.
.
.

Γιάννης Γεννάδιος: "Ένας κύκλος που έκλεισε" Κύριο

Γιάννης Γεννάδιος: "Ένας κύκλος που έκλεισε"

...

Τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής μου είμαι δημοτικός σύμβουλος στο Δ. Καρδίτσας. Και τις τρεις φορές οι συνδημότες με τοποθέτησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από την πρώτη κατανομή.

Προσπαθώντας να ανταποδώσω την τιμή εργάστηκα με πολύ πάθος τα 3,5 χρόνια που υπηρέτησα συνολικά ως αντιδήμαρχος αλλά και τα υπόλοιπα που μου είχαν ανατεθεί λιγότερα καθήκοντα. Το 2017 όμως, με τις ανάγκες των παιδιών μου και του μεταπτυχιακού, καθώς και με την επαναφορά μου σε κάποια Λύκεια του Νομού και την ανάθεση σχεδόν αποκλειστικά των κατευθύνσεων της Γ΄ Λυκείου, οι προτεραιότητες άρχισαν σιγά σιγά να αλλάζουν. Επαγγελματικά, επιστημονικά και οικογενειακά θέματα πρόβαλλαν ως σημαντικότερες ανάγκες, με αποτέλεσμα να αποφασίσω ότι στις εκλογές του Μαΐου δε θα είμαι υποψήφιος, τουλάχιστον στον Δήμο.

Εφόσον αυτή τη στιγμή διατηρώ για τον Δήμο μειωμένη ορμή και διάθεση, δεν έχω δικαίωμα να διεκδικήσω ψήφο, ακόμη και αν αυτό μου κοστίσει είτε ένα τέλος στη δημόσια σφαίρα, είτε μια προσωρινή απομάκρυνση από την Καρδίτσα. Ποτέ όμως δε θα είχα διανοηθεί να θέσω υποψηφιότητα όχι επειδή έχω όρεξη για τον Δήμο, αλλά επειδή θα επεδίωκα να πετύχω κάτι εκτός αυτού και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο. Οι πολιτικές νεολαίες στο Πανεπιστήμιο ίσως είναι γεμάτες από αρνητικά σημεία, με βοήθησαν όμως να αποκτήσω πολιτικές αρχές.

Η απόφασή μου ξάφνιασε πολλούς. Δικαίως, καθώς στα δυόμιση χρόνια της δεύτερης θητείας μου εκτέθηκα, δεν προστάτεψα τον εαυτό μου αποκτώντας μια ορμή που υποδείκνυε μια εκ νέου υποψηφιότητα για τον Δήμο. Η παύση όμως των καθηκόντων μου συνοδεύτηκε από αυτοκριτική και αναστοχασμό. Έτσι οδηγήθηκα σε μια απόφαση που με γεμίζει θλίψη αλλά την κρίνω απαραίτητη καθώς πιστεύω σε βάθος ότι ένας ισορροπημένος άνθρωπος δεν ταυτίζεται με τις θέσεις αλλά τις υπηρετεί και συνεχίζει τη ζωή του. Δε γεννήθηκα δημοτικός σύμβουλος και δε σκοπεύω να πεθάνω ως δημοτικός σύμβουλος. Θα χρωστάω όμως αιώνια ευγνωμοσύνη στους συνδημότες, οι οποίοι τόσο ζεστά μου έχουν φερθεί!

Κανένα ευχαριστώ δε φτάνει για την τιμή που μου έκαναν. Εάν βρεθεί ένα νέο πεδίο που θα μου προσφέρει νέα κίνητρα, δε θα πω όχι, εφόσον όμως δε βρεθεί θα είμαι σε αγρανάπαυση!

Υπηρέτησα λοιπόν με θέρμη τα καθήκοντά μου αλλά ο κύκλος έκλεισε, ακόμη και αν αυτό με στεναχωρεί. Πολύ είναι η αλήθεια, αλλά that’s life!

Γιάννης Γεννάδιος

.

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ