Υπογραφή μνημονίου για την ίδρυση του φορέα Τουρισμού προωθεί το ΕΒΕ Καρδίτσας Κύριο
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία Τοπική Επικαιρότητα
- Εκτύπωση
Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη δημιουργία φορέα τουρισμού, υπό την "ομπρέλα" της ΑΝ.ΚΑ. με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας , των 6 Δήμων, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και του Επιμελητηρίου επιδιώκει το ΔΣ του ΕΒΕ ώστε να αποκτήσει επιτέλους η περιοχή μας ένα «εργαλείο» για την ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού της προϊόντος.
Η συζήτηση για την ίδρυση του φορέα έχει ουσιαστικά ξεκινήσει από το 2019 και όπως εκτίμησαν τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια της αποψινής τους συνεδρίασης είναι πλέον καιρός η συζητήσεις με τους άλλους φορείς να μπουν σε μα τελική ευθεία, καθώς πέρα από την θετική στάση όλων έναντι του εγχειρήματος θα απαιτηθεί και η οικονομική συμμετοχή τους, ώστε να μπορεί ο νέος φορέας να ενεργοποιηθεί και να λειτουργήσει.
Ο Οικονομικός Επόπτης κ. Κ. Λαμπρόπουλος που είχε παρουσιάσει αναλυτικότερα τη σχετική πρόταση για τον φορέα Τουρισμού στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕ στις 27 Ιανουαρίου, ανέφερε ότι απαιτείται πλέον η υπογραφή ενός Μνημονίου συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων, όπου θα αναλαμβάνουν τη δέσμευση για να προχωρήσουν στην ίδρυση και τη λειτουργία του φορέα υπό την «ομπρέλα» της ΑΝΚΑ και ταυτόχρονα θα συμφωνούν και στην οικονομική συμμετοχή τους στο νέο φορέα.
Για το σκοπό αυτό θα επιδιωχθούν άμεσα (την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο) επαφές με όλους τους φορείς ώστε να συμφωνήσουν στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ώστε να δεσμευτούν για τα επόμενα κοινά βήματα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος και τα σενάρια που εξετάζονται εκτιμάται ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει ο νέος φορέας με ουσιαστικό τρόπο θα απαιτηθεί ένα ποσό της τάξης των 150.000 € περίπου το οποίο θα πρέπει να επιμεριστεί στους 10 φορείς, αν όχι ισόποσα τουλάχιστον με έναν δίκαιο και κοινά αποδεκτό τρόπο.
«Δεν γίνεται να συζητάμε διαρκώς χωρίς να παίρνουμε απόφαση. Ο φορέας τουρισμού είναι απαραίτητος αν θέλουμε να ξεβαλτώσει η Καρδίτσα από το πουθενά» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρόπουλος με τα μέλη του ΔΣ να ανάβουν «πράσινο φως» για την οριστικοποίηση της συνεργασίας των φορέων μέσω μνημονίου εκτιμώντας ότι το ποσό της συμμετοχής είναι βατό και θα πρέπει να αναληφθεί η υποχρέωση καταβολής του από όλους.
Κωστής Κριτσιάνης






















