.
.
.
.
.

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022

Υπογραφή μνημονίου για την ίδρυση του φορέα Τουρισμού προωθεί το ΕΒΕ Καρδίτσας

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη δημιουργία φορέα τουρισμού, υπό την "ομπρέλα" της ΑΝ.ΚΑ. με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας , των 6 Δήμων, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και του Επιμελητηρίου επιδιώκει το ΔΣ του ΕΒΕ ώστε να αποκτήσει επιτέλους η περιοχή μας ένα «εργαλείο» για την ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού της προϊόντος.

Παρουσιάστηκε η προμελέτη ανάπλασης Παυσιλύπου και πλατείας Πλαστήρα - Ενστάσεις από την μειοψηφία (+Φώτο +Βίντεο)

Με ενστάσεις, από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας, όσον αφορά στο αν μπορούσε να έχει προηγηθεί νωρίτερα η διαβούλευση, αλλά και για την σκοπιμότητα του έργου, εκτυλίχθηκε η ενημερωτική συζήτηση για την προμελέτη ανάπλασης του Παυσιλύπου και της πλατείας Πλαστήρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.

Αναπτυξιακή διημερίδα με Τριαντόπουλο – Αμυρά στη λίμνη Πλαστήρα στις 12 και 13 Μαρτίου

Διήμερη συνάντηση εργασίας όπου θα τεθούν επι τάπητος μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα για την περιοχή μας, καθώς  και η μελετητική ωρίμανσή τους θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Μαρτίου στη λίμνη Πλαστήρα στην αίθουσα ξενοδοχείου με τη συμμετοχή του Υφυπουργού στον πρωθυπουργό κ. Χρ. Τριαντόπουλου καθώς και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά αλλά και υπηρεσιακών στελεχών των υπουργείων.

Πρόταση του ΕΒΕ Καρδίτσας για χειμερινό πάρκο αναψυχής στη θέση «Καραμανώλη»

Επαφές με το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή Λίμνης Πλαστήρα για να διερευνηθούν οι προοπτικές να δημιουργηθεί ένα χιονοδρομικό πάρκο με δραστηριότητες για παιδιά και μια σχολή εκμάθησης σκι και σνόουμπορντ στη θέση ΄΄Καραμανώλη΄΄ της τ.κ. Πεζούλας θα έχει τις επόμενες ημέρες η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας μετά από τη θετική ανταπόκριση του Διοικητικού Συμβουλίου στην πρόταση του μέλους του ΔΣ του ΕΒΕ κ. Πετρ. Παπαδάκου, η οποία συζητήθηκε στην αποψινή (22/2) συνεδρίασή του.

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα πλημμυρικά φαινόμενα στον ποταμό Τιταρήσιο στη Μηλέα Ελασσόνας

Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή για προβλήματα που δημιουργήθηκαν από πλημμυρικά φαινόμενα στον ποταμό Τιταρήσιο στην περιοχή Μηλέας Ελασσόνας κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης Αν. Τσιαπλές και Ζ. Γκαραλιάκος.

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δήμο Αγιάς

Σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα αποκτήσει ο Δήμος Αγιάς, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του έργου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα.

Αποζημιώσεις 1,17 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας από τα προγράμματα εξυγίανσης κατά ζωοανθρωπονόσων

Με  το  ποσό του 1.170.000 ευρώ  αποζημιώνονται  κτηνοτρόφοι της  Θεσσαλίας  από τα προγράμματα  εξυγίανσης κατά ζωοανθρωπονόσων  που εφαρμόζει η Περιφέρεια.

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ