Πίστωση 50.000 ευρώ για προμήθεια επωαστικών και εκκολαπτικών μηχανών στο εκτροφείο Μπαλάνου Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Ποσό ύψους 50.000 ευρώ, από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2023» θα πιστωθεί στο Δασαρχείο Μουζακίου για το Κρατικό Εκτροφείο Μπαλάνου.
Το ποσό, σύμφωνα με την απόφαση θα διατεθεί για προμήθεια επωαστικών και εκκολαπτικών μηχανών.
Για το θέμα το KarditsaLive.Net επικοινώνησε με το Δασαρχείο Μουζακίου και τον Δασάρχη κ. Αποστόλη Γκόζκο, ο οποίος και μας ενημέρωσε πως επιβάλλεται η αλλαγή των επωαστικών και εκκολαπτικών μηχανών, καθώς οι υφιστάμενες έχουν ξεπεράσει τα 50 χρόνια ζωής. Είναι μηχανήματα του 1970 και πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως αδύνατον, να βρεθούν ανταλλακτικά.
Την δεομένη στιγμή γίνεται, συνέχισε, μία έρευνα αγοράς στα νέα μοντέλα για να αποφασιστεί ποια και πόσα θα αγοράσουμε, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί το εκτροφείο.
Απαντώντας σε άλλη μας ερώτηση υπογράμμισε πως το εκτροφείο Μπαλάνου παράγει 3.000 φασιανούς ετησίως που διανέμονται σε κυνηγετικούς συλλόγους και ελεγχόμενες περιοχές θήρας. Οι εγκαταστάσεις έχουν δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερης παραγωγής, υπό την προϋπόθεση, κατέληξε, να υπάρξουν πιστώσεις για επιπλέον προσωπικό.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι το συνολικό κονδύλιο που διατίθεται σε οκτώ Δασαρχεία και δύο Διευθύνσεις Δασών ανέρχεται σε 331.500 ευρώ και θα κατευθυνθεί για δράσεις υποστήριξης της εύρυθμης Λειτουργίας Κρατικών Εκτροφείων Θηραμάτων και Ελεγχόμενων Κυνηγετικών Περιοχών, αρμοδιότητας περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών.
Π.Κ.




















