.
.

Επιβεβαιωμένο κρούσμα Η1Ν1 και σε Καρδιτσιώτη - Γεμάτη η παιδιατρική του νοσοκομείου που εφημερεύει μέχρι 15/2 Κύριο

Επιβεβαιωμένο κρούσμα Η1Ν1 και σε Καρδιτσιώτη - Γεμάτη η παιδιατρική του νοσοκομείου που εφημερεύει μέχρι 15/2

sveronis panagiotis

Μετά από τους Τρικαλινούς που νοσηλεύθηκαν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Καρδίτσας και διαγνώσθηκαν με το στέλεχος Η1Ν1 του ιού της γρίπης, είχαμε επιβεβαίωση κρούσματος και σε Καρδιτσιώτη.

 

Πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας ο όποιος νοσηλεύθηκε στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου της πόλης μας, χωρίς να έχει κάποιες ιδιαίτερες επιπλοκές και δεν χρειάστηκε σε καμία περίπτωση να τύχει περίθαλψης στην ΜΕΘ.

Σημειώνουμε πως παρά την έξαρση της γρίπης αυτή την εποχή και την μεγάλη προσέλευση ασθενών, αυτό ήταν το μοναδικό επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net, δεν υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες ασθενείς στη ΜΕΘ.

Γεμάτη η παιδιατρική

Εκεί που πραγματικά η γρίπη και οι ιώσεις «κάνει θραύση» είναι στα παιδιά, με την Παιδιατρική Κλινική που αυτές τις ημέρες εφημερεύει και λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως, παρότι με μία μόνιμη γιατρό, ένα επικουρικό και έναν ακόμα που έρχεται από το ΠΕΔΥ μόνο για εφημερίες.

Στην κλινική νοσηλεύονται περισσότερα από 20 παιδιά και γεννάται ένα θέμα για το τι θα γίνει μετά τις 15 του μήνα που ολοκληρώνεται ο κύκλος των εφημεριών. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών .Αθανασίου, με τον οποίο επικοινωνήσαμε απεύθυνε έκκληση τόσο στο υπουργείο, όσο και στην 5η ΥΠΕ, να βρουν τρόπο προσωρινής στελέχωσης της κλινικής, μέχρι να έρθουν οι νέοι γιατροί, καθώς ειδικά αυτή την εποχή επιβάλλεται να συνεχίσει να λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου. 

Εδώ να θυμίσουμε πως σε πρόσφατο ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net, ο διοικητής του νοσοκομείου κ Βαρελάς, είχε εκφράσει την αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα η παιδιατρική θα έχει το απαραίτητο προσωπικό για κανονική λειτουργία.

Π.Κ.

.

 

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ