.
.
.
.

Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022

Μένουν απότιστα 5.000 στρέμματα καλλιεργειών στην περιοχή του Ερμητσίου

SOS εκπέμπουν δεκάδες παραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή του Ερμητσίου,  οι οποίοι αντιμετωπίζουν το τελευταίο 15νθήμερο σοβαρότατο πρόβλημα άρδευσης των καλλιεργειών τους, καθώς η στάθμη του Φαρσαλίτη αυτό το διάστημα έχει ταπεινωθεί, γιατί δεν φτάνει νερό ούτε από τη λίμνη Πλαστήρα ούτε από αυτή του Σμοκόβου.

Δίκτυο Αγράφων: "Να σταματήσει η κοροϊδία με τα Άγραφα «Απάτητα Βουνά»"

Στις 29/7/2022 το ΥΠΕΝ με ¨τυμπανοκρουσίες» με την υπουργική απόφαση ΥΑ 78498/2217/27-07-2022 με ΑΔΑ. 91ΣΕ4653Π8-ΧΕ4 ανακοίνωσε την υποτίθεται «προστασία» του φυσικού περιβάλλοντος των  Αγράφων από αλλοιώσεις και επεμβάσεις όπως είναι η κατασκευή   βιομηχανικών αιολικών και άλλων οχλουσών δραστηριοτήτων. Όμως έχει κάποια δόση ουσίας η ανωτέρω απόφαση?

Μέσω ΕΚΠΑ με χρηματοδότη την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη για τις φερτές ύλες του "Ιανού" στη λίμνη Πλαστήρα

Προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και ειδικότερα το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος της Σχολής Θετικών Επιστημών για να διερευνηθεί με επιστημονικό τρόπο ο όγκος των φερτών υλών που συσσώρευσε στη λίμνη Πλαστήρα ο μεσογειακός κυκλώνας "Ιανός" και αν αυτές έχουν επηρεάσει σημαντικά το βάθος και κατ’ επέκταση το υδατικό δυναμικό της, συνάπτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ