.
.
.
.
.

Εποικοδομητική η συνάντηση ΓΕ.Σ.Α.Σ.Ε. με Μπατζελή Κύριο

Εποικοδομητική η συνάντηση ΓΕ.Σ.Α.Σ.Ε. με Μπατζελή

Το διάστημα από τις 15 έως τις 20 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται να πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων ενιαίας ενίσχυσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κας Κατερίνας Μπατζελή στη διοίκηση της ΓΕ.Σ.Α.Σ.Ε. Η Κα Μπατζελή δεν θέλησε να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για τον τρόπο πληρωμής (μετά τους νέους κοινοτικούς ελέγχους) και επεσήμανε ότι η διαδικασία με την οποία θα καταβληθούν οι αγροτικές ενισχύσεις είναι θέμα του κράτους.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι οι κοινοτικοί ελεγκτές στο δεύτερο, σε διάστημα ενός μήνα, έλεγχο που πραγματοποίησαν στη χώρα μας ήταν αυστηροί σχολιάζοντας ότι έχουν καταβληθεί προσπάθειες από την ελληνική διοίκηση (σχετικά με την ψηφιοποίηση) οι οποίες όμως δεν έχουν αποδώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΕ.Σ.Α.Σ.Ε. μετά τη συνάντηση με την Κα Μπατζελή όπου αναλύει τα θέματα που συζητήθηκαν. Αναλυτικά:

"Εποικοδομητική, τρίωρης διάρκειας συζήτηση για όλα τα φλέγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είχαν σήμερα στα γραφεία της ΓΕ.Σ.Α.Σ.Ε. η διοίκηση της οργάνωσης και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατ.Μπατζελή. Το ΔΣ της ΓΕ.Σ.Α.Σ.Ε. έθεσε στην υπουργό τα μεγάλα προβλήματα και ζητήματα της αγροτικής οικονομίας, ιεραρχώντας ως πλέον εκρηκτικό τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος και τη φτώχεια που έχει επανέλθει στον αγροτικό τομέα, απειλώντας την κοινωνική συνοχή της υπαίθρου. Τα άλλα θέματα που ετέθησαν, είναι : η άμεση και έγκαιρη πληρωμή των άμεσων ενισχύσεων, το πάγωμα των χρεών, αποζημιώσεις, μεταρρύθμιση της ΚΑΠ και ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Γ και Δ ΚΠΣ { σχέδια βελτίωσης, νέοι αγρότες}, καθώς επίσης και η λήψη μέτρων για  την αντιμετώπιση των καρτέλ που λυμαίνονται το μόχθο αγροτών και κτηνοτρόφων και ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται τον καταναλωτή. Έμφαση δόθηκε επίσης και στην ανάγκη να ενισχυθεί το  αγροτικό κίνημα, καθώς διαδραματίζει ουσιώδη ρόλο στην υπεράσπιση των αγροτικών κατακτήσεων και του μέλλοντος της ελληνικής γεωργίας. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε, πρέπει να υπάρξει νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τον ταξικό και μαζικό χαρακτήρα του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, όπως επίσης νέο πλαίσιο πρέπει να υπάρξει και για τις  ΑΣΟ".


Τελευταία τροποποίηση στις11 Δεκεμβρίου 2009, 00:48
επιστροφή στην κορυφή

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ