Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών για τις εκλογές της 12ης Μαΐου για το 22ο συνέδριο της ΟΛΜΕ
Για μια ΟΛΜΕ που αποφασίζει και διεκδικεί χωρίς κυβερνητικές εξαρτήσεις
- Κατηγορία Ανακοινώσεις
Για μια ΟΛΜΕ που αποφασίζει και διεκδικεί χωρίς κυβερνητικές εξαρτήσεις
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από τις απογευματινές οκτώ άτομα και συγκεκριμένα έξι άνδρες και δύο γυναίκες, που φέρονται ως οι δράστες της ένοπλης ληστείας, που έγινε σήμερα (11/5) το πρωί σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.
Στην είσοδο της πόλης της Καρδίτσας και συγκεκριμένα στις αρχές της οδού Χ.Φλωράκη έντονη ανησυχία προκαλεί στους περίοικους το ύψος στο οποίο έχουν φτάσει τα χόρτα και η λοιπή βλάστηση, εντός του παλιού και ανενεργού πλέον στρατοπέδου Λουμάκη.
Κατά του Δήμου Καρδίτσας έχει στραφεί ασφαλιστική εταιρεία διεκδικώντας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη Δημοτική Επιτροπή η νομική σύμβουλος του Δήμου κ. Βούζα, ποσά που πλήρωσε σε πελάτες της για ζημιές που υπέστησαν από θεομηνία (σ.σ. θεωρώντας ότι ο Δήμος Καρδίτσας έχει ευθύνη για τη ζημιά που υπέστησαν οι πελάτες της).
Την Δευτέρα 11 Μαΐου 2026, οι μαθητές του τμήματος Β1, του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας επισκέφθηκαν το Μουσείο Πόλης Καρδίτσας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας.
Από το 1965, η 12η Μάιου επέτειος της γέννησης της Florence Nightingale που είναι η πρωτοπόρος της σύγχρονης νοσηλευτικής επιστήμης, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού προσωπικού.
Σε παραλαβή μελέτης και τευχών δημοπράτησης της πράξης «Δημιουργία πρότυπου περιφερειακού κόμβου Συντήρησης, Τεκμηρίωσης και Ανάδειξης της Νεότερης Κληρονομιάς στον Πολυχώρο Πολιτισμού Καρδιτσομαγούλας: καινοτόμες εφαρμογές πολιτιστικής διαχείρισης με χρήση τεχνολογιών αιχμής», προχώρησε η Δημοτική Επιτροπή Καρδίτσας.
Αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος» έκανε, το απόγευμα της Δευτέρας, αεροσκάφος της Lufthansa με προορισμό το Μόναχο.
Κηδεύεται την Τρίτη 12 Μαΐου 2026 και ώρα 1.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της κοινότητας Ιτέας Καρδίτσας η Θεοδώρα Λύτρα, ετών 97.
Ένα θέμα που συνήθως δεν προκαλεί ιδιαίτερη συζήτηση, αυτό των ατόμων που θα αναλάβουν καθήκοντα υδρονομέων, προκάλεσε μικροεντάσεις στην Δημοτική Επιτροπή Καρδίτσας και εκτόξευση αιχμών από τον κ. Γάζο ότι η επιλογή ενός υδρονομέα δεν βασίστηκε σε αντικειμενικά κριτήρια και δεν πληροί τους όρους της προκήρυξης.