Κοντά στα 200 χιλιοστά βροχής στη Θάσο την Κυριακή (1/11) – Πού καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού στην Ελλάδα
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις μετρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ε.Α.Α.).
Οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής εντοπίζονται στην περιοχή της Θάσου και του Αγίου Όρους, ενώ αξιόλογα ύψη υετού καταγράφηκαν επίσης στη Χαλκιδική, στα Δωδεκάνησα, στη Θράκη και στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τις τελευταίες παρατηρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών, στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής (1/11), ο σταθμός με τη μεγαλύτερη καταγραφή είναι ο Λιμένας Θάσου με 194 χιλιοστά και τα Ποταμιά Θάσου με 181,8 χιλιοστά.
Στη Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Όρους καταγράφηκαν 125,8 χιλιοστά, ενώ στο Στρατώνι Χαλκιδικής το ύψος βροχής έφθασε τα 83,6 χιλιοστά. Στη Ρόδο, ο σταθμός της πόλης κατέγραψε 82,2 χιλιοστά και στις Αμάδες Ρόδου 57,6 χιλιοστά.
Σημαντικές ήταν οι καταγραφές και στην Κρήτη, με τα Ρούστικα Ρεθύμνου να φθάνουν τα 77,1 χιλιοστά και το Ασκύφου Χανίων τα 69,6 χιλιοστά. Στον Άγιο Ανδρέα Ρεθύμνου καταγράφηκαν 52,6 χιλιοστά.
Στην υπόλοιπη χώρα, το Νεοχώρι Χαλκιδικής κατέγραψε 78,8 χιλιοστά, το Ορφάνι Καβάλας 63,8 χιλιοστά, η Ξάνθη 62 χιλιοστά, οι Λειψοί 60,4 χιλιοστά και το Παρανεστί Δράμας 56,4 χιλιοστά. Στον Μεσάναγρο Ρόδου καταγράφηκαν επίσης 52,6 χιλιοστά, στο Φανάρι Ροδόπης 51,4 χιλιοστά και στη Μήλο 50,8 χιλιοστά.















