ. Αργιθέας
  • Δ. Καρδίτσας
  • Δ. Λ. Πλαστήρα
  • Δ. Μουζάκιου
  • Δ. Παλαμά
  • Δ. Σοφάδων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  • Γ Εθνική
  • ΕΠΣ Καρδίτσας
  • ΑΣΚ
  • Α1 ΕΣΚΑΘ
  • ΣΠΑΚ
  • Ελπίδες Καρδίτσας
  • Στίβος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

  • Άρτα
  • Ευρυτανία
  • Λάρισα
  • Μαγνησία
  • Τρίκαλα
  • Φθιώτιδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

  • Επικοινωνία
  • Γ.Ε.ΜΗ.: 129895403000
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • Συνδρομή στο RSS

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva