.
.

Στη Μητρόπολη τα φώτα για τους αγώνες Motocross Κύριο

Στη Μητρόπολη τα φώτα για τους αγώνες Motocross
.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS της ΟΜΕ, ξεκινάει το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαρτίου με τον πρώτο αγώνα που θα διοργανωθεί από την ΜΟΛΕΜ στην πίστα Μητρόπολης Καρδίτσας. Για πρώτη φορά θα δούμε να εφαρμόζεται από την ΟΜΕ το νέο πρόγραμμα αγώνων, όπου το Σάββατο δεν είναι αποκλειστικά ημέρα δοκιμαστικών.

Όπως δήλωσαν ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου ΜΟ.ΛΕ.Μ, κος Χρήστος Κουκουζέλης και ο δήμαρχος Μητρόπολης Καρδίτσας Κος Γιοβάνης Γεώργιος, αγωνιζόμενοι και θεατές θα συμμετάσχουν σε μια πανδεσία θεάματος και αγωνιστικής επίδειξης, αφού η πίστα στη Μητρόπολη Καρδίτσας, έχει ετοιμαστεί στη τελευταία λεπτομέρειά της, και όλοι περιμένουν την πρώτη πτώση της μπάρας.

Όπως έχει ανακοινωθεί, από την Ο.Μ.Ε, για λόγους οικονομίας και λιγότερο χρηματικό κόστος των οδηγών, οι αγώνες αρχίζουν και τελειώνουν την ίδια αγωνιστική ημέρα, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων και χρονομετρημένων δοκιμών.

Έτσι το Σάββατο 13-3-2010, θα παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα αγώνων της κατηγορίας OPEN, MX 65  και έναν αγώνα QUAD R (αγωνιστικές «γουρούνες»), συνολικά 5 αγώνες και την Κυριακή 14-3-2010, περιμένουμε να απολαύσουμε τις «μεγάλες» κατηγορίες  ΜΧ1, ΜΧ2 και έναν αγώνα τετράτροχων ακόμη.

Σε μια προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των οδηγών, αλλά και των οργανωτών (εμμέσως), ΚΑΙ στον αγώνα αυτόν, όπως σε όλους τους φετινούς αγώνες της ΟΜΕ, από την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς, με το Πρωτάθλημα SCRAMBLE στη Πάτρα, στις 20-2-2010, σε όλους τους συμμετέχοντες οδηγούς με license ΟΜΕ, αδιαφόρως βαθμολογικής τους κατάταξης, θα προστεθούν πόντοι συμμετοχής, ανάλογοι του παραβόλου συμμετοχής τους στον οργανωτή (Χ 2, εφόσον τερματίζουν και στους δύο αγώνες του προγράμματος, αν προβλέπεται έτσι, από την Προκήρυξη), ώστε στο τέλος της χρονιάς,  αθροιζόμενοι οι πόντοι αυτοί, για τον κάθε οδηγό, σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά σκέλη που θα έχει τερματίσει όλη την χρονιά, άσχετα στο είδος των αγώνων της ΟΜΕ, που θα έχει συμμετάσχει, θα προκύψει η «καλύτερη 15άδα» σε σύνολο πόντων, στην οποία θα μοιραστεί ποσό 15.000 € (από 1.500 € για τους πρώτους πέντε και από 750 € για τους επόμενους 10).

Η  βαθμολογική κατάταξη ενός οδηγού, σε συγκεκριμένο ή συγκεκριμένους αγώνες, θα ληφθεί υπόψη, μόνον και εφόσον, δύο ή περισσότεροι οδηγοί, έχουν συγκεντρώσει το ίδιο σύνολο πόντων και διεκδικούν, από κοινού, το χρηματικό έπαθλο, κάποιας από τις 15 «χρυσοφόρες» θέσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις12 Μαρτίου 2010, 01:08
επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ