.
.
..

Το Γ.Ε.Λ. Μουζακίου στο Athens EU Model Junior

Το Γ.Ε.Λ. Μουζακίου στο Athens EU Model Junior

. sveronis panagiotis

Το ΓΕΛ Μουζακίου είχε την ευκαιρία και την τιμή να επιλεγεί μεταξύ 200 σχολικών μονάδων πανελληνίως που είχαν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον και να αποτελεί ένα από τα 25 συμμετέχοντα σχολεία στην 3η Προσομοίωση Λειτουργίας δύο οργάνων της Ε.Ε., του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικότερα, τέσσερις μαθητές/τριες, συνοδευόμενοι/ες από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Γεώργιο Φιλίππου και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κ. Νικόλαο Μουζιούρα, έζησαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, από τις 30/11/2018 ως την 1/12/2018 στη Μαράσλειο Σχολή και στα Προπύλαια (κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ), που φιλοξένησαν τη σχετική δράση, υπό την αιγίδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής).

Οι μαθητές/τριες της Β΄ Τάξης Δημητρίου Ευρυδίκη, Καλαμπαλίκης Λάζαρος, Μαγαλιός Κων/νος και Σαργιώτη Ευαγγελία υποδύθηκαν τους ρόλους του Συμβούλου Υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, του Υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, του Επιτρόπου Έρευνας και Καινοτομίας και του Συμβούλου Υπουργού Εξωτερικών της Πορτογαλίας αντίστοιχα, με σκοπό την επίλυση μιας οξείας κρίσης που άπτεται του προσφυγικού ζητήματος. Αναντίρρητα αποκόμισαν πολλαπλά οφέλη μέσω της βιωματικής αυτής μεθόδου, η οποία εφαρμόζεται κατά κόρον σε εκπαιδευτικές βαθμίδες του εξωτερικού. Απέκτησαν ουσιαστικές γνώσεις για το ζήτημα του προσφυγικού, κατανόησαν τον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων των συγκεκριμένων οργάνων της Ε.Ε., πήραν ένα μάθημα δημοκρατίας εξασκώντας την τέχνη της ρητορικής, της πειθούς και του συμβιβασμού. Τέλος, έμαθαν να σκέφτονται, να ενεργούν και να προσαρμόζονται (out of the box) σε ένα περιβάλλον πολύ διαφορετικό από το σχολικό.

 

.

 

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ