KarditsaLive.Net
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Αναζήτηση
  • RSS
  • Επικοινωνία με το KarditsaLive.Net
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΚΑΡΔΙΤΣΑ
    • Ειδήσεις ανά Δήμο
      • Αργιθέας
      • Καρδίτσας
      • Μουζακίου
      • Λίμνης Πλαστήρα
      • Παλαμά
      • Σοφάδων
    • Τοπική Επικαιρότητα
    • Κοινωνικά – Αστυνομικά
    • Εκδηλώσεις
    • Ανακοινώσεις
    • Υγεία
    • Πολιτικά
    • Παρουσιάσεις
    • Εργασία
    • Αναγγελίες Τελετών
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • Θεσσαλία
      • Λάρισα
      • Μαγνησία
      • Τρίκαλα
      • Θεσσαλία
    • Ελλάδα
      • Επικαιρότητα
      • Κοινωνικές - Αστυνομικές
      • Ανακοινώσεις
      • Πολιτικά
      • Οικονομικά
      • Επιστημονικά - Τεχνολογικά
      • Εκδηλώσεις
      • Εργασία
      • Υγεία
    • Κόσμος
      • Υγεία
      • Οικονομικά
      • Πολιτικά
      • Επικαιρότητα
      • Εκδηλώσεις
      • Επιστήμη - Τεχνολογία
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • Βόλεϊ
    • Αλλα Αθλήματα
    • Τυχερά Παιχνίδια
    • Super League
    • Super League 2
    • Γ'Εθνική
    • Ερασιτεχνικό
    • Ποδόσφαιρο Γυναικών
    • Διεθνή
    • Μπάσκετ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταξη έργων ορεινής υδρονομίας 96,1 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία

Τον Δήμο Λαρισαίων «φωτογραφίζει» ο Δημ. Κουρέτας για τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην πόλη

Κρατική αρωγή 3,99 εκατ. ευρώ για 114 κτίρια που επλήγησαν από τον "Daniel" στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

US Open: Ήττα με 3-0 σετ και αποκλεισμός για τον Στ. Τσιτσιπά

Επαναρχίζει η δίκη για τα Τέμπη μετά την διακοπή για το καλοκαίρι

Πατήσια: Ένοπλοι σε μοτοσικλέτα, άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν 55χρονο

Στα πράσινα το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Super League

Μαϊάμι: Αεροσκάφος της Amazon βγήκε από τον αεροδιάδρομο και προσέκρουσε σε οχήματα - Νεκροί και τραυματίες (+Βίντεο)

.
.
.
.
.
.

Τα νέα μέτρα για την εργασία: Ποιοι θα επιδοτηθούν με 60% - Ποιοι εργοδότες εντάσσονται Κύριο

  • 20 Μαΐου 2020, 18:51
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Κατηγορία Επικαιρότητα
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Τα νέα μέτρα για την εργασία: Ποιοι θα επιδοτηθούν με 60% - Ποιοι εργοδότες εντάσσονται

..

Σχέδιο σε 3 άξονες για την ενίσχυση της εργασίας στη δεύτερη φάση της πανδημίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Στην καρδιά των νέων μέτρων είναι ο  Μηχανισμός Ενίσχυσης της Απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» στον οποίο μπορούν να ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος μειώθηκε τουλάχιστον 20% κατά την περίοδο της κρίσης. Ο μηχανισμός προβλέπει :

  • το δικαίωμα του εργοδότη να μειώνει το χρόνο εργασίας του εργαζομένου πλήρους απασχόλησης έως και 50%, θα ασκείται χωρίς να μεταβάλλεται το είδος της σχέσης εργασίας και  
  • αναπλήρωση από το κράτος κατά 60% του εισοδήματος του εργαζομένου για το χρόνο που ο εργαζόμενος δεν θα εργάζεται 
  • αν η καθαρή αμοιβή μετά την ανωτέρω προσαρμογή υπολείπεται του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ, η διαφορά θα καλύπτεται από το κράτος εξ’ ολοκλήρου

Ο μηχανισμός μπαίνει σε εφαρμογή από 1η Ιουνίου έως τον Σεπτέμβριο. Η σύμπραξη κράτους και επιχειρήσεων έγκειται στο γεγονός ότι το κράτος θα καλύπτει το 60% του μισθού που θα χάνουν από τη μείωση του χρόνου εργασίας τους. Όριο ασφάλειας θα είναι ο βασικός μισθός, καθώς το τελικό ποσό των εργαζόμενων δεν θα μπορεί να υπολείπεται από τα 650 ευρώ.

Οι τρεις πυλώνες είναι : 

1. Επέκταση των αναστολών συμβάσεων για το 100% των εργαζομένων, για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, αλλά και για επιχειρήσεις στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού που πλήττονται τον Ιούνιο και Ιούλιο. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν αναλογική ειδική αποζημίωση έως 534 ευρώ.

2. Μηχανισμός Ενίσχυσης Απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Πρόκειται για τον μηχανισμό, που όπως έχει αποκαλύψει το «Έθνος της Κυριακής» θα επιδοτεί κατά 60% την απώλεια του εισοδήματος που θα έχει ο εργαζόμενος όταν θα μειώνεται ο χρόνος εργασίας του κατά 50% (προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας). Εάν η καθαρή αμοιβή μετά την προσαρμογή υπολείπεται του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ, η διαφορά  θα  καλύπτεται από το κράτος εξ’ ολοκλήρου. 

Ο Μηχανισμός Ενίσχυσης Απασχόλησης τίθεται σε ισχύ για την χρονική περίοδο από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2020 με  επέκταση της χρονικής ισχύος του εάν και εφόσον χρειαστεί. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν τον μηχανισμό θα έχουν όλες οι επιχειρήσεις της χώρας οι οποίες εμφανίζουν μείωση του τζίρου τους, τουλάχιστον 20%, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως ΚΑΔ. Στο μηχανισμό θα συμπεριληφθούν και επιχειρήσεις που λειτουργούν για πρώτη φορά και δεν έχουν καταγράψει έσοδα τους προηγούμενους μήνες.  

Ο μηχανισμός θα καλύπτει όλους τους υφιστάμενους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Επίσης ο μηχανισμός θα αφορά και  τις εποχικές επιχειρήσεις. Δικαίωμα συμμετοχής  θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που θα προσληφθούν σε αυτές, μέχρι τον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που διατηρούσαν πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα.  

Δεν θα επιτρέπεται η μετατροπή της σχέσης εργασίας από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, προκειμένου να λάβει η  επιχείρηση το ευεργέτημα της συμμετοχής στον μηχανισμό. 

Το δικαίωμα του εργοδότη να μειώνει το χρόνο εργασίας του εργαζομένου πλήρους απασχόλησης έως και 50%, θα ασκείται  υπό την αυστηρή προυπόθεση  ότι δεν θα  μεταβάλλεται το είδος της σχέσης εργασίας. Η πολιτεία αναλαμβάνει την υποχρέωση αναπλήρωσης κατά 60% του εισοδήματος του εργαζομένου για το χρόνο που ο εργαζόμενος δεν θα εργάζεται. Επιπλέον, σε περίπτωση που η καθαρή αμοιβή μετά την ανωτέρω προσαρμογή υπολείπεται του κατώτατου μισθού, η διαφορά  θα  καλύπτεται από το κράτος εξ’ ολοκλήρου. 

3.  Ενίσχυση εποχικά απασχολούμενων και ανέργων  

Ειδικότερα, χορηγείται -ως μηνιαία οικονομική ενίσχυση- το   επίδομα  εποχικής ανεργίας έως και τον μήνα Σεπτέμβριο του 2020 στους περίπου 120.000 εποχικά ανέργους. 

Αναλυτικά τα νέα μέτρα έχουν ως εξής :

1ος  Άξονας 

Επέκταση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου στους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο. 

ΜΑΙΟΣ 

  • Για τον μήνα Μάιο έχει ήδη επεκταθεί το δικαίωμα αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων. 
  • Επιχειρήσεις οι οποίες επαναλειτουργούν έχουν την δυνατότητα να διατηρήσουν μέχρι και το 60% των εργαζομένων τους σε αναστολή.  
  • Ταυτόχρονα, επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές, καθώς και όλες οι επιχειρήσεις στους κλάδους του τουρισμού, της  εστίασης, των μεταφορών, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού μπορούν να διατηρούν μέχρι και το 100% των εργαζομένων τους σε αναστολή. 
  • Οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις παραμένουν σε αναστολή θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, κατ΄αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής και το κράτος θα  καλύψει τις ασφαλιστικές τους  εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού τους μισθού.  
  • Επίσης, και τον μήνα Μάιο παρατείνουμε τη δυνατότητα αναστολής πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους όλων των πληττόμενων επιχειρήσεων.  

ΙΟΥΝΙΟΣ 

  • Για τον μήνα Ιούνιο παρατείνουμε την δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας σε ποσοστό 100% των εργαζομένων, αποκλειστικά και μόνο για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, αλλά  και για  επιχειρήσεις στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού που πλήττονται. 
  • Οι εργαζόμενοι  σε αναστολή δικαιούνται   αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, κατ΄αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής και  πλήρους κάλυψης των ασφαλιστικών τους εισφορών επί του ονομαστικού τους μισθού.  
  • Πρέπει να επισημάνω όμως ότι  τον μήνα Ιούνιο παύει να ισχύει η δυνατότητα αναστολής πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών  για όλες τις επιχειρήσεις.  

ΙΟΥΛΙΟΣ 

  • Για τον μήνα Ιούλιο θα παρατείνουμε  την  δυνατότητα αναστολής των  συμβάσεων  εργασίας σε ποσοστό 100% των εργαζομένων, αποκλειστικά και μόνο  όμως για τις επιχειρήσεις στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού που πλήττονται.  
  • Οι εργαζόμενοι  σε αναστολή δικαιούνται   αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, κατ΄αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής και  πλήρους κάλυψης ασφαλιστικών εισφορών επί του ονομαστικού τους μισθού.  

2ος Άξονας 

Μηχανισμός Ενίσχυσης Απασχόλησης με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης  βραχυχρόνιας εργασίας «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» 

Μπαίνοντας στη νέα φάση στήριξης της αγοράς εργασίας δημιουργούμε για πρώτη φορά έναν μηχανισμό οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων, οι οποίοι θα επιστρέψουν σε ένα εργασιακό περιβάλλον με νέα δεδομένα.  Οι νέες συνθήκες ενδεχομένως να επηρεάσουν το ωράριο και κατά συνέπεια το εισόδημα των  εργαζομένων. Για αυτό και ως  Πολιτεία δεν μένουμε αδρανείς! Θα  σταθούμε  στο πλευρό τους και θα αναπληρώσουμε το εισόδημα τους, όπου αυτό  καταστεί αναγκαίο. Και αυτό θα γίνει μέσω του μηχανισμού  ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».  

Ο Μηχανισμός Ενίσχυσης Απασχόλησης τίθεται σε ισχύ για την χρονική περίοδο από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2020 με  επέκταση της χρονικής ισχύος του εάν και εφόσον χρειαστεί.  Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν τον μηχανισμό θα έχουν όλες οι επιχειρήσεις της χώρας οι οποίες εμφανίζουν μείωση του τζίρου τους, τουλάχιστον 20%, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ανεξαρτήτως ΚΑΔ.   Στο μηχανισμό θα συμπεριληφθούν και επιχειρήσεις που λειτουργούν για πρώτη φορά και δεν έχουν καταγράψει έσοδα τους προηγούμενους μήνες. Ο μηχανισμός θα καλύπτει όλους τους υφιστάμενους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. 

  • Επίσης ο μηχανισμός θα αφορά και  τις εποχικές επιχειρήσεις.
  • Δικαίωμα συμμετοχής  θα έχουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που θα προσληφθούν σε αυτές, μέχρι τον αριθμό των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που διατηρούσαν πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα.  
  • Δεν θα επιτρέπεται η μετατροπή της σχέσης εργασίας από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, προκειμένου να λάβει η  επιχείρηση το ευεργέτημα της συμμετοχής στον μηχανισμό. 
  • Το δικαίωμα του εργοδότη  να μειώνει το χρόνο εργασίας του εργαζομένου πλήρους απασχόλησης έως και 50%, θα ασκείται  υπό την αυστηρή προυπόθεση  ότι δεν θα  μεταβάλλεται το είδος της σχέσης εργασίας. 
  • Η πολιτεία αναλαμβάνει την υποχρέωση αναπλήρωσης κατά 60% του εισοδήματος του εργαζομένου για το χρόνο που ο εργαζόμενος δεν θα εργάζεται. 
  • Επιπλέον, σε περίπτωση που η καθαρή αμοιβή μετά την ανωτέρω προσαρμογή υπολείπεται του κατώτατου μισθού, η διαφορά  θα  καλύπτεται από το κράτος εξ’ ολοκλήρου. Ταυτόχρονα, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να καλύπτει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών του εργαζομένου, υπολογιζόμενων  επί του αρχικού  ονομαστικού μισθού. 
  • Για όσο διάστημα ο εργαζόμενος βρίσκεται σε καθεστώς μειωμένης απασχόλησης, ο εργοδότης απαγορεύεται να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας και σε μείωση  του ονομαστικού μισθού του εργαζομένου.  
  • Σε αυτό το σημείο θα σας υπενθυμίσω ότι, από την 1η Ιουνίου 2020 αρχίζει να εφαρμόζεται η μείωση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους  πλήρους απασχόληση κατά 0,90 μονάδες, όπως προβλέπεται στο άρθρο 48 του ν.4670/2020. Η  από 1η Ιουνίου μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα λειτουργήσει ευεργετικά στην διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και στην ανακούφιση των επιχειρήσεων, μειώνοντας το μη μισθολογικό κόστος. 
  • 3ος Άξονας 

Χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους εποχικά  απασχολούμενους που δεν θα προσληφθούν την τρέχουσα τουριστική περίοδο και κίνητρα επαναπρόσληψης τους. 

Αναλογιζόμενοι τις επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας στον κλάδο του τουρισμού λαμβάνουμε μέτρα προστασίας υπέρ των εποχικά  εργαζόμενων στον κλάδο αυτόν που πλήττονται σημαντικά. 

Ειδικότερα, χορηγούμε  -ως μηνιαία οικονομική ενίσχυση - το επίδομα  εποχικής ανεργίας έως και τον μήνα Σεπτέμβριο του 2020 στους περίπου 120.000 εποχικά ανέργους.  Παράλληλα, το κράτος αναλαμβάνει την κάλυψη των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών  των εποχικά εργαζόμενων μερικής απασχόλησης. Το συγκεκριμένο μέτρο θα λειτουργήσει  ως κίνητρο επαναπρόσληψης των εποχικά εργαζόμενων. Επίσης, επεκτείνουμε τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν τον μήνα Μάιο κατά δύο μήνες.  Τέλος, μειώνουμε τα ελάχιστα απαιτούμενα ημερομίσθια από 100 σε 50 για την λήψη του εποχικού επιδόματος το ερχόμενο φθινόπωρο. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, για το οποίο θα τριπλασιάσουμε τον προυπολογισμό του από 10 σε 30 εκατ. ευρώ. Στόχος μας, ειδικά φέτος, είναι να ενισχύσουμε όσον μπορούμε τον εσωτερικό  τουρισμό.  Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ρίχνουμε όλα τα όπλα στη μάχη και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης από την πανδημία. Το σίγουρο είναι ότι το 2021 θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης: "Μπροστά στο πρωτόγνωρο φαινόμενο της πανδημίας του κορωνοιού και της υγειονομικής κρίσης, το  Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και συνολικά η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη  από την πρώτη στιγμή κινήθηκε με ταχύτητα, σχέδιο, ευαισθησία και υπευθυνότητα.  Δεσμευτήκαμε ότι αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα την αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί Πολιτεία, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι. Λάβαμε αποφάσεις ταχύτατες και επείγουσες  μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, εφαρμόσαμε έκτακτα, προσωρινά  αλλά απολύτως αναγκαία μέτρα που αφορούσαν την στήριξη  εργαζομένων και επιχειρήσεων.  

Με τις 7 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τις δεκάδες Υπουργικές Αποφάσεις και Εγκυκλίους δημιουργήσαμε 5 δέσμες μέτρων για τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοτελώς απασχολούμενους και  τους ανέργους.   Αφουγκραστήκαμε τα αιτήματα μικρών και μεγάλων επαγγελματικών ομάδων  και απλώσαμε το δίχτυ προστασίας  στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Στο επίκεντρο όλων των δράσεων μας, όλων των πολιτικών μας, ήταν και παραμένει ο εργαζόμενος. Γι αυτό κοινός παρανομαστής σε όλες τις νομοθετικές μας παρεμβάσεις ήταν η ρήτρα διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.  

Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για το μήνα Μάρτιο και Απρίλιο μας επιβεβαιώνουν: 

Το μήνα Μάρτιο το ισοζύγιο της ΕΡΓΑΝΗ έδειξε ότι οι όποιες απολύσεις πραγματοποιήθηκαν, αυτές  σημειώθηκαν μέχρι και τις  18 Μαρτίου καθώς εκείνη την ημέρα εφαρμόστηκαν τα πρώτα μέτρα και συγκεκριμένα η ειδική ρήτρα διατήρησης υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Μετά τις 18 Μαρτίου οι απολύσεις εκμηδενίστηκαν.  

Τα ίδια στοιχεία έδειξε και η ΕΡΓΑΝΗ του μήνα Απριλίου. Παρά τη δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία και το lock down της αγοράς εργασίας, ο μήνας Απρίλιος έκλεισε με θετικό ισοζύγιο (+7.205 προσλήψεις) ενώ και για τον μήνα Μάιο τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ είναι ενθαρρυντικά αφού το ισοζύγιο είναι θετικό  μέχρι και σήμερα.  

Όλα αυτά τα στοιχεία συντείνουν στα εξής:  

  1. Από την μία συγκρατήσαμε το μεγάλο κύμα απολύσεων που θα μπορούσε να λειτουργήσει αλυσιδωτά για όλους τους κλάδους και να επιφέρει πλήρη κατάρρευση της αγοράς εργασίας, κάτι που αποφύγαμε 
  2. Από την άλλη δυστυχώς δεν δημιουργήθηκαν οι αναμενόμενες θέσεις εργασίας στον τουρισμό και τον επισιτισμό, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο.  Για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας γιατί ήταν συνειδητή μας επιλογή να θέσουμε ως προτεραιότητα το πολύτιμο αγαθό της υγείας. Την ανθρώπινη ζωή!!!!Όμως αυτές οι αποφάσεις έκαναν την Ελλάδα παγκόσμιο υπόδειγμα και σήμερα είμαστε έτοιμοι να κόψουμε το νήμα της επανεκκίνησης. 

Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη χρονική περίοδο της κρίσης η οποία ξεκίνησε 18 Μαρτίου και λήγει 31 Μαΐου, κινηθήκαμε σε 3 βασικούς άξονες: 

  • Την στήριξη της εργασίας μέσα από την ειδική ρήτρα διατήρησης  των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. 
  • Την αποζημίωση και στήριξη όλων των εργαζομένων των οποίων οι επιχειρήσεις έκλεισαν με διοικητική εντολή ή χαρακτηρίστηκαν πληττόμενες βάσει ΚΑΔ. 
  • Την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων μέσα από την πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας και πρόληψης της διασποράς του ιού στους εργασιακούς χώρους.  

Ωστόσο, πλέον αφήνουμε την πρώτη περίοδο της κρίσης και μπαίνουμε στη νέα φάση στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.  

Εισερχόμαστε πλέον σε ένα νέο περιβάλλον. Επιστρέφουμε με πολύ σταθερά, πολύ προσεκτικά και μελετημένα  βήματα στην κανονικότητα".

πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις20 Μαΐου 2020, 18:54

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

επιστροφή στην κορυφή

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Κέντρο Λογοθεραπείας 'Τέχνη Λόγου & Μάθησης'

Καποδιστρίου 13, Καρδίτσα 43100
https://texnilogoumathisis.gr

Κέντρο Λογοθεραπείας 'Τέχνη Λόγου & Μάθησης'

Ειδικός Παθολόγος "Δημήτριος Β. Αλεξανδρίδης"

Ιεζεκιήλ 34, Καρδίτσα 43100
2441040311

Ειδικός Παθολόγος "Δημήτριος Β. Αλεξανδρίδης"

Παιδοψυχίατρος "Ευθαλία Τζίλα"

Δημητρίου Λάππα 87 & Ηρώων Πολυτεχνείου, Καρδίτσα 43100

Παιδοψυχίατρος "Ευθαλία Τζίλα"

Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής 'Αποστολίκας Απόστολος'

Χατζημήτρου 18, Καρδίτσα 43100
2441022062
https://doctor-apostolikas.gr

Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής 'Αποστολίκας Απόστολος'

Ειδικός Αλλεργιολόγος "Ηλίας Χρ. Καραμαγκιόλας"

Υψηλάντου & Βάλβη 19, Καρδίτσα 43100
2441073442

Ειδικός Αλλεργιολόγος "Ηλίας Χρ. Καραμαγκιόλας"

Πλαστικός Χειρουργός 'Απόστολος Β. Παγανός'

Νικηταρά 11, Καρδίτσα 43100
6945956146
https://www.paganos.gr/

Πλαστικός Χειρουργός 'Απόστολος Β. Παγανός'

Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος "Δρ Ελευθερία Γ. Μπάρμπα"

Ν. Πλαστήρα 3 & Ιεζεκιήλ, Καρδίτσα 43100
2441076937
https://endocrinologoskarditsa.gr

Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος "Δρ Ελευθερία Γ. Μπάρμπα"

Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος "Ελένη Μηλίτση"

Σταμούλη 3, Καρδίτσα 43100
2441020225

Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος "Ελένη Μηλίτση"

Ιατρός Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος 'Παγάνα Μάγδα'

Ν. Χαρίτου 10, Καρδίτσα 15341
2441028838

Ιατρός Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος 'Παγάνα Μάγδα'

Ειδικός Παθολόγος - Διαβητολόγος 'Κωνσταντίνος Απ. Κουτσιανάς"

Γακιοπούλου 16, Καρδίτσα 43100
2441080105

Ειδικός Παθολόγος - Διαβητολόγος 'Κωνσταντίνος Απ. Κουτσιανάς"

Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος "Γεώργιος Νικ. Κατσούλης"

Γρ. Λαμπράκη 17, Καρδίτσα 43100
2441079005

Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος "Γεώργιος Νικ. Κατσούλης"

Ρευματολόγος "Γεωργία Τσέλιου - Κατσούλη"

Γρ. Λαμπράκη 17, Καρδίτσα 43100
2441079001

Ρευματολόγος "Γεωργία Τσέλιου - Κατσούλη"

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος "Δήμητρα Λ. Στρατίκη"

Χατζημήτρου 43, Καρδίτσα 43100
2441022720
https://www.instagram.com/dietstratiki

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος "Δήμητρα Λ. Στρατίκη"

Ψυχολόγος 'Ζενζεφύλλη Σεβαστή'

Πλαστήρα 18 & Κρατερού 2, Καρδίτσα 43100
2441076351

Ψυχολόγος 'Ζενζεφύλλη Σεβαστή'

Ειδικός Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος "Γεώργιος Μάνθος"

Αζά 2 & Ιεζεκιήλ, Καρδίτσα 431 00, Ελλάδα
2441077676

Ειδικός Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος "Γεώργιος Μάνθος"

Χειρουργός Οφθαλμίατρος 'Παπούλιας Δημήτριος'

Νικηταρά 19, Καρδίτσα 43100
2441079880

Χειρουργός Οφθαλμίατρος 'Παπούλιας Δημήτριος'

Ειδική Παθολόγος 'Εξάρχου - Παπασπυροπούλου Ευαγγελία'

Ελευθερίου Βενιζέλου 3, Σοφάδες 43300
2443300524

Ειδική Παθολόγος 'Εξάρχου - Παπασπυροπούλου Ευαγγελία'

'Πρόληψη και Διάγνωση' Πρότυπο Εργαστήριο Μικροβιολογίας - Βιοπαθολογίας

Κουμουνδούρου 35, Καρδίτσα 43100
2441026900

'Πρόληψη και Διάγνωση' Πρότυπο Εργαστήριο Μικροβιολογίας - Βιοπαθολογίας

Ειδικός Αλλεργιολόγος 'Δημήτρης Ηλ. Κίτσος'

Υψηλάντου 24, Καρδίτσα 43100
2441304955

Ειδικός Αλλεργιολόγος 'Δημήτρης Ηλ. Κίτσος'

Ειδικός Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος 'Χριστίνα Γ. Σακκά'

Χαρίτου 11, Καρδίτσα 43100
2441070101

Ειδικός Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος 'Χριστίνα Γ. Σακκά'

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών 'Ο Κύβος του Ρούμπικ'

Δημ. Λάππα 47, Καρδίτσα 43132
2441181400

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών 'Ο Κύβος του Ρούμπικ'

Ειδικός Καρδιολόγος "Γεώργιος Κοντορούπης"

Γρηγορίου Λαμπράκη 38, Παλαμάς 43200
244110045 2444024221

Ειδικός Καρδιολόγος "Γεώργιος Κοντορούπης"

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος "Σπυρίδων Λ. Λαδιάς"

Χατζημήτρου 18, Καρδίτσα 43132
2441071828

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος "Σπυρίδων Λ. Λαδιάς"

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος "Σταυρούλα Δ. Νούκα"

Χαρίτου 17, Καρδίτσα 43100
2441072993

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος "Σταυρούλα Δ. Νούκα"

Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο "Βιοmedicine"

Κουμουνδούρου 40, Καρδίτσα 43100
2441103333

Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο "Βιοmedicine"

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος "Νικολέτα Β. Μαγαλιού"

Ηρώων Πολυτεχνείου & Δ. Λάππα 87, Καρδίτσα 43100
2441075833

Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος "Νικολέτα Β. Μαγαλιού"

Διαγνωστικό Εργαστήριο "Έρευνα και Υγεία"

Χαρίτου 20, Καρδίτσα 43100
2441026913
http://www.eky.gr/

Διαγνωστικό Εργαστήριο "Έρευνα και Υγεία"

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος "Θωμάς Γ. Καφφές"

Χαρίτου 13, Καρδίτσα 43100
2441071445

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος "Θωμάς Γ. Καφφές"

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια 'Στάμου Ειρήνη'

Βότση 2, Καρδίτσα 43100

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια 'Στάμου Ειρήνη'

Ειδικός Παθολόγος 'Αθηνά Γ. Λάζου'

Ν. Χαρίτου 10, Καρδίτσα 43100
2441024656

Ειδικός Παθολόγος 'Αθηνά Γ. Λάζου'

Παιδίατρος - Νεογνολόγος "Κάριν Αδάμου - Kraaijenbrink"

Ιεζεκιήλ 9 (έναντι Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου), Καρδίτσα 43100
2441101567

Παιδίατρος - Νεογνολόγος "Κάριν Αδάμου - Kraaijenbrink"

Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος "Γρηγόρης Α. Καρπενησιώτης"

Σταμούλη 3-5 (Έναντι Αγ. Κωνσταντίνου), Καρδίτσα 43100
2441027077

Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος "Γρηγόρης Α. Καρπενησιώτης"

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Παιδιού 'Ανάπτυξη 'Λόγου'

Α. Παπανδρέου 41, Καρδίτσα 43100
2441551860

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Παιδιού 'Ανάπτυξη 'Λόγου'

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η εταιρεία Αφοι Ν. Καραγιώργου Α.Β.Ε.Ε. αναζητά Ηλεκτρολόγο Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων

Η εταιρεία Αφοι Ν. Καραγιώργου Α.Β.Ε.Ε. αναζητά Ηλεκτρολόγο Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων

Η εταιρεία ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΣΟΦΑΔΩΝ Α.Ε. αναζητά εργαζομένους

Η εταιρεία ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΣΟΦΑΔΩΝ Α.Ε. αναζητά εργαζομένους

Πωλείται μονοκατοικία τριών επιπέδων στο καταπράσινο Πευκόφυτο Καρδίτσας

Πωλείται μονοκατοικία τριών επιπέδων στο καταπράσινο Πευκόφυτο Καρδίτσας

Η Αποκατάσταση Α.Ε. αναζητά για εργασία Νοσηλευτές και Βοηθούς Νοσηλευτές

Η Αποκατάσταση Α.Ε. αναζητά για εργασία Νοσηλευτές και Βοηθούς Νοσηλευτές

Τα Εκκοκκιστήρια Θεσσαλίας Α.Β.Ε.Ε. αναζητούν προσωπικό

Τα Εκκοκκιστήρια Θεσσαλίας Α.Β.Ε.Ε. αναζητούν προσωπικό

Η εταιρεία Αφοι Ν. Καραγιώργου Α.Β.Ε.Ε. αναζητά προσωπικό για εργασία

Η εταιρεία Αφοι Ν. Καραγιώργου Α.Β.Ε.Ε. αναζητά προσωπικό για εργασία

.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  • Στην U22 του Α.Σ. Καρδίτσας ο Δημήτρης Πέρκας
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 13:49
  • Δύο νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου σε περιοχές του Δήμου Παλαμά
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 13:02
  • Κάηκε ολοσχερώς αυτοκίνητο στην Καλαμπάκα (+Φωτο)
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 12:41
  • Όλα έτοιμα για το 52ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή - 18-19 Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 12:21
  • Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η κηδεία του Δημήτριου Αθανασού
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 12:15
  • Ένταξη έργων ορεινής υδρονομίας 96,1 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 11:36
  • Ημερίδα Erasmus+ Ανοίγουμε Ορίζοντες: Διαπίστευση, Κινητικότητα και Διάχυση εμπειριών 2025-20026 στη ΔΙΠΕ Καρδίτσας
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 10:49
  • Τον Δήμο Λαρισαίων «φωτογραφίζει» ο Δημ. Κουρέτας για τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην πόλη
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 10:36
  • Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Από 50.000 ευρώ στις οικογένειες των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα της Τανάγρας
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 10:22
  • Προσλήψεις καθηγητών μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 10:13
  • Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης 13χρονη που είχε πτώση από τον 5ο όροφο ξενοδοχείου
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 09:35
  • Εικοσαετή παράταση μίσθωσης του καταφυγίου στη θέση «Καραμανώλη» συζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 09:32
  • Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Αντωνίας Στύλου
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 09:26
  • Και φέτος τα σχολικά είναι στον “Προμηθέα”! Λάβε μέρος στο μοναδικό event της χρονιάς! Παίξε και κέρδισε πλούσια δώρα!
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 08:51
  • Κρατική αρωγή 3,99 εκατ. ευρώ για 114 κτίρια που επλήγησαν από τον "Daniel" στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 08:26
  • US Open: Ήττα με 3-0 σετ και αποκλεισμός για τον Στ. Τσιτσιπά
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 07:45
  • Επαναρχίζει η δίκη για τα Τέμπη μετά την διακοπή για το καλοκαίρι
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 07:31
  • Πατήσια: Ένοπλοι σε μοτοσικλέτα, άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν 55χρονο
    7 Σεπτεμβρίου 2026, 07:24
  • Στα πράσινα το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Super League
    6 Σεπτεμβρίου 2026, 23:34
  • Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η κηδεία της Βασιλικής Βασίλογλου
    6 Σεπτεμβρίου 2026, 23:15
.
.
.
.
.
.

Αθλητισμος

Στην U22 του Α.Σ. Καρδίτσας ο Δημήτρης Πέρκας

Στην U22 του Α.Σ. Καρδίτσας ο Δημήτρης Πέρκας

7 Σεπτεμβρίου 2026, 13:49

US Open: Ήττα με 3-0 σετ και αποκλεισμός για τον Στ. Τσιτσιπά

US Open: Ήττα με 3-0 σετ και αποκλεισμός για τον Στ. Τσιτσιπά

7 Σεπτεμβρίου 2026, 07:45

Στα πράσινα το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Super League

Στα πράσινα το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Super League

6 Σεπτεμβρίου 2026, 23:34

Η Αναγέννηση Καρδίτσας B.C. ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Marlon Smith

Η Αναγέννηση Καρδίτσας B.C. ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Marlon Smith

6 Σεπτεμβρίου 2026, 19:23

Όρθια στο ντέρμπι της πρεμιέρας η Αναγέννηση! (+Βίντεο)

Όρθια στο ντέρμπι της πρεμιέρας η Αναγέννηση! (+Βίντεο)

6 Σεπτεμβρίου 2026, 17:58

Καλεσμένες της ΠΑΕ ΑΕΚ στη σουίτα του Μάριου Ηλιόπουλου η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Ευαγγελία Πλατανιώτη

Καλεσμένες της ΠΑΕ ΑΕΚ στη σουίτα του Μάριου Ηλιόπουλου η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Ευαγγελία…

6 Σεπτεμβρίου 2026, 09:31

"Σκόρπισε" τον Άρη και πάει στο ραντεβού με τα "αστέρια" η ΑΕΚ!

"Σκόρπισε" τον Άρη και πάει στο ραντεβού με τα "αστέρια" η ΑΕΚ!

5 Σεπτεμβρίου 2026, 23:30

.
.
.
.
.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

« Σεπτέμβριος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

  • Καρδίτσα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Άρθρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΗΜΟ

  • Δ. Αργιθέας
  • Δ. Καρδίτσας
  • Δ. Λ. Πλαστήρα
  • Δ. Μουζάκιου
  • Δ. Παλαμά
  • Δ. Σοφάδων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  • Γ Εθνική
  • ΕΠΣ Καρδίτσας
  • ΑΣΚ
  • Α1 ΕΣΚΑΘ
  • ΣΠΑΚ
  • Ελπίδες Καρδίτσας
  • Στίβος

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

  • Άρτα
  • Ευρυτανία
  • Λάρισα
  • Μαγνησία
  • Τρίκαλα
  • Φθιώτιδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

  • Επικοινωνία
  • Γ.Ε.ΜΗ.: 129895403000
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube
  • Συνδρομή στο RSS

Copyright © 2009 - 2026 Karditsalive.net. All rights reserved. Κατασκευή ιστοσελίδων Centiva