.
.

"Πρωτοτύπησε η Super League!!!" του Γ. Μάγγου Κύριο

"Πρωτοτύπησε η Super League!!!" του Γ. Μάγγου

.

Η λίγκα  άλλαξε την απόφαση περί αδειοδότησης των ομάδων, για να μην υποβιβασθούν, όπως φαίνεται κάποιες ιστορικές ομάδες, με  σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού.


Η Σούπερ Λιγκ πρωτοτύπησε και άλλαξε την ισχύουσα ποινή σε περίπτωση μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ, μετατρέποντας την από υποβιβασμό σε απαγόρευση μεταγραφών! Παράλληλα η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε, πως αν κάποιες ομάδες (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ), ακόμα και αν έχουν πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ στις 31 Μαρτίου και  δεν πάρουν την αδειοδότηση, ναι μεν θα συμμετάσχουν στα play off, αλλά τη θέση τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα καταλαμβάνουν εκείνες που τερμάτισαν αμέσως μετά στην κανονική διάρκεια.

Αλλαγή πλεύσης λοιπόν στη Σούπερ Λιγκ, όσον αφορά το θέμα των αδειοδοτήσεων, αφού ουσιαστικά η διοργανώτρια αρχή ουσιαστικά κατάργησε την ποινή του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ΕΠΟ.

Έτσι η νέα ποινή που θα επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις στις ομάδες, θα είναι η απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο. Αυτό σημαίνει πως οι σύλλογοι που δεν εξασφαλίζουν την αδειοδότηση, αφενός δε θα μπορούν να αποκτήσουν παίκτες στις μεταγραφικές περιόδους του καλοκαιριού και του χειμώνα και αφετέρου δε θα έχουν τη δυνατότητα ούτε να προχωρήσουν στην ανανέωση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών τους, με την προώθηση παιχτών κάτω των 22 ετών, από τις ακαδημίες. Επιπλέον, το ποσό που θα λαμβάνει ο σύλλογος για τηλεοπτικά δικαιώματα θα είναι μειωμένο κατά 20%, ώστε τα χρήματα που παρακρατούνται να πηγαίνουν άμεσα στην αποπληρωμή παικτών του.

Βέβαια  σε ό,τι έχει να κάνει με τις αδειοδοτήσεις της ΟΥΕΦΑ, η Σούπερ Λιγκ αποφάσισε η ομάδα που δεν παίρνει άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να συμμετέχει κανονικά στη διαδικασία των play off. Έτσι αν οι ελληνικοί σύλλογοι που διατρέχουν τέτοιο κίνδυνο σε αυτή τη φάση, αποφύγουν τον Ιούνιο (όταν οι ομάδες θα περάσουν από την τελευταία φάση αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ) την τιμωρία, θα αγωνιστούν κανονικά στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Αν όμως οι ομάδες αυτές τιμωρηθούν από την ΟΥΕΦΑ, τότε τη θέση τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα καταλαμβάνουν αυτόματα εκείνοι οι σύλλογοι, που τερμάτισαν αμέσως μετά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Δηλαδή η Super League ήθελε προφανώς να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων ομάδων (λέγε με ΠΑΟ και ΑΕΚ) και με τη σύμφωνη γνώμη του Ολυμπιακού, δια στόματος Γιάννη Μώραλη, αντιπροέδρου της ομάδας του Πειραιά, (χωρίς ΑΕΚ και Παναθηναικό δεν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα). Βέβαια αν στο «κάδρο» ήταν …ο Ηρακλής, ε, δεν βαριέσαι να πάει να παίξει στη Δ Εθνική. Μικρό το κακό. Το θέμα όμως είναι, θα περάσουν άραγε  την επόμενη φάση αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ, τον Ιούνιο.

Γιάννης Μάγγος

Τελευταία τροποποίηση στις23 Μαρτίου 2012, 19:07
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ