.
.

Γεννηματά από την Καρδίτσα: "Το δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό ΚΙΝ.ΑΛ. ή διχασμός και νέες περιπέτειες" (+Φώτο +Βίντεο) Κύριο

Γεννηματά από την Καρδίτσα: "Το δίλημμα των εκλογών είναι ισχυρό ΚΙΝ.ΑΛ. ή διχασμός και νέες περιπέτειες" (+Φώτο +Βίντεο)

sveronis panagiotis

«Το δίλημμα των εκλογών, όποτε αυτές γίνουν, είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες». Αυτό υποστήριξε, μιλώντας από την Καρδίτσα η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Φώφη  Γεννηματά.

 

Η κ. Γεννηματά αφού σημείωσε πως το μόνο χρήσιμο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας για την Ελλάδα είναι να ορίσει ημερομηνία εκλογών, τόνισε ότι η λύση δεν μπορεί να είναι η επιστροφή της δεξιάς. Ο δικός μας στόχος, συνέχισε, είναι η ήττα των συντηρητικών πολιτικών και αυτών που υλοποίησε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτών που είχε υλοποιήσει η ΝΔ και σε αυτή την γραμμή συνεχίζει να πορεύεται.

Υποστήριξε, δε, πως ανοίγονται δύο δρόμοι για τον Ελληνικό λαό. Της πόλωσης και του διχασμού που εκφράζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  αναπαράγοντας την κρίση και της συνεννόησης, γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα ελληνικής ταυτότητας, που εκφράζει το Κίνημα Αλλαγής. 

Καταλήγοντας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο πολιτικός φορέας που ηγείται θα είναι η έκπληξη των εκλογών και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα η Συμφωνία των Πρεσπών

Στην αρχή των δηλώσεών της η κ. Γεννηματά τόνισε ότι χθες (Παρασκευή) στην Βουλή επικυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από μία ευκαιριακή πλειοψηφία. Συμφωνία που την χαρακτήρισε επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, αφού, όπως είπε, κρατά ζωντανή την ρίζα του αλυτρωτισμού.

Κανείς, συνέχισε, στην Ελλάδα, δεν θα ξεχάσει την συγκεκριμένη συμφωνία και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Τσίπρα, όπως και την συγκυβέρνησή του με την ακροδεξιά.

Αγρότες: Κάρτα αγροτικού πετρελαίου για μείωση ενεργειακού κόστους

Οι αγρότες τόνισε η Κα Γεννηματά δεν κινητοποιούνται ούτε από κεκτημένη ταχύτητα, ούτε από συνήθεια όπως απαράδεκτα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.  Τα προβλήματα είναι μεγάλα και απειλούν το μέλλον τους.  Η Κυβέρνηση αδιαφορεί. Η παράταξή μας όμως πάντα ήταν και είναι κοντά τους.

Καταθέσαμε διάταξη Νόμου και δεσμευόμαστε, για την επαναφορά της φορολογίας τους στο 13% και για κάρτα αγροτικού πετρελαίου για τη μείωση του κόστους ενέργειας. Η παραμονή αυτή της Κυβέρνησης στον τόπο μόνο ζημιές φέρνει. Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι να ορίσουν ημερομηνία εκλογών τόνισε η Κα Γεννηματά κλείνοντας την αναφορά της στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Πλήθος κόσμου στην κοπή πίτας

Η Κ. Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στην Καρδίτσα με αφορμή την  κοπή πίτας της Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. που έγινε στο Παυσίλυπο, παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών. Η πρόεδρος του πολιτικού φορέα αφίχθη αρχικά στην πλατεία Δικαστηρίων, όπου την ανέμεναν δεκάδες στελέχη του Κινήματος ανάμεσα στους οποίους ο Συμπολίτης Γενικός Δ/ντης και πρώην υπουργός Νίκος Σαλαγιάννης, ο Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, σύσσωμη η Ν.Ε. Καρδίτσας με επικεφαλής τον Γραμματέα κ. Γανιά, όπως και οι υποψήφιοι βουλευτές Δώρα Θωμοπούλου, Νίκος Κουκόσιας, Στέφανος Ντράχας και Σωτήρης Παπαγεωργίου. Επίσης ήταν εκεί και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας.

Λόγω της καθυστερημένης άφιξης της κ. Γεννηματά από τον Βόλο, δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συζήτηση σε καφέ της πλατείας και άπαντες κατευθύνθηκαν μέσω του κεντρικού πεζόδρομου προς το Παυσίλυπο, με την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. να χαιρετά τους συμπολίτες που συναντούσε.

Στο αναψυκτήριο του Παυσιλύπου την ανέμεναν εκατοντάδες Καρδιτσιώτες ανάμεσα στους οποίους και οι δήμαρχοι Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής και Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας.

Στην κατάμεστη αίθουσα αρχικά μίλησε ο κ Γανιάς προλογίζοντας ουσιαστικά την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. που ήταν και ο άνθρωπος που έκανε τον κεντρικό χαιρετισμό πριν την κοπή της πίτας.

Π.Κ.

.

 

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ