Νέος σεισμός 4,5 Ρίχτερ ξανά στη Βόρεια Εύβοια
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «ασθενής», καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα -στις 03:23 π.μ.- 5 χιλιόμετρα ανατολικά από το χωριό Προκόπι της Εύβοιας, ή 86 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, κατά δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 13,6 χλμ.
Ήταν η τρίτη σεισμική δόνηση άνω των 4 Ρίχτερ μέσα σε ένα 24ωρο που ξεκίνησε την ίδια ώρα της προηγούμενης ημέρας με 4,1 Ρίχτερ και ακολουθήθηκε από ένα δεύτερο σεισμό 4,5 Ρίχτερ το πρωί της Κυριακής.
Σημειώνουμε ότι και αυτός ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές εκτός της Εύβοιας όπως η Αττική, η Μαγνησία, η Φθιώτιδα και η Βοιωτία και είχε διάρκεια δευτερολέπτων.
















