.
.
.

Θωμάς Ζευγαράς: "Στη μνήμη του Δημήτρη Σιούφα"

Θωμάς Ζευγαράς: "Στη μνήμη του Δημήτρη Σιούφα"

...

Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε το κενό που αφήνει ο θάνατος είναι τεράστιο και δυσαναπλήρωτο.

Ένα τέτοιο τεράστιο κενό δημιούργησε η απώλεια του προέδρου μας του Δημήτρη Σιούφα, ενός ανθρώπου που είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί του για μια δεκαετία.

Η διεισδυτική του σκέψη, η πνευματική του συγκρότηση, η προσήλωσή του στους πολιτικούς του στόχους ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του ικανού αυτού πολιτικού, που σπινθηροβολούσε από ευφυϊα και γρήγορα αντανακλαστικά. Κοντά του έγινα σοφότερος και αυτό που με γοήτευε ήταν η απλότητα με την οποία προσέγγιζε και αναδείκνυε τα ουσιώδη και σοβαρά! Κοντά του πήρα μαθήματα ζωής, εμπλουτίζοντας τον εσωτερικό μου κόσμο με τα δεκάδες αποφθέγματά του, που συνήθως εξέφραζε μετά από μια δύσκολη και κοπιαστική ημέρα.

Ένα από αυτά που θυμάμαι, μιας και το επαναλάμβανε συχνά, ήταν ότι η ζωή είναι ένα μονοπάτι, που με δυσκολίες σε βγάζει στο ξέφωτο, αλλά όταν σε βγάλει τότε απολαμβάνεις τις επιτυχίες της. Αλλά και στο διάβα του χρόνου, ως φίλοι που τα λέγαμε τακτικά μέχρι και τις τελευταίες δύσκολες στιγμές, δεν σταματούσε με τη μαχητικότητα και το ανήσυχο πνεύμα του να συμβουλεύει, να προβληματίζεται, να νοιάζεται για τα κοινά της πατρίδας μας.

Ο πολιτικός κόσμος και οι πολίτες της Καρδίτσας χάσανε μια εμβληματική προσωπικότητα, με σπουδαία προσφορά και έργο, ο ίδιος νιώθω ότι έχασα έναν πολύτιμο άνθρωπο, που οι εμπειρίες του, οι νουθεσίες του και οι παρατηρήσεις του με κάνανε και μένα καλύτερο.

Θωμάς Μιχ. Ζευγαράς

.

επιστροφή στην κορυφή

Ειδησεογραφία

Ειδήσεις ανά Δήμο

Αθλητισμός

Κεντρική Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ