KarditsaLive.Net
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Αναζήτηση
  • RSS
  • Επικοινωνία με το KarditsaLive.Net
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΚΑΡΔΙΤΣΑ
    • Ειδήσεις ανά Δήμο
      • Αργιθέας
      • Καρδίτσας
      • Μουζακίου
      • Λίμνης Πλαστήρα
      • Παλαμά
      • Σοφάδων
    • Τοπική Επικαιρότητα
    • Κοινωνικά – Αστυνομικά
    • Εκδηλώσεις
    • Ανακοινώσεις
    • Υγεία
    • Πολιτικά
    • Παρουσιάσεις
    • Εργασία
    • Αναγγελίες Τελετών
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Θεσσαλία
      • Λάρισα
      • Μαγνησία
      • Τρίκαλα
      • Θεσσαλία
    • Ελλάδα
      • Επικαιρότητα
      • Κοινωνικές - Αστυνομικές
      • Ανακοινώσεις
      • Πολιτικά
      • Οικονομικά
      • Επιστημονικά - Τεχνολογικά
      • Εκδηλώσεις
      • Εργασία
      • Υγεία
    • Κόσμος
      • Υγεία
      • Οικονομικά
      • Πολιτικά
      • Επικαιρότητα
      • Εκδηλώσεις
      • Επιστήμη - Τεχνολογία
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • Βόλεϊ
    • Αλλα Αθλήματα
    • Τυχερά Παιχνίδια
    • Super League
    • Super League 2
    • Γ'Εθνική
    • Ερασιτεχνικό
    • Ποδόσφαιρο Γυναικών
    • Διεθνή
    • Μπάσκετ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περί τις 60 οικογένειες σε αναμονή για εγγραφή σε βρεφικό σταθμό του Δήμου Καρδίτσας

Λαμπερή η «Λευκή Νύχτα» στην Καρδίτσα υπό το φως της πανσελήνου (+Φωτο +Βίντεο)

Κλήρωσε για την Super League 2 - Με ντέρμπι και δύο εκτός αναμετρήσεις ξεκινά η Αναγέννηση

Πλακοστρώσεις στην Πλατεία Δικαστηρίων - Παράταση τριών ακόμη μηνών στο όλο έργο (+Φωτο)

Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για τις βεβαιώσεις επιλεξιμότητας στις κλειστές κατοικίες – Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους

Κάλεσμα των εργατικών σωματείων της Καρδίτσας για μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο της ΔΕΘ το Σάββατο (5/9)

Τιτάνες Παλαμά: Ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου η προετοιμασία για τη νέα σεζόν

Πρόγραμμα έργων 8.4 εκατ. ευρώ για έργα ανάπλασης στην Καρδίτσα Κύριο

Αλλάζουν όψη οι πόλεις της Θεσσαλίας.Έργα και σε οικισμούς με 5.000 κατοίκους αλλά και στις Χώρες των Σποράδων
  • 30 Απριλίου 2019, 10:47
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Περιφερειακές εκλογές - Καρδίτσα
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Πρόγραμμα έργων 8.4 εκατ. ευρώ για έργα ανάπλασης στην Καρδίτσα

..

Αλλάζουν όψη οι πόλεις της Θεσσαλίας με το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και υλοποιούν οι Δήμοι. 

 

Επίσης σημαντικά έργα έχουν ενταχθεί και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, αποδίδοντας στους πολίτες σύγχρονα αστικά κτίρια και ελκυστικούς δημόσιου χώρους.
Όλες οι μεγάλες πόλεις, γίνονται πιο σύγχρονες, πιο όμορφες, πιο λειτουργικές και πιο ανθρώπινες. Με το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων που με στρατηγική, υπευθυνότητα, αξιοπιστία, συνεργασία και συνεννόηση εκπόνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ωφελούνται και οι οικισμοί με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων, που δημιουργούν και αναβαθμίζουν υπαίθριους χώρους αλλά και οι πρωτεύουσες στα νησιά των Σποράδων.
Συγκεκριμένα:
Πολλές και στοχευμένες είναι οι παρεμβάσεις που χρηματοδοτούν οι στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 48,4 εκατομμύρια ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

.-Στην Καρδίτσα, το πρόγραμμα με τίτλο «Πόλη να ζεις» και προϋπολογισμό 8,4 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει 19 νέα έργα όπως τη μετατροπή της Χαρίτου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου στην Ηρ. Πολυτεχνείου, επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, την αναβάθμιση και επέκταση της χρήσης κοινόχρηστων ποδηλάτων, περιβαλλοντικές αναβαθμίσεις στο χώρο του νέου Δημαρχείου και του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας, τη διαμόρφωση και ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων σε γειτονιές της πόλης και ακόμα κοινωνικές δράσεις όπως η δημιουργία Πολυχώρου Αλληλεγγύης, η υποστήριξη δομών όπως το Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες» και τα διαμερίσματα για αστέγους, δράσεις για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας κ.α.
Επιπλέον, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (42 εκατ. ευρώ) αλλάζει η εικόνα της Καρδίτσας, με την ανάπλαση του οδικού τμήματος από το Δέλτα έως την είσοδο της πόλης.

-Στα Τρίκαλα το πρόγραμμα με τίτλο «Μια ανοιχτή –πόλη πρότυπο στις όχθες του Ληθαίου», περιλαμβάνει 15 παρεμβάσεις προϋπολογισμού 9,9 εκατ. ευρώ για: ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, ανάπλαση της παρόχθιας ζώνης του Ληθαίου, περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της νότιας εισόδου της πόλης (ε.ο. Τρικάλων- Καρδίτσας), αναβάθμιση πεζοδρομίων και δημιουργία κυκλικών κόμβων, δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων, αναβάθμιση δημοτικού skate park στο χώρο του στρατοπέδου Παπαστάθη και δημιουργία πάρκου εναλλακτικών δραστηριοτήτων, λειτουργία Κοινωνικού Εστιατορίου, Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων, Κέντρου Ένταξης Μεταναστών καθώς και δράσεις για την ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στο κέντρο της πόλης.

-Στη Λάρισα, το πρόγραμμα με τίτλο «Η πόλη στο προσκήνιο» και προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί 17 έργα για την ανάδειξη του πολιτισμού, (όπως η ολοκλήρωση του Προσκήνιου Πολιτισμού και το έργο στο Γενί Τζαμί), για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, (δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, νέο δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών, ανάπλαση της τάφρου και πεζογέφυρα της Νέας Σμύρνης), για την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων και τη στήριξη της απασχόλησης στις περιοχές παρέμβασης αλλά και για την ενσωμάτωση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (παιδικές χαρές για παιδιά με ειδικές ανάγκες, Κέντρο υποστήριξης για παιδιά με σύνδρομο Down, δομή φιλοξενίας αστέγων) κ.α

 -Στο Βόλο το πρόγραμμα περιλαμβάνει 27 έργα, προϋπολογισμού 15,1 εκατ. ευρώ. Το Θέατρο του Βόλου γίνεται λειτουργικό, αναμορφώνεται η πλατεία Πανεπιστημίου, όπως επίσης και η περιοχή του παλιού Λιμεναρχείου, επεκτείνεται το δίκτυο πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, γίνονται νέοι ποδηλατόδρομοι στο κέντρο της πόλης και στη Νέα Ιωνία, πεζοδρομήσεις και πεζοδρόμια, δύο νέα πάρκινγκ και εγκαθίσταται σύστημα αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων. Ακόμη, δράσεις για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη (όπως job centers, γραφεία διευκόλυνσης της απασχόλησης και πληροφόρησης για το επιχειρείν, κατάρτιση ανέργων, συμβουλευτική και δράσεις για Ρομά, Ξενώνας Αστέγων) κ.α.

Οικισμοί με 5.000 κατοίκους
Από το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ωφελούνται και όλοι οι οικισμοί με πληθυσμό μεγαλύτερο των 5.000 κατοίκων. Ήδη έργα συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ έχουν ενταχθεί σε Αγριά, Νέα Αγχίαλο, Παλαμά, Γιάννουλη, Καλαμπάκα, Ελασσόνα και Φάρσαλα. Αφορούν πλατείες, παιδικές χαρές, πεζοδρόμους, διαμόρφωση υπαίθριων χώρων. Αλμυρός και Τύρναβος επίσης υπέβαλαν προτάσεις και εντάσσονται στο πρόγραμμα για χρηματοδότηση.

Και στα νησιά
Το πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Βορείων Σποράδων, συνολικού προϋπολογισμού 43,7 εκατ. ευρώ, θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο ανάπτυξης των νησιών της Θεσσαλίας για τα επόμενα χρόνια, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Προβλέπονται νέα και σημαντικά έργα για υποδομές διασύνδεσης και αναπλάσεις μέσα στις πόλεις, σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ
Τέλος, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, σημαντικά έργα αστικών αναπλάσεων γίνονται σε όλη τη Θεσσαλία. Ενδεικτικά, στην Καρδίτσα το κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής (2 εκατ. ευρώ) και το νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας (12 εκατ. ευρώ), στο Βόλο το κτίριο της Κίτρινης Αποθήκης (10,5 εκατ. ευρώ), η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ιωνες» (800.000 ευρώ) και το Οικοτροφείο της Ι. Μητρόπολης (660.000 ευρώ), στη Λάρισα οι κυκλικοί κόμβοι και οι διαμορφώσεις στη λεωφόρο Καραμανλή και οι αναπλάσεις στα παράλια της Αγιάς (6,3 εκατ. ευρώ) με γέφυρες, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, πεζοδρόμια, θέσεις στάθμευσης, διαμόρφωση υπαίθριων χώρων κ.α.

Κ. Αγοραστός: «Συγχρονίζουμε τις πόλεις μας με την εποχή μας»
Όπως αναφέρει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός «όταν άρχισε η προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, καταγράψαμε τις αδυναμίες και τα προβλήματα που είχαν τότε οι μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας. Σε συνεργασία με τους Δήμους και τις υπηρεσίες μας σχεδιάσαμε ολοκληρωμένα προγράμματα, εντάξαμε τα έργα, πήραμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, και ήδη από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει, η εικόνα των πόλεων αλλάζει. Δεν ήταν ένα εύκολο έργο. Απαιτούσε ευρεία και συνεχή, καλή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, λόγω του μεγάλου αριθμού έργων και δράσεων αλλά και του σύνθετου χαρακτήρα των προγραμμάτων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Αφού συνδυάζουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη του πολιτιστικού γίγνεσθαι με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής προστασίας και του αισθήματος της αλληλεγγύης των πολιτών.
Δεν μείναμε όμως μόνο στις μεγάλες πόλεις. Προβλέψαμε και χρηματοδοτούμε παρεμβάσεις σε όλους τους οικισμούς που έχουν πληθυσμό πάνω από 5.000 κατοίκους αλλά και στις πρωτεύουσες των νησιών μας. Συγχρονίζουμε τις πόλεις μας με την εποχή μας και τις ανάγκες των ανθρώπων. Έργο με το έργο, κάνουμε το όραμα μας πράξη. Ενώνοντας δυνάμεις, προσπαθούμε για το καλύτερο και κερδίζουμε με τις πράξεις μας. Ευελπιστούμε ότι τα έργα αστικών αναπλάσεων θα δώσουν ευρωπαϊκό χαρακτήρα και αναβαθμισμένη αισθητική στις πόλεις μας αλλά έχουν και αναπτυξιακή δυναμική, αφού πρόκειται για νέα έργα που δημιουργούν πολλές θέσεις εργασίας».

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιλος: Αλλάζουν όψη οι πόλεις της Θεσσαλίας.Έργα και σε οικισμούς με 5.000 κατοίκους αλλά και στις Χώρες των Σποράδων

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

επιστροφή στην κορυφή

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η εταιρεία Αφοι Ν. Καραγιώργου Α.Β.Ε.Ε. αναζητά Ηλεκτρολόγο Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων

Η εταιρεία Αφοι Ν. Καραγιώργου Α.Β.Ε.Ε. αναζητά Ηλεκτρολόγο Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων

Η εταιρεία Αφοι Ν. Καραγιώργου Α.Β.Ε.Ε. αναζητά προσωπικό για εργασία

Η εταιρεία Αφοι Ν. Καραγιώργου Α.Β.Ε.Ε. αναζητά προσωπικό για εργασία

Η εταιρεία ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΣΟΦΑΔΩΝ Α.Ε. αναζητά εργαζομένους

Η εταιρεία ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΣΟΦΑΔΩΝ Α.Ε. αναζητά εργαζομένους

Η Αποκατάσταση Α.Ε. αναζητά για εργασία Νοσηλευτές και Βοηθούς Νοσηλευτές

Η Αποκατάσταση Α.Ε. αναζητά για εργασία Νοσηλευτές και Βοηθούς Νοσηλευτές

Τα Εκκοκκιστήρια Θεσσαλίας Α.Β.Ε.Ε. αναζητούν προσωπικό

Τα Εκκοκκιστήρια Θεσσαλίας Α.Β.Ε.Ε. αναζητούν προσωπικό

Πωλείται μονοκατοικία τριών επιπέδων στο καταπράσινο Πευκόφυτο Καρδίτσας

Πωλείται μονοκατοικία τριών επιπέδων στο καταπράσινο Πευκόφυτο Καρδίτσας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Νέα πρόσκληση για προσωπικούς γιατρούς – 15 θέσεις στο ν. Καρδίτσας
    29 Αυγούστου 2026, 09:54
  • Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο τροχαίο για 20χρονο στον Χορτιάτη
    29 Αυγούστου 2026, 09:40
  • Περί τις 60 οικογένειες σε αναμονή για εγγραφή σε βρεφικό σταθμό του Δήμου Καρδίτσας
    29 Αυγούστου 2026, 09:26
  • ΗΠΑ και Βενεζουέλα ανακοίνωσαν «ιστορική» πετρελαϊκή συμφωνία
    29 Αυγούστου 2026, 09:09
  • Την Κυριακή 30 Αυγούστου η κηδεία του Λάμπρου Γκρέκα
    29 Αυγούστου 2026, 09:03
  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα (31/8 - 5/9) της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στην Π.Ε. Καρδίτσας
    29 Αυγούστου 2026, 08:51
  • Νεπάλ-Θιβέτ: Στους 633 οι νεκροί από την πλημμύρα - Περί τους 2.500 οι αγνοούμενοι
    29 Αυγούστου 2026, 08:20
  • 88,8 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν 31 Αυγούστου με 4 Σεπτεμβρίου e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
    28 Αυγούστου 2026, 22:38
  • Τον Μαροκινό μέσο Ιμράν Λούζα ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός
    28 Αυγούστου 2026, 22:32
  • Λαμπερή η «Λευκή Νύχτα» στην Καρδίτσα υπό το φως της πανσελήνου (+Φωτο +Βίντεο)
    28 Αυγούστου 2026, 22:12
  • Το Σάββατο 29 Αυγούστου η κηδεία του Ανδρέα Τρομπέτα
    28 Αυγούστου 2026, 21:51
  • Έχασε και από την Ουκρανία η Ελλάδα - Δυσκολεύει πολύ η πρόκριση στο Μουντομπάσκετ
    28 Αυγούστου 2026, 21:30
  • Κλήρωσε για την Super League 2 - Με ντέρμπι και δύο εκτός αναμετρήσεις ξεκινά η Αναγέννηση
    28 Αυγούστου 2026, 21:16
  • Εκ νέου χορήγηση αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας για το Πανεπιστήμιο Keele και το Πανεπιστήμιο York
    28 Αυγούστου 2026, 21:07
  • Τουρισμός για όλους 2026: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της Α' φάσης
    28 Αυγούστου 2026, 21:02
  • Τροχαίο στο δρόμο Λάρισας - Τρικάλων με δύο γυναίκες τραυματίες
    28 Αυγούστου 2026, 20:56
  • Ξεκίνησε η «Λευκή Νύχτα 2026» στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο)
    28 Αυγούστου 2026, 19:59
  • Στην Αναγέννηση Καρδίτσας ο Στέφανος Ευαγγέλου
    28 Αυγούστου 2026, 19:36
  • Πυρκαγιά σε διπλοκατοικία στον Εύοσμο – Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ηλικιωμένος
    28 Αυγούστου 2026, 17:41
  • Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τη διπλή επιστροφή ενοικίου σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς για το 2024
    28 Αυγούστου 2026, 17:38
.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

« Αύγουστος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

  • Καρδίτσα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Άρθρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

  • Δ. Αργιθέας
  • Δ. Καρδίτσας
  • Δ. Λ. Πλαστήρα
  • Δ. Μουζάκιου
  • Δ. Παλαμά
  • Δ. Σοφάδων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  • Γ Εθνική
  • ΕΠΣ Καρδίτσας
  • ΑΣΚ
  • Α1 ΕΣΚΑΘ
  • ΣΠΑΚ
  • Ελπίδες Καρδίτσας
  • Στίβος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

  • Άρτα
  • Ευρυτανία
  • Λάρισα
  • Μαγνησία
  • Τρίκαλα
  • Φθιώτιδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

  • Επικοινωνία
  • Γ.Ε.ΜΗ.: 129895403000
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • Συνδρομή στο RSS

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva