.
.
.
.
.

Ζημιές σε πάνω από 1.000 στρέμματα βιομηχανικής ντομάτας στο ν. Καρδίτσας (+Φώτο) Κύριο

Ζημιές σε πάνω από 1.000 στρέμματα βιομηχανικής ντομάτας στο ν. Καρδίτσας (+Φώτο)

Δεν έχουν τελειωμό οι ζημιές σε καλλιέργειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τον τελευταίο χρόνο το Νομό Καρδίτσας, ειδικά από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις και τους παρατεταμένους καύσωνες του καλοκαιριού που διανύουμε.

 

Μετά τα βαμβάκια, τα καλαμπόκια, τα σιτάρια, τα τριφύλλια, τα αμπέλια, εκατοντάδες στρέμματα οπωροκηπευτικών υπέστησαν εξίσου πολλές καταστροφές, γεγονός που έχει βάλει σε περιπέτειες αρκετούς καλλιεργητές του κλάδου.

.Όπως δήλωσε στο KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος της ομάδας παραγωγών «ΑΣΟΠ - ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Κώστας Αλεξίου, η βιομηχανική ντομάτα όπου στο νομό μας καλλιεργούνται περίπου 5.500 στρέμματα, με επίκεντρο την περιοχή των Σοφάδων, «χτυπήθηκε» σκληρά από τις χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, πάνω από 1.000 στρέμματα υπέστησαν ζημιές, αλλά δυστυχώς αυτό το πολύ δυσάρεστο σκηνικό, συνεχίζεται με τους καύσωνες του τελευταίου 15νθημέρου.

Όπως είπε ο κ. Αλεξίου, «οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (άνω των 38 - 40 βαθμών Κελσίου) που διαρκούν κιόλας αρκετές ημέρες αυτή την εποχή, «καίνε» τους «σταυρούς» στο φυτό και δημιουργούν εγκαύματα στις ντομάτες που έχουν πλέον καρποφορήσει. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συνεχιστεί επί μακρόν αυτό το ανεπιθύμητο καιρικό φαινόμενο» τόνισε.

Η ομάδα παραγωγών «ΑΣΟΠ – ΔΗΜΗΤΡΑ» αριθμεί περίπου 400 μέλη και έχει υπό τη δικαιοδοσία της γύρω στα 3.500 στρέμματα που καλλιεργούνται με βιομηχανική ντομάτα.

Ο κ. Αλεξίου επισήμανε πως στο Νομό μας η φύτευση ξεκίνησε φέτος τον Απρίλιο, μετά τον Ανοιξιάτικο παγετό και φαινόταν ότι αυτή η χρονιά θα είναι πάρα πολύ προσοδοφόρα για τους καλλιεργητές, αφού δεν υπήρχαν προσβολές στα φυτά.

Όμως, μεσολάβησαν οι μεγάλες ζημιές από τις χαλαζοπτώσεις και τους καύσωνες που μετρίασαν σημαντικά τις προβλέψεις.

Πάντως, προς το παρόν, οι τιμές που δίνονται κατά τις παραδόσεις ποσοτήτων της φετινής παραγωγής είναι ικανοποιητικές, δήλωσε ο κ. Αλεξίου.

Σύμφωνα με ντοματοπαραγωγούς του Νομού μας η χονδρική τιμή αυτή την περίοδο είναι στα 0,60 ευρώ/κιλό και η λιανική στα 1,50 ευρώ/κιλό.

Καραγιάννης Φώτης

επιστροφή στην κορυφή

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ