.
.

"Η υποκρισία των πολιτικών και ο αποπροσανατολισμός του εκατομμυρίου" Κύριο

"Η υποκρισία των πολιτικών και ο αποπροσανατολισμός του εκατομμυρίου"

.

Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας, είχε πει κάποτε ο Λένιν..


Αν και κάποιοι βουλευτές από τη ΝΔ ψήφισαν όχι στον Μνημόνιο 2, με αποτέλεσμα ο αρχηγός τους να τους διαγράψει από το κόμμα, δεν αντέχουν φαίνεται να χάσουν τις καρέκλες τους. Έτσι ψήφισαν χωρίς δεύτερη κουβέντα τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις δηλώνοντας μεταμέλεια και κάνοντας μια μεγάλη κολοτούμπα.

Τσάμπα μάγκες δηλαδή με λίγα λόγια, θα έλεγε ο λαός, και βέβαια με την πράξη τους αυτή προκάλεσαν και την χλεύη των συναδέλφων τους. Από τη στιγμή που ο αρχηγός, τους είπε ότι θα επανέλθουν όσοι δείξουν «μεταμέλεια» έτρεξαν να δείξουν υποταγή. Και φυσικά οι «επαγγελματίες» βουλευτές μας, ξέχασαν το «επαναστατικό όχι» που είχαν πει λίγο καιρό πριν όταν περνούσε από τη Βουλή το Μνημόνιο 2.

ΥΓ. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι του ΠΑΣΟΚ που τα γυρίζουν, ωστόσο ο υποψήφιος πρόεδρος κ, Βενιζέλος δεν θέλει να τους συμπεριλάβει στη λίστα του κόμματος σε αντίθεση με τον  έτερο κ, Παπουτσή που το συζητάει. Μην ξεχνάμε ότι επίκειται η ψηφοφορία για την προεδρία του κόμματος…

Αποπροσανοτολισμός;
Πολύς λόγος έγινε την προηγούμενη εβδομάδα για το εκατομμύριο που έβγαλε …βουλευτής έξω. Τελικά όπως έγινε γνωστό η πράξη ήταν του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη και σύμφωνα με δημοσιεύματα  ήταν απόλυτα σύννομη και μάλιστα η συναλλαγή δεν ήταν σε Ευρώ, άλλα σε δολάρια.  Μήπως όμως το γεγονός αυτό ήταν η κορυφή του παγόβουνου; Και αυτό γιατί όπως τόνισε ο Βενιζέλος στη Βουλή ονόματα πολιτικών ή συγγενών τους που έβγαλαν ποσά άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό μέσα στο 2011, θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Υπογράμμισε δε ότι, «υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους που το 2011 έχουν εμβάσματα στο εξωτερικό μεγαλύτερα των 100 χιλιάδων ευρώ.

Και τίθεται το ερώτημα; Γιατί να εξετασθούν αυτοί που έβγαλαν πάνω από εκατό χιλ. Δηλαδή γι αυτούς  που έβγαλαν μικρότερα ποσά δεν υπάρχει ηθικό θέμα!!!. Η μήπως είναι μικρό πόσο για τον σημερινό Έλληνα το ποσό των ογδόντα χιλιάδων!!!

Φυσικά αυτή είναι τώρα μια καινούργια «φάμπρικα» που άνοιξαν οι πολιτικοί μας και βέβαια έχει τη σημασία της, αλλά ας μας που πριν, αν πρέπει να αποδώσουν και τις ανάλογες ευθύνες και στους ανθρώπους που μας έβαλαν στο ΔΝΤ και οι οποίοι  μας έστελναν στο ταμείο από το 2009, όπως αποκάλυψαν τα ΝΕΑ και το οποίο δημοσιοποίησε ο ιστότοπος Wikileaks.Αυτοί που πήραν τις μίζες τι έγιναν, οι φοροφυγάδες ή σταμάτησαν όλα στον Κωστέτσο!!!

Σε κάθε περίπτωση και πάλι κάποιοι έστρεψαν τα βλέμματα των πολιτών στο εκατομμύριο του Κούβελου και πέρασε από την βουλή το πρώτο μεγάλο «χαράτσι» οι περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Και έπεται συνέχεια και μάλιστα με καινούργια και «ασήκωτα» μέτρα τον Ιούνιο όπως άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής..

Γιάννης Μάγκος

Τελευταία τροποποίηση στις29 Φεβρουαρίου 2012, 21:05
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ