.
.
.

Δημ. Παπακώστας: Ανάγκη να διορθωθούν οι αστοχίες ενόψει των Εκλογών με 4 κάλπες....

Δημ. Παπακώστας: Ανάγκη να διορθωθούν οι αστοχίες ενόψει των Εκλογών με 4 κάλπες....

...

Είχαμε έγκαιρα επισημάνει τα προβλήματα, τις αστοχίες και τα εμπόδια που γεννιούνται για τους πολίτες, τους ψηφοφόρους των πολλαπλών εκλογών:

 

1.Οι ετεροδημοτες Αττικής κατά βάση, πρέπει να διαλέξουν αν θα καθίσουν στον τόπο διαμονής τους ( δήμους Αθηνών και Αττικής) για να ψηφίσουν μόνο για τις Ευρωεκλογές (εφόσον έχουν δηλώσει ετεροδημοτες και υπάρχει η ένδειξη "Ε" στους εκλογικούς καταλόγους και δεν έχει γίνει εμπροθεσμα η ανάκληση της δήλωσης) ή θα μεταβούν στο Δήμο εγγραφής τους για να ψηφίσουν για Περιφερειακές - Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές.

Όχι όμως για Ευρωεκλογές......καθότι στον εκεί εκλογικό κατάλογο θα έχει την απαγορευτική ένδειξη "Ε".

*Θεωρητικά, ένας δημότης μπορεί να ψηφίσει πρωινή ώρα στην Αθήνα ως ετεροδημοτης και ακολούθως να κινηθεί με δικό του όχημα και εφόσον προλαβαίνει χρονικά και να φθάσει στο ορεινό χωριό του ή το νησί ή την πόλη όπου είναι γραμμένος Δημότης για να ασκήσει το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα για Κοινοτάρχη, Δήμαρχο και Περιφερειάρχη (ΚΣ -ΔΣ- ΠΣ).

Αναμένεται ένα αλαλούμ, μια σύγχυση και ουσιαστικά θα δυσκολευτουν ή και στερηθούν πολλοί πολίτες το αναφαιρετο Συνταγματικα κατοχυρωμένο δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και στις τέσσερις κάλπες.

*Σε Ορεινές ή νησιωτικές περιοχές, όπου οι διαμένοντες εκτός Δήμων είναι περισσότεροι, ισοδυναμεί- ενδεχομένως- με.... αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος.

2.Θέσαμε το ζήτημα,στη Δνση Εκλογών ΥΠΕΣ (οδος Ευαγγελιστρίας αρ.2),όπου ο αρμόδιος προϊστάμενος μας ενημέρωσε διεξοδικά για όλα τα παραπάνω.

Η Αυτοδιοίκηση .... πληρώνει τη "φαεινη" (τάχα) ιδέα Ραγκούση, ο οποίος με το νόμο Καλλικρατη-ν.3852/2010, όρισε τις Αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές.....ανά πέντε χρόνια, την ίδια ημέρα.

Ετσι υποβαθμίστηκε και το νόημα των τοπικών εκλογών και αλλοιώθηκε το μήνυμα των ευρωπαϊκών εκλογών.

Σήμερα, οι Έλληνες δεν συζητούν για τα κρίσιμα Ευρωπαϊκά διακυβευματα, αλλά κυρίως, για την πλατεία..της Άνω Ραχούλας ή της κάτω Ρεματιάς.....

Ευθύνη γιαυτο έχουν, βέβαια και τα ανώτερα όργανα της Αυτοδιοίκησης.

Δεν αντέδρασαν έγκαιρα και αποτελεσματικά ή μάλλον συναίνεσαν το 2010.

3.Φοβαμαι ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τη στελέχωση των Εφορευτικών επιτροπών, με το διορισμό Δικαστικών Αντιπροσώπων- καθότι εκατοντάδες Δικηγόροι, ιδίως Αθηνών, υποβάλλουν αίτηση αποποίησης διορισμού τους για συγκεκριμένους βάσιμους λόγους.

Η πολυσταυρια, οι διπλές κάλπες και σε ορισμένα χωριά τετραπλες οι κάλπες, γεννούν σειρά δυσκολιών.

Ευχομαστε να διαψευστούν οι ανησυχίες μας.

4.Στις εβδομες εκλογές,που είμαι υποψήφιος για Αιρετή θέση Τοπικής Αυτοδιοίκησης,παρατηρώ πρωτοφανή υποτονικότητα, κόπωση του κόσμου και έλλειψη συγκίνησης και πραγματικού ενδιαφέροντος.

Οι ίδιοι συνήθως, στις εκλογικές μαζώξεις, περιφερόμενοι και μερικοί χωρίς να έχουν εκλογικό δικαίωμα στο Δήμο του ομιλούντος Υποψηφίου, παρότι όλοι οι υποψήφιοι στα δελτία τύπου αναφέρουν.......:" Πρωτοφανή, εντυπωσιακή προσέλευση.... εκδηλωτικό κοινό....αποθέωση του Υποψήφιου Δήμαρχου ... τάδε.....κλπ".

Υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, σοβαρό οικονομικό, ψυχολογικό αλλά και πολιτικό πρόβλημα,αυτό της απαξίωσης των θεσμών, πολλές φορές από εμάς τους ίδιους τους Αιρετούς,με τις αλληλοκατηγορίες,τις ψευδοκαταγγελιες.....την αυτοακυρωση του θεσμικού μας ρόλου......

5.Του .... Αφάντου Ψηφοφόρου! Οι τετραπλες εκλογές της 26 Μαΐου......

Τον οποίο ... κυνηγούν οι υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι (έως δύο σταυρούς), ακολούθως οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (έως 4 σταυρούς και πλέον), ύστερα οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι (έως 3 και πλέον), κατόπιν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και τελευταίοι οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές για σταυρό προτίμησης και εκείνοι.....

Παρότι ο νέος νόμος Κλεισθενη ενεργοποίησε τα χωριά, τα νησιά, τις κοινότητες, έχουν παρεισφρήσει δυστυχώς πολλές αστοχίες που προκαλούν τους έντονους προβληματισμούς για την όλη διαδικασία.....

Ευχόμαστε όλα να ξεπεραστούν και οι τετραπλες εκλογές να αποτελέσουν γιορτή της Τοπικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής θεσμικής Ολοκλήρωσης!

Με σοβαρότητα, εγκυρότητα, αντικειμενικότητα, πίστη, αλληλοσεβασμό και πολιτικό πολιτισμό!

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλιας- Νομικός.....

.

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ