.
.
.
.
.

Κακοκαιρία "Διομήδης": Ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα στους Δήμους Σοφάδων και Μουζακίου Κύριο

Κακοκαιρία "Διομήδης": Ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα στους Δήμους Σοφάδων και Μουζακίου

Ξεπερνούν τις 10.000 συνολικά οι καλλιεργημένες εκτάσεις που κατακλύστηκαν από νερά στους Δήμους Σοφάδων και Μουζακίου.

Τα στρέμματα που "πάτησε το νερό είναι σχεδόν τριπλάσια, αλλά δεν ήταν όλα σπαρμένα, καθώς αυτή την εποχή υπάρχουν καλλιέργειες μόνο σιτηρών και τριφυλλιού.

Ο αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Κεφαλάς, που όλο το πρωί της Πέμπτης έκανε αυτοψία σε περιοχές του Δήμου, ενημέρωσε το KarditsaLive.Net, πως είναι τουλάχιστον 25.000 στρέμματα οι εκτάσεις που δέχθηκαν ποσότητες νερού και είναι διασκορπισμένες σε ολόκληρο σχεδόν τον Δήμο. Υπολογίζεται ότι το 1/3 αυτών, περίπου 8 με 9 χιλ. στρέμματα, ήταν καλλιεργημένες ως επι το πλείστων με σιτάρι και λιγότερο με τριφύλλι. Επίσης μας είπε πως υπάρχουν 9 ποιμνιοστάσια που έχουν πάθει ζημιά. Όχι σε ζωικό κεφάλαιο, αλλά σε ζωοτροφές.

Το σύνολο των στρεμμάτων που πλημμύρισαν στο Δλημο Μουζακίου είναι λιγότερα αλλά και εδώ είναι σημαντικός ο αριθμός. Όπως μας είπε ο δήμαρχος κ. Φάνης Στάθης υπολογίζεται ότι είναι περίπου στις 8.000, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ακόμα ο ακριβής αριθμός αυτών που ήταν καλλιεργημένα. Τα σημεία που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην περιοχή του Φαναρίου και στο μεγαλύτερο μέρος της πρώην Δ.Ε. Παμίσου.

Ήδη οι δύο Δήμοι έχουν προχωρήσει σε αναγγελία και ξεκινά η διαδικασία δηλώσεων των πληγέντων αγροτών.  

Π.Κ.

Τελευταία τροποποίηση στις13 Ιανουαρίου 2022, 22:59
επιστροφή στην κορυφή

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ